044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Фіаніт - камінь знань

Золоте кільце з фіанітами

Дорогоцінні камені завжди були предметом захоплення і жадання багатьох, але далеко не всі могли їх собі дозволити. І тут на сцену виходять аферисти, що видають звичайні скельця за дорогі камені.

Чим далі, тим підробки ставали все більш схожими на справжні коштовності. І поступово фальсифікація природних каменів перетворилася зі способу шахрайства в абсолютно наукову сферу діяльності. Мабуть, найбільш ефектним і затребуваним результатом роботи вчених можна назвати фіаніти, що стали синтетичними замінниками діамантів.

Фізика і хімія

Насправді фіаніт - це кубічна окис цирконію, синтетичний матеріал, отриманий лише в 1972 році силами дослідників ФІАН. Як бачите, назву він отримав на честь рідного дослідного закладу своїх творців. З цілої низки характеристик фіаніт абсолютно ідентичний алмазу. Він відрізняється високою заломленістю світла і внутрішньою дисперсією, твердістю і інертністю до лугів та кислот.

Вирощування фіаніту - вельми енергоємний процес, що вимагає розігріву вихідного розплаву до 3000С. Повільне охолодження матеріалу призводить до синтезу кристалів, які ростуть зі швидкістю близько 1 см. за годину. Додавання до складу різних хімічних речовин визначає колір фіанітів, завдяки чому при їх виробництві з'явилася можливість створювати камені, що імітують сапфіри, смарагди та рубіни, надавати їм прозорість або матовість. Все це зробило фіаніт безцінним надбанням для ювелірної промисловості.

Будемо знайомі

Сережки з фіанітами

Фіаніт - дуже цікавий камінь, і ми багато чого про нього не знаємо. Крім свого ювелірного призначення, він використовується в медицині, оптиці, лазерних технологіях і виробництві конструкцій, що працюють в хімічно агресивних середовищах.

Кристали Swarowski - це ті ж фіаніти, тільки зроблені за особливою, запатентованою компанією технологією. Світові фахівці визнають лідерство Swarovski на ринку рукотворних кристалів, і цей результат був досягнутий завдяки застосуванню найкращої сировини і унікальних добавок. Технологія ограновування повністю відповідає вимогам, що пред'являються до обробки натуральних алмазів.

Ви здивуєтеся, але сьогодні вже з'являються підробки фіанітів. Визначити фальшивку досить просто - потрібно лише подивитися на щось через площину каменю. Якщо через сильну гри світла Ви нічого не побачите, значить, перед вами фіанті. Підробка ж дає можливість розглядати все, що знаходиться за нею, оскільки має знижені характеристики за блиском.

Кому знадобиться фіанті

Золоті сережки з фіанітами

Енергетичні властивості природних каменів вже давно ніхто не ставить під сумнів, а ось до фіаніту екстрасенси і астрологи відносяться насторожено. Справа в тому, що знайдені в надрах землі дорогоцінні камені поглинули частину її енергетики, а камені синтетичні абсолютно порожні. Зате вони можуть увібрати в себе ту інформацію, яка буквально оточує їх. Ось чому не рекомендується носити золоті прикраси з фіанітами, які до Вас належали комусь ще. Те, що ввібрали камені з особистості іншої людини може негативно відбитися на Вашому самопочутті і настрою.

Кажуть, що фіаніти особливо швидко поглинають наукову інформацію і передають її своїм власникам, ось чому їх радять носити дітям - школярам і студентам, а також усім, хто пов'язаний з науковою діяльністю в будь-якій галузі знань.

Багато хто вважає фіаніт дешевим і нецікавим каменем. Сподіваємося, ми похитнули цю впевненість, і наступного разу, коли Ви будете вибирати прикраси з дорогоцінними каменями, не обійдете його стороною.

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →