044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Брошки-комахи

Недолюблюєте жуків, павуків та інших комах? Більшість жінок на це питання дадуть відповідь абсолютно чітко: так. Але навряд чи вони будуть настільки категоричні, коли їм запропонують «посадити» на комір створіння із благородного золота та іскристих діамантів.

Брошка-метелик з дорогоцінним каменемБрошки у вигляді комах відомі ще з часів Давнього Єгипту. Кожен воїн в обов'язковому порядку носив на собі прикрасу у вигляді жука-скарабея. Вважалося, що такий амулет захистить солдата під час битви. Точно такого ж шанування жуки удостоїлися і в Південній Америці. При цьому в Мексиці досі продають «живі» брошки - справжніх жуків, декорованих золотими елементами і різнокольоровими каменями. Щоб прикраса не втекло, їй на лапку надягають ланцюжок.

Погодьтеся, досить екстремальна брошка. Зазвичай дівчата вважають за краще що-небудь більш традиційне, але від цього не менш ефектне.

Метелики, стрекоза

Мабуть, найпоширеніші брошки схожі на метеликів, що раптово завмерли в польоті. Їх популярність обумовлена ​​неймовірною красою крил - різноманітність оформлення обмежується виключно фантазією дизайнера. Комаха може бути повністю золотою з ажурними крилами, але частіше за все можна побачити метеликів з покритими емаллю крильцями і діамантовими (або фіанітовими) тільцями.

Наприклад, мушки від Boucheron в стилі ар-нуво виконані із золота в техніці гарячої вітражної емалі. Доповнення брошки діамантами і сапфірами тільки посилює враження надзвичайної розкоші.

Rene Lalique, автор величезної кількості прикрас, залишив після себе прекрасну спадщину. З-під його рук виходили золоті метелики, що ідеально імітують своїх літаючих родичів. Власники іноді забували про штучне походження брошки і прагнули скинути з себе нахабну комаху. І тільки діаманти, що увінчують прозорі крила метелика, утримували їх від неусвідомленої дії.

Брошки у вигляді метеликів випускалися і під маркою Tiffany & Co. Майстри цього ювелірного дому збирали тільце з окремих ланок, а крильця кріпили на пружинках. Під час руху людини такий метелик ледве помітно трепотів, немов збирався злетіти.

Пчілки, павучки

Брошка-паучёк на золотий павутинціПід час створення комах з невеликими крилами або без них художники більше уваги приділяють опрацювання деталей тулуба, рук, голови «комашки».

Дуже символічно отримати витончену золоту брошку у вигляді бджілки в подарунок на весілля. Вона означає найбільш добре побажання: щоб Ваш медовий місяць був по-справжньому солодким. Роль очей бджоли зазвичай виконують яскраві смарагди, а крила нерідко покриваються прозорими діамантами.

Павук, як агресивніша комаха і вигляд повинен мати відповідний: червоні очі-рубіни, покриту чорними діамантами спинку (іноді їх викладають у формі хреста на тлі зі світлих діамантів), холодне сяйво білого золота.

Брошка-бджілка з білого золотаСкладені крила жуків досить часто представляють собою кабошони: з аметистів, гранатів, онікса, тигрового ока. Скільки дорогоцінних каменів, стільки і варіантів. А ще ж можна «пограти» з кольором, розміром, огранюванням і розташуванням. Не дивно, що знайти дві однакові брошки у вигляді комах практично неможливо.

Граціозні комахи - нескінченне джерело натхнення для ювелірних майстрів всіх часів і країн. Мабуть, прийшов час додати таку брошку і в Вашу колекцію золотих прикрас.

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →