044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Аквамарин: в одному камені цілий океан

Аквамарин: в одному камені цілий океан

Зміст:

  1. Вся магія моря
  2. Камінь, гідний королівської крові
  3. «Санта-Марія» і «Дом Педро»
  4. Догляд за каменем
  5. Улюбленець Chanel
  6. Містичні властивості 
  7. Виконавець добрих бажань

Вдивляючись в морську синяву аквамарина, мимоволі народжуються думки про відпочинок на лазурному узбережжі. Маленький шматочок океану посеред метушливого світу - аквамарин увібрав в себе всю красу морської стихії!

Природа щедро наділила мінерал різними відтінками (від блакитного до оксамитово-синього і ультрамаринового), чим вміло скористалися ювеліри. У тандемі аквамарина з діамантами народжуються елегантні композиції, які цінуються своєю чистотою і кришталевим сяйвом. Що може краще підняти настрій на початку весни, ніж прикраси з цим ніжним мінералом?!

Чому аквамарин називають каменем-синоптиком? Хто такі «Санта-Марія» і «Дом Педро»? Ювелірна Карта зібрала найцікавіші факти про аквамарин.

Вся магія моря 

Милуватися ніжним сяйвом аквамарина можна годинами: він заспокоює і надає ясність думкам. Стародавні мореплавці вірили, що аквамарин здатний втихомирювати морські шторми і підказувати правильну дорогу. Недарма камінь назвали на честь води і моря (aqua + mare).

На перший погляд, блакитне забарвлення аквамарина водянисте і не настільки яскраве, як у інших каменів, але це не зменшує цінності мінералу. Аквамарин - повноправний родич алмазів і смарагдів. Якщо придивитися до каменя, стає зрозуміло: за його неяскравою зовнішністю приховуються властивості, гідні благородних мінералів.

Розглядаючи камінь вдень, ви з подивом побачите, що його відтінок змінюється: під різними кутами аквамарин стає то блакитним, то зеленуватим.

А ви знали, що....

Аквамарин може передбачати погоду. Наприклад, перед похолоданням або перед штормом камінь тьмяніє, набуваючи зеленуватий відтінок. Саме за цю властивість його високо цінували мореплавці.

Камінь, гідний королівської крові

Аквамарин - один із найкрасивіших представників мінералу берилу. За стандартами, аквамарин відноситься до коштовних каменів другого порядку. Родич рубінів і смарагдів має подовжену форму і скляний блиск.

Сьогодні аквамарин не має штучних аналогів! Натуральний камінь містить різні включення, які відрізняють його від підробки. Якщо придивитися до каменя, то всередині кристалу можна побачити сніжинки й бульбашки.

Насиченість кольору надають мінералу домішки заліза і хрому. Чим яскравіший відтінок аквамарина, тим вище його вартість. На ювелірному ринку найбільше цінується аквамарин кольору синій оксамит. 

Пам'ятайте! Рожеві і бурштинові кольори не властиві аквамарину. Скоріше за все, під цією назвою продають інший штучний камінь. 

«Санта-Марія» і «Дом Педро»

Такі цікаві назви носять бразильські сині аквамарини, які славляться на весь світ.

А ви знали, що ...

«Dom Pedro» - найбільший огранений аквамарин вагою в 26 кг, знайдений в Бразилії в 1992 році.

Догляд за каменем

Аквамарин крихкий і легкий, не дивлячись на високу твердість (7,5 - 8 за шкалою Мооса). Камінь боїться сильних ударів і попадання мийних речовин, косметики.

Зберігати аквамарин краще окремо від інших ювелірних виробів, а також подалі від сонячних променів. Під їх впливом камінь вигорає.

Для аквамарина дуже важливий регулярний догляд. Рекомендується його періодично протирати м'якою ганчіркою і чистити мильним розчином.

А ви знали, що…

Щоб зняти з каменя негативну енергетику, езотерики опускають його на добу в кухонну сіль, після чого промивають водою.

Улюбленець Chanel

У ювелірній справі аквамарин використовується вже більше 2000 років. В обрамленні діамантів аквамарини стали найпопулярнішими каменями в XVIII столітті. Найбільш гармонійно блакитний камінь виглядає в каблучках, діадемах і підвісках з білого/рожевого металу.

Цікавий факт!

А колись аквамарини використовували в якості лінз для окулярів. Перші такі лінзи датуються 1300 роком.

Аквамарин - один із улюбленців Chanel Fine Jewelry, Juicy Couture, Van Cleef & Arpels, Cartier, Pascuale Bruni. Слабкістю до прикрас з аквамарином можуть похвалитися і любителі кришталевої розкоші Tiffany.

Так, в колекції Chanel зима 2019 колір аквамарин був одним з домінуючих. Витонченість, легкість і грайливість білосніжних образів вдало підкреслила небесно-блакитна палітра каменю.

Для круглого аквамарина найчастіше використовують діамантову огранку, для овального - ступінчасту, а ось каламутні камені гранують кабошоном.

А ви знали, що…

Знаменитий ювелірний набір з аквамарином належить королеві Єлизаветі II. У 1953 році їй презентували намисто з 9 аквамаринів і довгі сережки. Королеві так сподобався подарунок, що вона замовила до нього тіару.

Містичні властивості 

Астрологи вважають, що забарвлення каменя визначає долю його власника. Камінь темніє перед небезпекою, неприємностями в особистому житті, а також за кілька годин до бурі й землетрусу.

Аквамарин грає ніжними блакитними переливами тільки на тих людях, у кого добрі думки, а ось на злих, агресивних - тьмяніє.

Найкраще, на думку астрологів, аквамарин підходить Рибам, Ракам і Терезам.

Виконавець добрих бажань

З давніх-давен вважалося, що «душа моря» на грудях заспокоює і надає власнику більше впевненості. М'яке і делікатне випромінювання аквамарина заспокоює запальних людей.

Якщо вас чекають відповідальні переговори, аксесуар з аквамарином може бути вельми доречним. Вважається, що він знімає зайву нервозність, а також сприяє просуванню по кар'єрних сходах.

Езотерики вірять в те, що іноді амулет з аквамарином створює неймовірний збіг обставин. Камінь приводить свого господаря в те місце, де він знайде своє щастя :)

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →