044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Смарагд - яскраве натхнення весни

Смарагд - яскраве натхнення весни

Зміст:

  1. Найшанованіший камінь
  2. У першій п'ятірці
  3. Досконалість, але не ідеал
  4. Всі кольори зелені
  5. Наноізумруд
  6. Любовна магія каменю
  7. В астрології та медицині
  8. Шляхетна розкіш

"Серце весни", "шукач кохання", "принц самоцвітів", - такі поетичні назви носить смарагд. Один з найбільш шанованих каменів, завдяки своєму насиченому кольору і оксамитовому сяйву, а також унікальним любовним властивостям. Примірявши один раз в нього неможливо не закохатися. І нехай це буде взаємно!

Окрім розкішного зовнішнього блиску, смарагд має багату історію і ряд дивовижних фактів. Саме про них і піде мова в нашій статті.

Найшанованіший камінь

Важко знайти камінь, який у давнину цінувався більше, ніж смарагд. У всіх священних текстах смарагд оспівували за духовну силу і красу. У мусульманських книгах камінь устеляв райський сад. А за християнською легендою саме в чашу зі смарагду («Чаша Грааля») була зібрана кров Христа. Згодом, всякий, хто випив з неї, міг вилікуватися від хвороб.

Стародавні римляни вірили, що смарагд допомагає знайти другу половинку, тому присвятили цей мінерал богині Венері.

Смарагд був улюбленцем Клеопатри, а також талісманом великих мислителів, полководців і королів (Арістотеля, Олександра Македонського, Карла Великого).

Види огранок смарагду

У першій п'ятірці

Смарагд замикає групу дорогоцінних мінералів першого класу разом з алмазом, рубіном, сапфіром і александритом.

Він має високу твердість (від 7.5 до 8 за шкалою Мооса) і крихкість, тому при ударах/падінні може розколотися.

А ви знали, що ...

Смарагд стійкий до кислот, але при нагріванні від 700° може втратити колір!

Досконалість, але не ідеал

Чи можна сказати, що смарагд - ідеальний? Ні. І в цьому вся його неповторність. Практично кожен другий камінь має мікроскопічні включення, дефекти (тріщини, скупчення солей, невеликі краплі), які створюють ефект моху.

Якщо вони є, значить смарагд - справжній! Якщо камінь рівного темно-зеленого кольору видають за смарагд, швидше за все, це штучний аналог, або якісне скло!

Перстень зі смарагдом в квадратній
огранці

Всі кольори зелені

Як весна поступово розкривається в своїй красі, так і колір смарагду: від світло-зеленого до насичено-темного у вечірніх променях.

У природі зустрічаються мінерали всіх відтінків зеленого (від жовто-зеленого до синьо-зеленого). Насичений зелений відтінок каменю надають домішки хрому, ванадію і заліза.

Смарагди рівного темно-зеленого кольору (т.зв «старовинні») перевищують вартість справжніх діамантів. Це та рідкість, за яку платять великі гроші!

У природі немає іншого кольору смарагду, крім зеленого. Червоних, чорних, синьо-фіолетових смарагдів не існує!

Справжній смарагд також змінює колір при різному освітленні: якщо повернути його на 90°, можна помітити гру відтінків від блакитно-зеленого до ніжно-золотого!

Наноcмарагд

Це штучний кристал, вирощений в лабораторії із застосуванням смарагдового порошку і хімікатів. Він прозорий і рівний за кольором.

А ви знали, що...

Наносмарагд середнього розміру виростає приблизно за 4 тижні!

Кристали поміщають в спеціальне середовище, де температура становить близько 600°C, а атмосферний тиск може сягнути позначки 1400 атм!

Як відрізнити штучний камінь від натурального? Треба просвітити самоцвіт УФ-лампою: справжній смарагд не зміниться, а штучний стане червонувато-коричневим!

Смарагд - яскраве натхнення весни

Любовна магія каменю

З давніх-давен вважали, що камінь допомагає зберегти любов. Ще на Русі дівчатам радили носити смарагди біля серця, щоб знайти коханого.

Вважається, що камінь оберігає від подружньої невірності.

Щоб відчути магію смарагду, прикрасу потрібно носити не менше місяця.

Є повір'я, що смарагд допомагає повернути колишню любов. Для цього потрібно взяти камінь і, притуливши до губ, зізнатися в коханні людині. А після - подарувати камінь чоловікові/жінці, з якою хочете відновити стосунки.

В астрології та медицині

Самоцвіт підходить Овнам, Козерогам, Дівам, Терезам, Ракам. З його допомогою Тельці реалізують найсміливіші плани, а Водолії, Леви і Риби можуть зміцнити сімейні узи. А ось Скорпіонів камінь буде, скоріше, пригнічувати, ніж допомагати.

Літотерапевти вірять, що смарагд приваблює великі гроші, покращує пам'ять, допомагає впоратися з меланхолією. Під його впливом людина очищається від злих помислів. Смарагд здатний позбавити власника від головних болів, нічних кошмарів і безсоння.

Вважається, якщо смарагд покласти в ємність з водою, рідина очищається від мікробів і бактерій.

Золоте кільце з смарагдом і фіанітами

Шляхетна розкіш

Багатий і елегантний, спокійний і аристократичний - смарагд вражає насиченістю і глибиною кольору, що виділяє його серед інших самоцвітів.

Камінь настільки багатий своїми барвами, що не вимагає «кричущих образів». Світлі відтінки або контрастні тони найкраще підкреслять яскравість і глибину каменю.

Читайте також: Як вибрати прикраси за своїм кольоротипом?

Найефектніше камінь виглядає в золотій оправі. Доповнені діамантами, прикраси зі смарагдами стануть прекрасним акцентом вишуканого вечірнього образу.

У каталозі мережі Ювелiрна Карта прикраси з зеленим самоцвітом представлені кількома модельними лініями. Ви можете замовити масивні вироби з візерунками, розписом, а також витончені набори з елегантним дизайном.

Дамам з весняним і літнім кольоротипом підійдуть прикраси зі смарагдами в теплому обрамленні з жовтого металу. Золоті сережки в оточенні діамантів підкреслять глибину зелених і карих очей!

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →