044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Вухо одне - сережок багато: як носити і поєднувати?

Скільки сережок можна носити в одному вусі? Дві і три - це вже не межа. Сьогодні існує близько 15 видів проколу вух! Пірсинг вуха став відкритим засобом самовираження, незалежно від віку і поглядів на життя.
Вухо одне - сережок багато: як носити і поєднувати?

Зміст:

  1. Пірсинг вух - сучасні різновиди
  2. Дві сережки у вусі - вже не межа
  3. Три сережки і більше: чи доречно?
  4. Новий тренд: одна сережка на дві дірки
  5. Сережки на хрящик вуха: тонкощі проколу
  6. Де купити незвичайні сережки?

Ще 30-40 років тому носити кілька сережок в одному вусі вважалося прерогативою хіпі та інших неформалів, які бажали продемонструвати свою неординарність. Сьогодні множинний пірсинг вуха став самостійним трендом, який вже далеко не новий, але при цьому як і раніше набирає обертів. Йому слідують різні категорії населення, незалежно від віку та поглядів на життя. Згідно з опитуваннями, майже 60% сучасних жінок, які носять сережки, мають один або два проколи у вухах, ще 30% - три і більше.

Коли йдеться про "прокол вух", найчастіше мають на увазі прокол мочки вуха. Однак, сучасна мода пішла набагато далі. Сьогодні існує близько 15 видів проколу вух, кожен з яких передбачає певний тип сережок.

Вухо проколюють в самих різних місцях, не обмежуючись мочкою: хелікс пірсинг (прокол верхньої частини завитка вуха), антітрагус (пірсинг хряща над мочкою вуха), конч пірсинг (прокол чашечки), індастріал (пірсинг верхньої частини вуха) і тд.

Для багатьох багатопланові комбінації сережок у вусі стали доступним і відкритим засобом самовираження. До того ж, так носити улюблені ювелірні вироби можна набагато частіше!

Який пірсинг вух сьогодні в моді, як правильно носити і поєднувати три і більше сережки в одному вусі - читайте нижче в новій статті від ЮК.

Пірсинг вух - сучасні різновиди

Пірсинг вух - сучасні різновиди

Найпоширеніші варіанти проколу вух: дві сережки в мочці вуха і одна в хрящі/завитку, або три сережки в мочці вуха і одна/дві у верхній частині. Це найбільш прийнятні комбінації після класичного 1/1. Втім, деякі любителі пірсингу роблять до 10-20 дірок (наприклад, по всьому зовнішньому краю вуха).

Найчастіше у множинному пірсингу використовують малопомітні сережки-гвоздики, або мініатюрні кільця на додаток до основної пари сережок. Вони виглядають елегантно, незалежно від стилю і напрямку в одязі. Гвоздики в мочці вуха можуть бути розташовані симетрично/асиметрично, або взагалі в шаховому порядку. Тут вже на ваш смак і фантазію!

Деякі екстравагантні дівчата використовують одразу дві акцентні прикраси в одному образі. Наприклад, до широких круглих сережок з кристалами надягають тонкі круглі більшого діаметра з невеликими підвісками, або мініатюрні кафи з ланцюжком. Але, знову ж таки, на додаток до великих сережок.

Цікавий хід: в одному вусі чергувати кілька сережок різного радіусу і діаметра. Припустимо, міні-гвоздики і мініатюрні кільця в мочці вуха. Крім того, кілька круглих сережок різного діаметру можна розташовувати по черговості переходу - від найбільшої до найменшої.

Тематика сережок будь-яка: геометрична, фантазійна, тварини, павуки, кажани, метелики, зірки. Якщо ви вже все це випробували, то, слідуючи свіжому модному тренду, можна надіти на кожне вухо сережки з різних пар! Такий підхід часто використовує в своїх образах модель Хейлі Бібер.

Слід зазначити, что пірсинг вух вже давно став розпізнавальним знаком багатьох західних зірок. Співачка Пінк надає перевагу мініатюрним кільцям на додаток до основної сережки. А ось у Ферджі і Кайлі Дженнер пірсинг сяє по всьому зовнішньому краю вуха. Актриса Дженніфер Еністон навпаки воліє до ледь помітного пірсингу у зоні хряща, який виглядає жіночно і ніжно.

Дві сережки у вусі - вже не межа

Дві сережки у вусі - вже не межа

Основне місце проколу, як правило, розташоване по центру мочок. Його зазвичай займають сережки-кільця або ланцюжки, які доповнюють гвоздиком з прозорим чи кольоровим каменем. Дуже стильно і вишукано виглядають прикраси, що представляють собою мініатюрний блискучий діамант з майже непомітною оправою - здається, ніби на вусі сяє зірка.

Серед свіжих трендів - золоті сережки відразу на дві-три дірочки. Як правило, це пусети або кафи, які з'єднані між собою тонким ланцюжком.

Головне правило комбінування кількох сережок: дві пари акцентних і одна фонова (малопомітна) з такого ж металу або з однаковим каменем.

У якості акцентної прикраси можна використовувати сережки-джекети (різновид гвоздиків з декором у вигляді мозаїки). У таких сережках головний декоративний елемент розташовується позаду вуха - в області застібки.

Ті, хто шукає щось середнє між масивними кафами і мініатюрними пусетами, можуть придивитися до сережок-клаймберів. Це вироби з подовженим дизайном, як би спрямованим вгору по мочці вуха (зазвичай не вище хряща).

Три сережки і більше - чи доречно?

Три сережки і більше - чи доречно?

Чим більше сережок у вусі, тим більше уваги слід приділити їх підбору і розміщенню. Адже в даному випадку дуже легко перейти грань між оригінальністю і надмірністю.

На багатошарові композиції лягає потрійна відповідальність: по-перше, сережки повинні бути красивими і елегантно підкреслювати форму/вигини вашого вуха; по-друге, сережки потрібно правильно розподілити і гармонійно поєднати між собою; по-третє, вони не повинні чіплятися одне за одного і створювати дискомфорт.

Загальне правило для трьох сережок і більше: верхня сережка - найменша, а нижня - найбільша. Універсальний варіант - набори з однакових кілець або пусетів.

Порада від ЮК: набагато цікавіше, якщо дві-три золоті сережки, вставлені в одне вухо, будуть однаковими за формою, але різними за кольором вставок або за розміром. Зверніть увагу на конфігурацію прикрас: вони не повинні створювати хаотичне нагромадження. При великій кількості прикрас непогано використовувати сережки у вигляді кілець, розташувавши їх за розміром у порядку: найбільше знизу, а найменше - на верхній точці вуха.

Новий тренд: одна сережка на дві дірки

В останні роки у молоді зріс інтерес до нестандартних сережок на дві дірки. Або як ще називають "орбітал пірсинг" (Orbital Piercing): робиться два проколи, через які протягується одна сережка, що нагадує орбіту.

У якості таких сережок використовуються кільця, ланцюжки, гвоздики, з'єднані між собою ланцюжком, або твістер - спіраль, що нагадує виток пружини.

Новий тренд: одна сережка на дві дірки

Крім звичайних сережок у вухо вставляють також інші прикраси. Наприклад, пряму штангу, яка пронизує вухо в двох точках і фіксується кулькою або конусом.

Сережки на хрящик вуха: тонкощі проколу

Прокол хряща хоча і вважається не шкідливою процедурою, при неправильних діях, може призвести до серйозних ускладнень. Тому дану процедуру не можна проводити самостійно в домашніх умовах!

Проколи в хрящі і козелку загоюються складніше, ніж в мочці, і вимагають більш уважного догляду. Неправильний прокол хряща може призвести до деформації вуха і розростання тканин (утворення келоїду).

Найчастіше прокол хряща робиться у таких двох місцях:

  1. Пірсинг внутрішнього хряща напроти трагуса (козелка). В цьому випадку носиться лабрет (сережка, яка складається зі штанги і накрутки різної форми) або гвоздик; 
  2. "Дейсі". Для нього наскрізь пробивається нависаючий хрящ. Найчастіше кріпиться сережка-кільце, септума, сердечко.

Для з'єднання двох проколів у хрящі також використовується штанга (складається з стрижня, який закручується кулею/конусом/каменем.

Де купити незвичайні сережки?

Де купити незвичайні сережки?

Наш інтернет-магазин Diamant.ua пропонує золоті сережки для пірсингу без каменів і з лаконічними вставками з цирконієм. Асортимент виробів охоплює великий розмірний і тематичний ряд. Це лаконічні пусети з одиничним каменем, так і сережки у формі серця, квітів, метеликів.

Завдяки старанню наших ювелірів ви можете прикрасити одну з найбільш спокусливих частин тіла елегантними коштовностями за приємною ціною. Крім того, під замовлення ви можете замовити виріб будь-якої незвичайної форми, яка підкреслить оригінальність і сміливість вашого стилю!

Продаж прикрас здійснюється через зручне вікно замовлення. Доставка за допомогою "Нової пошти" доступна для всієї України (Київ та інші населені пункти).

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →