044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Як змінити розмір браслета: три прості поради

Браслет - річ індивідуальна та водночас невловима. Варто хоч раз помилитися з розміром, як довгоочікувана покупка може непомітно вислизнути, не залишивши після себе ні сліду.
Як змінити розмір браслета: три прості поради

Зміст:

  1. Як подовжити золотий браслет?
  2. Як зменшити розмір браслета?
  3. Купівля браслетів в ЮК: як вибрати підходящий

Коли улюблений браслет починає бовтатися/здавлювати руку, радість від покупки вмить змінюється відчуттям дискомфорту і нервозністю, якби його не загубити. Вихід один - йти в ювелірну майстерню або намагатися вирішити проблему самостійно. Але тут без спеціальних знань і навичок не обійтися.

ЮК зібрала найефективніші способи, як можна подовжити/зменшити браслет без втрати якості, і як це зробити самостійно в домашніх умовах.

Як подовжити золотий браслет?

Ювелірні вироби завжди складніше збільшити, ніж вкоротити. Це стосується як каблучок, ланцюжків, так і браслетів. Простіше всього спробувати переробити браслети-ланцюжки. Щоб збільшити їх розмір, потрібно лише додати до ланцюжка кілька ланок такої ж форми. А ось з цільними моделями такий номер не пройде. Тут потрібно вміти працювати з металом і мати спеціальні інструменти. Тому краще звернутися в ювелірну майстерню. Спосіб корекції розміру виробу і ціна роботи будуть залежати від того, яка модель знаходиться перед майстром.

Читайте також: Шпаргалка: як вибрати браслети та ланцюжки по застібці

Як подовжити золотий браслет?

Методи ювелірів

Браслет-ланцюжок з панцирними чи якірними ланками - найпростіший у переробці. Для того, щоб подовжити золотий браслет, потрібно дібрати кілька ланок аналогічного плетіння/форми. Кожну ланку акуратно розкривають і вміщують в отриманий розрив. Повторюють це один або кілька разів в залежності від необхідної довжини.

У дизайнерських моделях доведеться окремо створювати кожну ланку. Це займе більше часу і буде коштувати дорожче. Однак, при хорошій якості роботи ви ніколи не помітите відмінність вбудованої частини ланцюжка від оригіналу.

Ще один спосіб - додати до ланцюжка кілька кілець на протилежному кінці замку. За ці колечка згодом чіпляють шпренгельну застібку або карабін.

Сплави, які містять не дорогоцінні метали, по-різному поводяться при пайці, тому потребують обережності в роботі.

Порада від ЮК: При зверненні до ювеліра не забудьте взяти з собою паспорт на виріб!

Цілісні браслети із золота збільшити складніше. Зазвичай ювелір працює з ними так само, як і з каблучками, використовуючи один з трьох методів:

  1. Розкочування. Метод використовується для гладких тонких браслетів без каменів і ажурних малюнків. Процедура передбачає нагрівання прикраси і її акуратне рівномірне розтягування із застосуванням спеціального інструменту.
  2. Вставка металевої пластинки. Браслет розрізається і на місце розрізу вставляється пластина з золота тієї ж проби і кольору. Після зварювання шов ретельно зачищається так, щоб прикраса набула цілісний вигляд.
  3. Розтяжка на конусі. Верстат представляє собою конічний розширювальний ригель із загартованої полірованої сталі. При русі важеля конус розширюється і розтягує надітий на нього золотий браслет.

Увага! Ці методи не підходять для ажурного золота, гравіювання і дорогоцінного каміння, які від нагрівання можуть пошкодитися

Як подовжити браслет в домашніх умовах?

Буває так: вам подарували сережки або золотий браслет, а от з розміром не вгадали. Якщо хорошого майстра знайти не вдається, можна спробувати вирішити проблему самостійно.

Порада від ЮК: не пробуйте витягати ланки в браслеті - така деформація "вб'є" зовнішній вигляд прикраси. Цілісний браслет без застібки не піддається коригуванню в домашніх умовах!

А ось з ланцюжком з ланками можна працювати самостійно. Для цього вам знадобиться набір з плоскогубців і паяльника, а також ідеальна акуратність, інакше можна зіпсувати дорогу прикрасу.

Як подовжити браслет в домашніх умовах?

Два простих лайфхака від ЮК:

Спосіб №1

В інтернет-магазинах продаються мініатюрні вставки із золота/срібла або біжутерії. Їх ще називають «екстендери», «розширювачі/подовжувачі». Вони виглядають як звичайний ланцюжок, але складаються всього з декількох ланок. Така вставка кріпиться за обидва кінці прикраси. Використовується в основному для тонких жіночих ланцюжків.

Зустрічаються і незвичайні «подовжувачі», декоровані намистинами, сердечками, які не тільки збільшують довжину ланцюга, а й надають йому якусь індивідуальність.

Порада від ЮК: При покупці постарайтеся знайти вставку такого ж сплаву, що й браслет. Жовте/червоне золото різних проб може трохи відрізнятися за кольором.

Враховуйте, що ланцюг з додатковою вставкою - це прикраса з двома застібками. Навіть якщо вони маленькі і акуратні, це може ускладнювати процес надягання/зняття. Крім того, така конструкція буде менш надійною, ніж цільний ланцюг.

Спосіб №2

Альтернативний варіант - купити золоту шпильку і приколоти її в області застібки. Ваша прикраса збільшиться на потрібний сантиметр та набуде додаткову родзинку.

Купуйте шпильку мініатюрного розміру, інакше вона може бовтатися і створювати дискомфорт.

Подовження браслетів зі вставками

Наявність дорогоцінних каменів ускладнює роботу по розтягуванню браслета. Перед ремонтними роботами необхідно видалити всі вставки. А після - поставити на місце і проконтролювати надійність закріпки. Якщо майстер не може збільшити прикрасу з камінням, радимо звернутися до дизайнера. Він допоможе трохи змінити форму ювелірного виробу, аби акуратно обробити проблемні місця. Наприклад, розрізати золото і красиво обробити край, щоб можна було регулювати розмір, додати застібку або оформити декоративну вставку з дорогоцінного металу.

Як зменшити розмір браслета?

З таким питанням найчастіше стикаються жінки, які отримали браслет/ланцюжок в подарунок, або купили прикрасу без примірки.

Порада від ЮК: Перед тим, як віднести виріб до ювеліра, переконайтеся, що браслет вам завеликий. Для цього приміряйте браслет з підвісками чи з іншими ланцюжками на руку. Якщо плануєте носити шарми, тоді невеликий запас розміру потрібен обов'язково!

Аби вкоротити браслет, з нього видаляють якусь частину. У ланцюгових і глідерних моделей розбираються ланки, у суцільних - вирізується шматок.

Браслети з золотим декором на шкіряному або каучуковому шнурку зменшувати ще простіше. Для цього необхідно лише зняти замок і відрізати кілька міліметрів від шнура.

Як зменшити розмір браслета?

Які браслети можна вкорочувати?

Прості (не суцільні) браслети без візерунків. Наприклад, якірний ланцюг швидше і простіше запаяти, ніж фігурне жіноче плетіння.

Тонкий ланцюжок з хитромудрим плетивом піддається ремонту тільки в майстерні, оскільки вимагає якісного припою. Ювелір може не тільки спаяти золотий ланцюжок, а й додати трохи металу для відтворення початкового вигляду ниток.

Якщо ви ніколи не займалися пайкою металу, не варто тренуватися на золотих прикрасах. Ви можете повністю зіпсувати виріб!

Чи можна зменшити розмір браслета в домашніх умовах?

Так, але за умови, що ланки ланцюжка не будуть цілісними.

Порада від ЮК: Вам знадобляться невеликі щипчики, якими ви роз'єднаєте і зніміть зайві кільця. Знімайте ланки не поспішаючи, краще по одній!

Останнім часом інтернет-магазини пропонують спеціальні інструменти для зняття ланок з браслетів. Такі прилади ефективні, компактні за розміром і коштують недорого.

Звичайно, ви можете спробувати паяти браслет в домашніх умовах. Але тільки, якщо знаєте як це робиться, і вмієте поводитися з паяльним обладнанням.

Золото потрібно нагріти рівномірно в місці з'єднання. Виріб при цьому має набути вихідну форму, тобто нитка бути прямою. Коли браслет досягне потрібної температури, необхідно взяти припой і зробити акуратний шов. Якщо після «склеювання» ланок утворився великий шов, його потрібно відшліфувати. А після - обробити місце «склеювання» спеціальною серветкою для додання виробу блиску.

Чи можна зменшити розмір браслета в домашніх умовах?

Купівля браслетів в ЮК: як вибрати підходящий

Перед тим, як визначитися з покупкою, приміряйте відразу кілька браслетів, але не більше 10. Численні примірки стирають в пам'яті дрібні деталі, які могли б насторожити. Уважність розсіюється, і в підсумку ви можете вибрати ту модель, яка спочатку здавалася не такою вже й зручною.

Як зрозуміти, що розмір підібраний правильно? Дівчина може застібнути виріб на зап'ясті самостійно. Між зап'ястям і браслетом залишається невеликий запас, але прикраса не спадає з руки.

Якщо аксесуар замовляється через інтернет або купується в подарунок, доведеться провести заміри. Для прикладу можна взяти вже наявний браслет, або скористатися простою інструкцією:

  1. Для браслета із застібкою: виміряйте об'єм зап'ястя кравецькою стрічкою, тасьмою або шнуром. Припусків залишати не потрібно!
  2. Для суцільного браслета: стисніть кулак і оберніть стрічку навколо самого широкого місця (як правило, це область біля основи великого пальця).
  3. Не любите занадто тісні прикраси? Тоді до отриманих цифр додайте 1-2,5 см (чим більше зап'ястя, тим більший показник). Пам'ятайте, що важкі і широкі моделі повинні прилягати досить щільно.

На тонких зап'ястях найкраще виглядають тонкі, вільно звисаючі браслети, а на повних - широкі з щільною посадкою.

Якщо ви схильні до набряків, тоді вибирайте трохи більший діаметр браслета. Пам'ятайте, що розмір руки змінюється в залежності від жарко/холодно і часу доби!

Порада від ЮК: Проводьте виміри в середині дня і при кімнатній температурі.

Довжина жіночого золотого браслета варіюється від 16 до 20 см із запасом 0,5 мм. Найбільш затребуваний розмір - 18 см. Розмірна лінійка чоловічих моделей - в межах 20-24 см.

В каталозі мережі Ювелірна Карта представлені жіночі браслети з різним дизайном: у вузькому і широкому варіанті; у вигляді якірного і панцирного ланцюжка, а також з плетінням "Бісмарк". Є чоловічі браслети з пишною інкрустацією і в лаконічному виконанні, розраховані на широке і тонке зап'ястя.

Для зовсім юних модниць ви можете замовити дитячі моделі з сердечками, яблуками, або з улюбленими тваринами, казковими героями.

Асортимент браслетів ЮК не обмежується певною тематикою. Замовляйте під замовлення свої параметри аксесуара - від типу огранювання до форми/кольору вставки!

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →