044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Чи повинні обручки бути однаковими?

Однакові обручки - данина традиціям чи вічна класика? Сучасні тренди в ювелірному світі відкидають всі забобони і дають можливість створювати нові варіації весільного образу.
Чи повинні обручки бути однаковими?

Зміст:

  1. Однакові обручки - обов'язково чи ні?
  2. Аргументи «За» однакові обручки
  3. Аргументи «Проти» однакових обручок
  4. Прикмети і забобони
  5. Як чоловіку і дружині вибрати обручки, якщо у них різні смаки?
  6. Оптимальний варіант поєднання обручок

Стандартна картина: наречена хоче каблучку з діамантом і красивим візерунком, а наречений, навпаки, схиляється до лаконічної класики. Часто не обходиться і без участі родичів, які лякають прикметами і забобонами. Як у такому випадку прийти до компромісу? Або може немає сенсу витрачати час на його пошуки?

Коли ви одягаєте один одному на безіменні пальці золоті каблучки, які символізують нескінченність любові, ви берете участь в ритуалі, який вже не одну тисячу років пов'язує життя чоловіка і жінки. Однак, час не стоїть на місці і сучасні ювелірні тренди вносять корективи в те "як прийнято" - обручки набувають нові форми та дизайн.

Як молодятам знайти оптимальне поєднання обручок? Чи обов'язково купувати однакові обручки на весілля: аргументи "за"/"проти" в новій статті від ЮК.

Однакові обручки - обов'язково чи ні?

Однакові обручки - обов'язково чи ні?

Сучасна весільна мода не дає однозначної відповіді. Ті, хто вшановують традиції, ставлять питання ребром: тільки однакові золоті обручки, без різьблених деталей та візерунків. Але якщо смаки у молодят розходяться, чому б не відкинути забобони? Тим паче, сьогодні ювеліри пропонують різні варіації каблучок на контрасті, аби надати нареченому/нареченій характер й індивідуальність.

Є в цьому й інші плюси:

  • Вибираючи каблучку під свій стиль і характер, наречений/наречена вчаться знаходити компроміс, що важливо в майбутньому сімейному житті;
  • При купівлі прикраси відсутній тиск на партнера, аби нав'язати йому вибір тієї чи іншої моделі;
  • Кожен може вибрати ту каблучку, яка найкращим чином відтіняє його колір очей і тон шкіри, відверне увагу від недоліків (занадто товстих чи тонких пальців, великих суглобів) та підкреслить достоїнства.

Аргументи «За» однакові обручки

Аргументи «За» однакові обручки

  1. Всі класичні обручки мають схожий дизайн, тому вибирати їх простіше і швидше;
  2. Гладка класика (без каменів і візерунків) не виходить з моди. Вона підходить під різний стиль одягу і найбільш стійка в шкарпетці;
  3. Якщо ви недовірливі особистості, тоді однакові обручки вбережуть вас від поганих прикмет і докорів з боку родичів;
  4. Однакові обручки демонструють оточуючим ваше повне єднання один з одним; 
  5. Різні обручки більше схожі на звичайні кільця, ніж на символ шлюбу.

Аргументи «За» однакові обручки

Аргументи «Проти» однакових обручок

  1. В однакових обручках втрачається індивідуальність кожної пари;
  2. Сімейне життя залежить не від обручок, а від самих молодят, тому всі прикмети на цей рахунок - архаїчні забобони;
  3. Кожен має право вибирати обручку на свій смак, тим паче широкий асортимент цьому сприяє;
  4. Обручальна класика - скучна і одноманітна, особливо з огляду на нові ювелірні тренди у весільній моді. Мікс металів, кольорові камені, нестандартна форма і фактура (матовість, зернистість);
  5. Чоловічі та жіночі ювелірні смаки різняться, тому вибір однокової обручки потребує чимало часу.

Прикмети і забобони

За народними повір'ями каблучки молодят повинні бути ідентичними, адже чоловік і дружина - єдине ціле. Виріб може відрізнятися тільки розміром. Один і той же метал, як один і той же стиль, символізують злагоду в родині. Це перше спільне рішення, де немає "мого" і "твого", а формується "наше".

Якщо вірити прикметам, ідеальні обручки - гладкі з жовтого металу, однакові по товщині і ширині. Адже тоді і в сім'ї пануватиме спокій, достаток і рівноправність.

Важливо також правильно підібрати каблучки: аби вони не хитались на пальці. Наші предки вірили, що крізь просвіт на пальці може втекти сімейне щастя.

Читайте також: Обручальні прикмети і забобони: що слід знати молодятам

Кращим вважається золотий метал. Здавна золото було символом достатку та фінансового благополуччя, а срібло - захистом від нечисті і негативної енергетики. Саме тому на Русі золоту каблучку носив глава сімейства, а срібну - його друга половинка, берегиня сімейного вогнища.

Як вибрати обручки, якщо у чоловіка і дружини різні смаки?

Як вибрати обручки, якщо у чоловіка і дружини різні смаки?

Вашій нареченій подобаються обручки з діамантами/яскравою інкрустацією, а ви - прихильник мінімалізму? У такому випадку спроби знайти однаковий комплект обручок будуть марними. Залиште непотрібні суперечки. У нас є для вас кілька компромісних варіантів.

По-перше, обручки можуть бути різними, але перегукуватися в одному елементі:

  • Різні за стилем, але з одного і того ж металу (або навпаки, схожі за стилем каблучки з різних матеріалів). Наприклад, каблучка з трьома вертикально розташованими діамантами в жовтому золоті виглядає цілком традиційно, а в титані - сучасно і брутально.
  • Однакові за формою і кольором, але всі елементи чоловічої каблучки виконані з матового золота, а жіночої - з глянцевого.
  • Дівчина буде з задоволенням носити каблучку, по всьому периметру якої розташована діамантова доріжка. А ось другій половинці варто розглянути моделі з одним діамантом, але того ж розміру і огранювання.

По-друге, якщо молодята все ще вагаються з вибором каблучок, вони можуть придбати абсолютно різні моделі, але з однією хитрістю. Наприклад, з незвичайним гравіюванням у вигляді спільної дати або фрази: у нареченої буде початок, а у нареченого - продовження. Можна також використовувати знак у вигляді сердечка або нескінченність.

Консультанти магазину Ювелірна Карта підберуть оригінальні обручки з білого золота, а також з жовтого і червоного - просто розкажіть, якими ви бачите свої весільні прикраси. У нас є каблучки гладкі і з цікавою фактурою, з одним каменем або з цілим розсипом.

Читайте також: Обручки, що обертаються - особливості вибору

По-третє, ви можете замовити обручки за індивідуальним ескізом. Наш ювелір розробить для вас прикрасу, в якій будуть враховані всі ваші побажання за кольором, дизайном, наявністю каменів, фактурою поверхні. Що найцінніше, у каблучці будуть втілені ваші почуття та спільні спогади!

Оптимальний варіант поєднання обручок

Найоптимальніший варіант поєднання обручок - той, що передбачає їх універсальність і взаємодоповнюваність. Наприклад, у каблучок може бути однаковий дизайн, але різний метал/інкрустація, або різна ширина, але однаковий декор.

Якщо не можете прийти до спільного рішення, подумайте ось над чим:

  • Метал. Традиційним металом для обручок є золото. Але що робити, якщо наречений віддає перевагу прикрасам з білого металу, а наречена - з жовтого? У такому випадку пара може придивитися до двохсплавних або трьохсплавних моделей. Такі каблучки можна комбінувати з ювелірними прикрасами в будь-якому стилі, а також з будь-якого металу.
  • Колір. Мода на кольорові камені дійшла і до обручок. Навряд чи чоловік зважиться надіти каблучку з червоними рубінами. Швидше за все, він зупиниться на діамантах. А ось наречена буде із задоволенням носити каблучку з яскравими вставками. Якщо обручки будуть перегукуватися за металом і формою, вони створять ефектний тандем.
  • Фінішна обробка. Поверхня каблучки може бути глянцевою чи матовою, з різним ступенем зернистості, ажурною чи з алмазною гранню. Саме фактура додає ювелірному виробу індивідуальність, передає характер його власника. Одна і та ж модель виглядає по-різному в матовому і глянцевому виконанні, навіть якщо має аналогічний дизайн.

Порада від ЮК: Якщо ви мрієте про обручку з кольоровими дорогоцінними каменями, тоді зверніть увагу на їх твердість - вона не повинна бути нижче 7,5 одиниць за шкалою Мооса. Для повсякденного носіння найкраще підходять сапфіри, рубіни, олександрити, топази і шпінель.

Оптимальний варіант поєднання обручок

***

На якому б виробі ви не зупинилися, в кінці кінців тільки молодята визначають, які обручки зроблять їх щасливими. Не так важливо, однакові у вас весільні прикраси чи різні - любов і довговічність шлюбу залежать не від цього.

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →