044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Як носити золото із сріблом і правильно їх поєднувати?

Ще 10 років тому вважалося, що носити золото із сріблом – це моветон. Зараз ситуація змінилася: вдалий мікс різних металів виглядає стильно і нетривіально. Але й тут є свої нюанси.
Як носити золото із сріблом і правильно їх поєднувати?

Зміст:

  1. Чи можна носити одночасно срібло із золотом?
  2. Порушуємо правила заради стилю
  3. Як впливає золото та срібло на здоров'я?
  4. Стильні та модні поєднання золота та срібла
  5. Поєднання золота та срібла з точки зору естетики
  6. 4 правила поєднання срібла та золота
  7. Чого слід остерігатися, поєднуючи золото та срібло?
  8. Що краще носити срібло чи золото?
  9. Чи можна зберігати разом золото та срібло?

Вже минули ті часи, коли сумка та взуття повинні були бути однаковими, а носити на одній руці золоті та срібні каблучки вважалось моветоном. Тепер все інакше. Чим більше ви маневруєте у виборі аксесуарів, тим яскравішим буде ваш образ. Мода відмовляється від стереотипного мислення, поєднуючи непоєднуване.

Вдалий мікс різних металів виглядає стильно і нетривіально. Але й тут є свої нюанси. На думку дизайнерів, одягати одночасно золоті та срібні вироби можна. Головне – знайти баланс та врівноважити всі деталі образу.

У цій статті ЮК розповість, як правильно носити срібло із золотом в одному образі, як створювати стильні поєднання, а чого слід остерігатися.

Читайте також: Можна парочка: як краще поєднувати годинник з браслетами?

Чи можна носити одночасно срібло із золотом?

Чи можна носити одночасно срібло із золотом?

Якщо 10 років тому таке поєднання вважалося моветоном, то сьогодні це модний стилістичний прийом. Тренд останніх років — міксуй та поєднуй. Комбінуй одяг та аксесуари різних стилів. Важливо тільки робити це грамотно. Наприклад, ви можете носити обручки з різних сплавів на одній руці. Але пам'ятайте, що в такому тандемі є одна центральна прикраса, яку слід врівноважити іншими. Тонкий браслет зі срібла гарно виглядає з масивним із золота, але не навпаки. Золото завжди домінує та перебирає на себе всю увагу.

Однотипні аксесуари, незважаючи на різницю у металі, зазвичай добре поєднуються. Виберіть один спільний параметр та орієнтуйтесь на нього. Це може бути однаковий розмір, плетіння, або вставки з ідентичною інкрустацією.

Порушуємо правила заради стилю

Сьогодні в одязі та аксесуарах домінує тренд “mix&match” – об'єднання в одному комплекті протилежних стилів (кежуального, романтичного, класичного тощо). Запозичили його і ювелірні бренди, які все частіше випускають прикраси, які можна міксувати, але не є одним набором.

Допускається порушувати правила заради стилю в тому випадку, коли ви хочете проявити свою індивідуальність і створити щось своє.

Як впливає золото та срібло на здоров'я?

З енергетичної точки зору золото та срібло — різні метали. І, відповідно, вони по-різному впливають на організм людини. Золото має активуючу та енергізуючу дію, а срібло навпаки — заспокійливу. Тому гіпертонікам радять вибирати золоті прикраси з тонізуючою дією.

Чи можна носити одночасно срібло із золотом?

Як відзначають езотерики, срібло “звикає” до одного власника, тому срібні прикраси не варто передаровувати чи позичати. Вони також вірять у те, що срібло допомагає збалансувати роботу організму, зберегти еластичність судин, а також відіграє важливу роль у загоєнні ран.

Золоті сережки/підвіски/каблучки сприяють притоку енергії та розумовій концентрації.

Вважається, що при одночасному носінні золота та срібла їх властивості втрачаються, але жодного негативного впливу це не несе.

Стильні та модні поєднання золота та срібла

Найбільш виграшно у різних комбінаціях виглядають мінімалістичні прикраси. Їх найпростіше доповнювати іншими аксесуарами.

Наприклад, браслети-кільця можуть вдало сусідствувати один з одним в будь-якому металі. Поодинокі моделі можна доповнювати різноманітними підвісками. Такий браслет оживить будь-який лук.

Must-have сезону 2022-2023 – набірні каблучки на 2-3 пальці. Обєднуючим елементом часто є різні візерунки, геометричні елементи, Love символи, ключики/замочки, літаки чи птахи. Поєднувати прикраси можна з ідентичною фактурою. Наприклад, ефектно виглядають поліровані та матові каблучки різних відтінків.

Популярний сьогодні бохо-стиль передбачає велику кількість наручних аксесуарів: каблучки з однаковим камінням та масивні браслети, або багатошарові намиста.

Поєднання золотих і срібних сережок – чудовий спосіб показати свою грайливу натуру. Ви можете міксувати пару сережок із срібла + золоті пусети, або створити більш богемний образ із підвісками + стильною срібною кафою.

Пам'ятайте! При поєднанні різних металів акцент має бути на чомусь одному – на металі, камінні, візерунках. Масивні прикраси краще носити окремо один від одного.

Поєднувати можна не лише метали, а й їхні відтінки. Аби тандем був гармонійним, один із кольорів повинен повторюватися в одиночній прикрасі та по можливості розташовуватися поблизу.

Стильні та модні поєднання золота та срібла

Поєднання золота та срібла з точки зору естетики

Не забувайте, що будь-яка прикраса повинна підкреслювати, а не затьмарювати вашу красу. Підбирайте прикраси відповідно до вашого стилю, форми обличчя, кольоротипу.

Базові принципи підбору прикрас з точки зору естетики:

  • Круглі форми не потребують повторень в прикрасах;
  • Угловаті риси краще врівноважити витягнутими лініями;
  • Не перевантажуйте зовнішність яскравими контрастами. Брюнеткам та блондинкам зі світлими очима/світлою шкірою підійде білий та жовтий метал. Це ж стосується і русявих красунь. А ось смаглявим брюнеткам з карими очима краще придивитися до жовтого та червоного металу.

4 правила поєднання срібла та золота

  1. Щоб носити разом золоті та срібні вироби, потрібно їх правильно врівноважити.
  2. У всіх прикрасах має бути єдиний сполучний елемент. Наприклад, геометричність, яка проявляється у чітких загострених формах, або елегантність вставок – з камінням ніжних відтінків. Якщо не впевнені, чи доречно поєднувати певні вироби, тоді надягайте їх по черзі.
  3. Золото та срібло краще поєднувати між собою в одному різновиді прикрас. Наприклад, у браслетах контраст між холодними та теплими відтінками металу стане цікавою деталлю образу. А ось змішувати, наприклад, золоті сережки та срібну підвіску – не найкращий спосіб використовувати “дружбу” металів.
  4. Не так важлива кількість прикрас, як ступінь їхнього поєднання. Масивні браслети краще доповнити вузькими однотонними без вставок, а до багатошарового кольє підібрати лаконічні сережки.

4 правила поєднання срібла та золота

Поєднання золота та срібла в одній прикрасі

Ювеліри сьогодні випускають позолочені прикраси, в основі яких срібло, або роблять накладки із золотих пластин на срібні вироби. Такі накладки є суцільними, тому досить стійкі до носіння.

Головна перевага носіння золота та срібла в одній прикрасі – те, що при подальшому виборі прикрас власник може дозволити собі сміливо міксувати вироби з обох металів.

Комбіновані каблучки/сережки підійдуть під будь-яку стилізацію. Але вони мають поєднувати декор і фактури між собою.

Читайте також: Топ-8 золотих обручок з діамантами від ЮК

Каблучки

Симбіоз срібла та золота переважно привілей жінок. Чоловічі обручки теж бувають комбінованими, але в основному це різні кольори ауруму.

Багато ювелірів, наприклад, розробляють парні каблучки – одну срібну, інші з золота, які перегукуються між собою спільними деталями. Найчастіше комбіновані каблучки інкрустовані камінням.

Сережки

Це можуть бути пусети, підвіски та зручні петельки, виконані із золота та срібла. Більш бюджетна лінія – срібні сережки із золотими пластинами. Сережки-підвіски у комплекті зі срібла + золота – вдалий вибір для вечірнього образу. Вони добре виглядають із високою зачіскою або короткою стрижкою.

Кулони

Найчастіше срібні кулони комбінують із ланцюжками, в яких переплітається білий і жовтий метал. Є геометричні моделі, у яких із переплетених смужок двох металів складаються цікаві композиції. Складні срібні кулони здебільшого інкрустують фіанітами, цирконами.

У каталозі ЮК представлені кулони різних форматів з урахуванням сучасних трендів.

Срібна каблучка з золотою вставкою

Срібна каблучка з золотою вставкою

Срібна каблучка з золотою вставкою – практичне рішення для бюджетної обручки. Весільна колекція ЮК – класика, доповнена оригінальними акцентами. Основний акцент в прикрасі зроблено на фактурності металу, а також на елегантній інкрустації. Стриманість срібла можна делікатно розбавити жовтим металом, який надає виробу яскравого та чуттєвого блиску.

Комбіновані обручки легко підібрати до заручальної каблучки будь-якого дизайну.

Срібний хрестик із золотом

Золото може бути головним елементом всієї композиції, або металом, що обрамляє фігуру Ісуса. Срібло у виробі підкреслює суворе виконання хрестика.

Ще як варіант – комбіновані моделі, де сам хрестик роблять із жовтого золота, а постать Христа зі срібла.

Ніжні романтичні натури вибирають ажурні хрестики зі срібла. За вашим бажанням модель додатково прикрашають діамантами чи фіанітами.

Золото та срібло у різних прикрасах

Золото та срібло можна носити по сусідству у прикрасах мінімалістичного стилю. Але пам'ятайте про баланс використання прикрас з різного металу. Об'єднуйте їх помірно.

Якщо вперше намагаєтеся одягти золото+срібло, тоді почніть із браслетів. Браслети-кільця без вставок найпростіше поєднувати між собою.

Чотири поради від ЮК щодо носіння золота та срібла в прикрасах:

  1. Вироби із золота та срібла мають перегукуватись між собою хоча б за одним параметром (види плетіння, тип вставок);
  2. Тандем золота+срібла можна обіграти вибором підвісок із протилежного металу. На срібному обідку будуть ефектно виглядати шарми з золота;
  3. Тонкі браслети зі срібла добре відтіняють золото і додають родзинки в образ.
  4. Золото вище за статусом, ніж срібло. Відповідно, золоті ланцюжки/браслети повинні бути товстішими і масивнішими, ніж срібні.

Чи можна носити обручки з різних металів на одній руці?

Чи можна носити обручки з різних металів на одній руці?

Стилісти дають добро, але з одним застереженням - не перестарайтеся щодо кількості виробів. При поєднанні двох і більше прикрас варто робити акцент на чомусь одному. Центральну прикрасу акуратно доповнюйте аксесуарами, що її відтіняють. Наприклад, ви можете одягти одну кафу з білого золота і доповнити її двома акуратними пусетами зі срібла. Цікавий тандем - каблучка з білого золота на одній руці, а на другій – 2-3 тонкі срібні.

Чи можна носити золотий хрестик на срібному ланцюжку і навпаки?

Хрестик можна носити на будь-якому ланцюжку, включаючи звичайний шнурок. Останній радять купувати маленьким дітям, аби уникнути ризику порвати металевий. Пам'ятайте: хрестоподібна підвіска не повинна відтягувати ланцюжок своєю вагою!

Золото м'якше срібла, тому поєднання масивного срібного хрестика і тонкого золотого ланцюжка неминуче призведе до поломки останнього.

Чого слід остерігатися, поєднуючи золото та срібло?

У всьому має бути міра. Якщо ви хочете носити одночасно прикраси з різних металів, подумайте, як можна їх грамотно поєднувати. Як не крути, але з мінімалізмом набагато простіше уникнути промахів.

Найпростіший спосіб - зібрати сет із прикрас одного виду. Наприклад, лише каблучки чи браслети. Можна використовувати "зв'язуючу ланку" - комбінований виріб, в якому є золоті та срібні деталі.

Чотири поширені помилки у поєднанні прикрас:

  1. Порушення пропорцій 1:1 при міксі металів;
  2. Поєднання золотих та срібних каблучок на одній руці;
  3. Носити поряд масивні прикраси із різних металів;
  4. Розміщувати по сусідству прикраси з різним камінням.

Чи можна золото та срібло зберігати разом?

Що краще носити срібло чи золото?

Срібло менше зобов'язує, ніж золото. Аксесуари з білого металу більш стримані та легко поєднуються з простими луками.

Вибираючи прикрасу, важливо також відчути її енергетику. Потримайте аксесуар у руках — і зрозумієте, чи ви з ним на одній “хвилі”.

Чи можна золото та срібло зберігати разом?

Не рекомендується тримати в одній скриньці вироби із золота та срібла. Гострі срібні вставки або об'ємний декор можуть подряпати золото. Такі вироби краще розкласти в різні мішечки.

Радимо також зберігати аксесуари з опуклою інкрустацією окремо від інших прикрас. Так менше ризиків пошкодити дорогоцінні камені.

Пам'ятайте, що срібло не любить вологу, тому всі срібні вироби краще зберігати в сухому місці.

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →