044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Секрети довголіття золотих ланцюжків

Якщо Ви належите до людей, які вважають, що зберігати золоті ланцюжки можна де завгодно, терміново переходьте в іншу категорію, поки улюблені прикраси все ще залишаються гарними й сяючими. Справжні цінителі ювелірних виробів знають, що кожна річ гідна дбайливого зберігання.

Існує чимало способів зберігання прикрас. Вибір конкретного методу і місця визначається типом коштовностей, наявністю або відсутністю вставок, а також власними уподобаннями. Дотримання правил зберігання ланцюжків дозволяє багаторазово продовжити термін їх служби. А додаткова турбота і увага дозволять уберегти ланцюжки від механічних і колірних дефектів, що знижують міцність і естетичні властивості прикраси.

Дотримуємося правил

Золотий ланцюжок не можна носити постійно - в деяких ситуаціях зняти його просто необхідно.

  • Ви займаєтеся домашніми справами: прибираєте в кімнаті, перете, чистите раковину або ванну. Миючі засоби містять речовини (наприклад, хлор), потрапляння яких на золото сприяє появі плям і втраті блиску.
  • Ви збираєтеся в душ. Гелі, пінки і мило досить агресивно впливають на золото, а використовуючи губку, можна пошкодити і навіть порвати тонкий ланцюжок.
  • Ви наносите макіяж. Поживний і зволожуючий креми, тональний крем і пудра забиваються в ланки, особливо, якщо справа стосується ланцюжків зі складним ажурним плетінням. Через косметичні засоби прикраса перестає сяяти і переливатися, стає тьмяною, набуває неприємного запаху.
  • Ви вирушаєте купатися в басейні або до моря. У першому випадку негативний вплив на зовнішній вигляд прикраси дасть хлор, а в другому - йод, у великій кількості присутній у морській воді.
  • Ви лягаєте спати. Існує повір'я, якщо ланцюжок з хрестиком зняти перед сном, насняться кошмари. Але справжній жах може чекати вранці, коли Ви виявите, що на ланцюжку утворилися заломи або, більш того, - він порвався.

Вибираєте ланцюжок найвищої проби? Будьте уважні. Чим більше чистого золота в складі прикраси, тим вона м'якша і легше піддається механічним впливам. На високопробному золоті згодом з'являється більше подряпин, тонкі ланцюжки із нього під час носіння важкого кулону швидко розтягуються і втрачають свою форму.

Але ж знявши ланцюжок потрібно його кудись покласти, скажете Ви і будете абсолютно праві. Спеціальних футлярів для прикрас не накупуєшся, та й незручно кожен раз діставати відповідну коробочку, відкривати її, акуратно складати ланцюжок, закривати пенал і прибирати його на місце. Що ж робити?

5 ідей зберігання ланцюжків

Кожен ланцюжок повинен зберігатися окремо, у розправленому вигляді, щоб уникнути зв'язування, скручування, вигинів і зламів.

Міні-комод

Для зберігання невеликої кількості золотих прикрас рекомендуємо придбати спеціальний комод з безліччю відділень різної форми. Своє місце в ньому знайдуть і каблучки, і браслети, і сережки, і, звичайно ж, ланцюжки. Дизайн комоду може бути будь-яким, ідеально відповідним до інтер'єру кімнати.

Настінна шафка

Підвісну шафку можна купити в магазині, замовити в майстерні або зробити самостійно. Це зовсім не важко, зате відділення для різних прикрас Ви облаштуєте за своїм баченням. Симпатична настінна шафка оснащується необхідною кількістю гачків, на які і будуть надалі підвішені ланцюжки.

Фоторамки та панно

Будь-які ажурні панно, цікаві фоторамки послугують відмінною основою для прутиків, декоративних шнурків, на які без проблем фіксуються ювелірні вироби із застібками. Такі рамочки дуже зручно закріплювати безпосередньо поруч з дзеркалом - збираючись на роботу або прогулянку, Ви за лічені секунди виберете гідну прикрасу.

Рейлінги

Рейлінг - це кілька гачків, закріплених на єдиній основі: дерев'яній плашці, металевій пластині або пластиковій подовженій фігурі. Гачки цілком гармонійно впишуться в інтер'єр, якщо розмістити їх на стіні уздовж намальованого рослинного або геометричного орнаменту. Рейлінг відрізняється універсальністю, мінімалізмом і багатофункціональністю.

Місцем зберігання ланцюжків може стати звичайна вішалка-плечики, розміщена на внутрішній стороні дверцят гардеробної шафи. Ви здивуєтеся, скільки ланцюжків і бус поміщається на її перекладині. Важливо, щоб плечики розташовувалися абсолютно рівно - так прикраси будуть рівномірно розподілені по всій поверхні вішалки.

Підставки

Статуетка стане ексклюзивною підставкою для прикрас, якщо вона володіє декількома відгалуженнями. Стилізовані під деревце або силует людини мініатюрні ювелірні «манекени» повинні бути стійкими і досить високими, щоб ланцюжки і намисто вільно висіли.

Можливо, Ви придумаєте свій оригінальний спосіб зберігання виробів із золота. Ви неодмінно оціните, наскільки компактно і стильно можна розмістити свої улюблені ланцюжки, позбувшись від різношерстої колекції футлярів і скриньок.
 

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →