044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Що означає браслет із червоною ниткою?

Сьогодні червона нитка так само популярна як і браслет від Pandora чи Cartier. Але чи до кінця ви знаєте, у чому її символізм? Ось уже не одне тисячоліття червона нитка — важливий атрибут містичних іудейських вчень.
Що означає браслет із червоною ниткою?

Зміст:

  1. Історія виникнення червоної нитки та її значення для різних культур
  2. Навіщо носять браслет з червоною ниткою?
  3. Як використовують червону нитку у різних країнах?
  4. Як правильно носити червону нитку?
  5. Що наділяє оберіг захисною силою?
  6. Як самостійно зробити червону нитку?
  7. А що робити, якщо…

Сучасні модники часто купують прикраси з релігійними та містичними знаками, не замислюючись глибоко над їх значенням. Це стосується не тільки хрестиків, а й браслетів із червоною ниткою. Червона нитка – тренд останніх років серед наручних аксесуарів. Її купують в якості оберега собі, близьким і навіть домашнім тваринам. Браслет із червоною ниткою став так само модним як і прикраси від Pandora чи Cartier.

Однак, чи до кінця ви знаєте, у чому символізм червоної нитки. Чому саме вона — важливий атрибут давніх іудейських вчень? Каббалісти вказують на її важливу захисну функцію. Кожен елемент червоної нитки має своє приховане значення. В такому браслеті важливо все до дрібниць: хто зав'язує червону нитку, як вона в'яжеться, на якій руці носиться. Про це ми детальніше і розкажемо у новій статті ЮК.

Читайте також: Як самостійно визначити розмір браслета: лайфхаки від ЮК

Історія виникнення червоної нитки та її значення для різних культур

Історія виникнення червоної нитки та її значення для різних культур

Традиція зав'язувати червону нитку – давньоюдейська. Чому саме червону? Відповідно до вчення Кабала, саме такою ниткою була оповита труна святої Рахілі – матері праотця Йосифа, захисниці дітей від усього злого. Вважалося, що амулет впливає на думки і поведінку людини: очищає розум, блокує погану енергію.

У якості захисного амулету червону нитку також використовують буддисти, індуїсти, китайці, японці. Її пов'язують на ліву руку (як таку що "приймає енергію" зовні). Як і каббалісти, буддисти носять червону нитку як оберег від порчі та пристріту.

А ось в Індії заміжні дівчата в'яжуть червону нитку на праве зап'ястя, а незаміжні – на ліве.

У слов'янській культурі є звичай зав'язувати червону нитку новонародженому як захист від пристріту.

На замітку! Для того, щоб нитка-оберіг почала діяти, слід дотримуватися таких умов: зав'язувати її повинна тільки любляча вас людина і тільки з гарними думками. В процесі рекомендується читати молитву.

Навіщо носять браслет з червоною ниткою?

Навіщо носять браслет з червоною ниткою?

Здавна червоний колір вважався символом крові та захисту. Відповідно до давньоюдейських вчень, саме через ліву руку негативна енергія проникає в ауру людини. Червона нитка покликана цьому перешкодити. Чоловіки носять такий амулет переважно на правому зап'ясті, а жінки – на лівому.

За повір'ями, браслет в'яжеться на 7 вузликів і надівається на ліву руку. Причому робити це має близька людина з добрими помислами. Підвіска із сакральною символікою (у вигляді хреста, руни, слов'янського, зодіакального символу) посилює властивості браслета.

Як використовують червону нитку у різних країнах?

На Заході червону нитку вважають амулетом від пристріту та лиха, а на Сході – оберегом на вагітність. У США та Європі досі вірять в те, що якщо близька людина зав'яже червону нитку на ліве зап'ястя, то людина буде мати потужний оберіг від пристріту.

Англійці приписували червоній нитці лікувальні властивості та зав'язували її худобі.

У Китаї та Японії вважають, що червона нитка, прив'язана до мізинця, приведе людину до її другої половинки. Червона нитка немов продовження сердечної чакри.

Як використовують червону нитку у різних країнах?

Як правильно носити червону нитку?

На думку каббалістів, через протилежну ("приймаючу") руку енергія зовні проникає в ауру людини. Тому червону нитку в якості захисного оберега носять на лівій руці. Тобто правші одягають амулет на ліву руку, а лівші - на праву.

Також вважається, що нитка має бути зроблена з вовни, оскільки цей матеріал вважається найтеплішим і наймилосерднішим.

Каббала вказує, що нитка обірветься сама, як тільки її енергія вичерпається. До того часу не слід самостійно її знімати.

При носінні червоної нитки необхідно тримати в чистоті свої думки. Будь-які негативні висловлювання про себе та інших зменшують захисну силу амулету.

На якій руці носять браслет із червоною ниткою?

Якщо ви не каббаліст, то для вас немає чітких правил, на якій руці носити браслет. Ви вирішуєте самостійно, в залежності від ступеня комфорту. Найчастіше люди обирають ліву руку, оскільки вона ближча до серця.

На думку езотериків, захисна функція талісмана діє за таких умов:

  • Браслет зав'яже вам близька людина;
  • На червоній нитці буде 7 вузлів;
  • Під час зав'язування читайте молитву і думайте про хороше.

Як правильно носити червону нитку?

Як правильно зав'язати амулет із червоної нитки?

Зав'язувати червону нитку має любляча вас людина, яка бажає вам тільки добра. Спочатку нитку обертають не надто туго навколо лівого зап'ястя і зав'язують на один вузол. Далі — під читання молитви в'яжуть ще 6 вузликів.

У момент зав'язування браслета слід думати про конкретний намір — про захист, кохання, здоров'я тощо. Допомогти сконцентруватися може запалена свічка з натурального воску. Свічка має повністю перегоріти. Після цього обріжте залишки нитки і сховайте в гаманець.

Чи можна знімати браслет із червоною ниткою та за яких умов?

Червону нитку слід носити не знімаючи. Поки вона сама не обірветься. Якщо це сталося, не варто засмучуватись. То не поганий знак. Навпаки, це означає, що браслет взяв на себе весь негатив і захистив вас від неприємностей.

Чи можна носити червону нитку православним вірянам?

У православ'ї червона нитка вважається язичницьким забобоном. Хоча в церковних лавках червону нитку з хрестом/ладанкою часто продають як декоративний амулет. Суворі послідовники церковних канонів вважають, що православна людина має служити Господу і вірити лише в Нього одного. Тому істинний християнин не повинен поєднувати свою віру з носінням будь-яких окультних талісманів.

Втім, переважна більшість сучасної молоді не така категорична у своїх релігійних поглядах. Вони використовують різні релігійні атрибути для захисту. І церковні свічки купують, і хрестики з діамантами носять, і каббалістичні нитки в'яжуть, і до різних ворожок ходять.

Що наділяє оберіг захисною силою?

Кому не можна одягати червону нитку?

А ви знали, що червону нитку рекомендують носити не всім? На думку каббалістів, такий амулет не слід одягати людям агресивним, депресивним (вразливим до негативної енергії), конфліктним та запальним. Їм краще купувати обереги у вигляді чоток. Тоді збуджена людина зможе переключитися та скинути весь потік негативних емоцій на свій амулет.

Існує також думка, що у сердечників та гіпертоніків від носіння червоної нитки може піднятися тиск.

Що наділяє оберіг захисною силою?

Червона нитка має три символічні елементи, які надають їй захисні властивості:

  1. Колір;
  2. Вузол;
  3. Кругла форма.

Зав'язати вузол - значить, припинити щось, послабити, звільнити. Він відгороджує від зла. У багатьох народів така традиція використовується під час весілля, пологів, смерті. Проводячи такий ритуал, люди символічно закривають себе від усього поганого.

Коло створює невидимий бар'єр, перешкоду для проникнення злих сил. Цю геометричну фігуру використовують у багатьох захисних обрядах.

Як самостійно зробити червону нитку?

Як самостійно зробити червону нитку?

Сплести браслет із червоної нитки можна і в домашніх умовах. Головне пам'ятати про одне: робити це потрібно лише з гарними думками. Тому спочатку налаштуйтесь на позитивний лад. Браслет – це талісман, який набиратиме вашу енергію вже на етапі виготовлення.

Вважається, що на такому талісмані слід зробити 7 вузлів. Причому зав'язувати їх потрібно не самостійно, а за допомогою близької людини (родича або друга), яка бажає вам добра. Які при цьому робити вузли – не має значення.

Порада від ЮК: Довжина нитки має бути достатньою для того, щоб вільно висіти на зап'ясті, але не спадати і не стискати шкіру.

А що робити якщо…

Червона нитка випадково порвалася/загубилася? Це означає, що вона виконала своє завдання – прийняла удар на себе та захистила свого власника. Вважається, що нитка рветься тоді, коли ззовні прийняла весь негатив. А ось зрізати або зривати нитку без необхідності не рекомендується.

Браслет загубився

Браслет загубився

Ця неприємна подія несе в собі позитивний сенс. Вважається, що у такий спосіб талісман захистив свого власника від сильного удару чи захворювання.

Браслет розірвався

Якщо це сталося, не слід ще раз зав'язувати браслет. Адже тоді на амулеті буде більше ніж 7 вузлів. Подякуйте талісману за те, що оберігав вас, після чого - спаліть.

Коли рветься/розв'язується червона нитка, це означає, що вона працює і відбиває від вас зовнішній негатив.

Ви знайшли червоний оберіг

Не піднімайте його з землі! Все тому, що він вже заговорений на конкретну людину та її енергетику. Швидше за все, він захищатиметься від стороннього і принесе вам невдачу. Якщо раптом ви знаєте, кому належить втрачений амулет, краще віддайте його власнику.

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →