044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Каблучки на пальчики ... ніг?

Кільце на нозі

Дівчат, які носять каблучки на пальцях ніг, не так вже й багато, але кожна з них - це яскрава індивідуальність, здатна із сотень різноманітних прикрас вибрати найоригінальнішу. Чим ближче літо, тим більший попит на такі каблучки. Воно й не дивно, коли ж, як не в спекотні дні можна надіти відкрите взуття, що дозволяє виставити на загальний огляд цей маленький, але дуже стильний аксесуар.

Не варто думати, що каблучка на пальці ноги - це данина моді. Швидше, це звернення до традицій, хоч і не слов'янських, а індійських. Які ж звичаї стали джерелом натхнення для ювелірів, які створюють незвичайні каблучки?

Спадщина Махабхарати

Священні індійські епоси містять згадки про східних красунь, які із задоволенням підкреслювали свою жіночність за допомогою безлічі золотих прикрас. Важливу роль в древньому костюмі грали і каблучки для пальчиків ніг. Вважалося, що вони роблять дівчину ще бажанішою і привабливішою в очах представників сильної статі.

Ноги індійської нареченої

Для індійських ювелірів каблучки для ніг - цілком звична ювелірна прикраса, що володіє багатовіковою історією. Варто поглянути на стародавні манускрипти і барельєфи - практично у всіх богів, зображених на них, є розкішні каблучки на ногах.

До сих пір золота каблучка зі вставкою або без неї є обов'язковим весільним аксесуаром. Наречений одягає своїй нареченій каблучку на палець ноги, підтверджуючи тим самим, що він бере її за дружину. Як правило, дівчата в сарі носять по дві каблучки на других пальцях ніг, при цьому каблучки можуть з'єднуватися витонченим ланцюжком з браслетом на щиколотці.

Психологічне підгрунтя

Якщо каблучка на пальці - це модно і стильно, чому ж досі ми так рідко бачимо ці прикраси? Вся справа в особистісних особливостях любительок подібних аксесуарів. Тільки волелюбні, непередбачувані натури можуть відкинути усталені норми і купити дорогу каблучку, щоб носити її не там, де належить.

Нерідко каблучки для ніг купують люди, що серйозно захоплюються езотеричними науками і мистецтвом йоги. Для них головним в оздобленні є не матеріал, а руни і орнаменти, в яких таїться глибокий сенс. Сам аксесуар не дуже помітний і навіть скромний, але його незвичайність окупає цей фактор, так що без уваги він точно не залишиться.

Як вибрати і з чим носити?

Те, що для індіанок норма, для нас все ще залишається екзотикою. Далеко не кожна модниця зважиться на придбання нестандартної прикраси, тим більше, що зручність її носіння викликає цілком обґрунтовані побоювання. Дійсно, неправильно підібрана каблучка здатна привнести у Ваше життя чимало дискомфорту, більш того, отримані мозолі дуже довго заживають і постійно нагадують про себе хворобливими відчуттями. Як же вибрати золоту каблучку, щоб вона дарувала лише радість і гордість від володіння нею?

Кільце-кубик

Чому саме золота? Всі інші метали, включаючи срібло, швидше за все, будуть окислюватися, залишаючи на ніжній шкірі некрасивий темний слід. Крім того, золото має багато різних відтінків, і всі вони відмінно поєднуються із засмаглою шкірою. Золото - досить м'який метал, з часом каблучка ідеально «сяде» на пальчик, особливо, якщо Ви виберете "розірвану» або змієподібну форму обідка.

І носите каблучку на пальчику ноги тільки влітку, коли ноги відкриті і вільні від стискає їх взуття. Прикраса має розташовуватися на великому, другому або третьому пальці - вибір залежить виключно від Вас і Ваших відчуттів при ходьбі. Природно, наявність золотої прикраси передбачає бездоганний педикюр, при цьому лак на нігтях повинен гармоніювати з кольором каменю-вставки, якщо такий є. Вибирайте каблучку, яка буде поєднуватися з Вашим взуттям та аксесуарами - так Ви заявите про себе, як про людину з ідеальним смаком і стилем.

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →