044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Як підібрати прикраси за віком: секрети для стильної жінки

Інколи прикраси видають вік швидше, ніж цифри в паспорті. І добре, якщо в мінус, а не в плюс. Бажання виглядати молодше нерідко спонукає жінок до безглуздих експериментів. І якщо в 20 років ще все пробачається, то в 45 вже навряд.
Як підібрати прикраси за віком: секрети для стильної жінки

Зміст:

  1. Які прикраси підійдуть для дівчат, а які для зрілих дам
  2. Звертаємо увагу на вік
  3. Прикраси для заміжніх жінок
  4. Як правильно вибрати сережки жінці 45+
  5. Які сережки не підійдуть 50-річній жінці?
  6. Які сережки вибрати жінці за 50?
  7. 10 рекомендацій щодо прикрас від зоряного стиліста

Вибір прикрас говорить про вік більше, ніж ми думаємо. Адже з невдало підібраними сережками/кольє жінка може виглядати на 5, а то й 7 років старше. І якщо юні красуні будуть цьому раді, то жінки за 50 навряд чи зрадіють.

"Чим старше - тим до себе суворіше і стриманіше" - дотримуються такої думки деякі жінки. У той час як інші, навпаки, ніяк не можуть змиритися з швидкоплинними роками і вибирають вироби, які більше підходять молодим дівчатам. Обидві точки зору - впадання в крайності. Немає нічого поганого в тому, щоб купувати модні ювелірні вироби в зрілому віці. Головне - підбирати одяг/прикраси, враховуючи особливості своєї зовнішності, і вміло поєднувати їх між собою.

Як у гонитві за молодістю не «втратити» себе і не виглядати безглуздо? Як підібрати ювелірні прикраси так, аби підкреслити краще і не додати зайвого? Про це читайте нижче в нашій статті.

Які прикраси підійдуть для дівчат, а які для зрілих дам

Які прикраси підійдуть для дівчат, а які для зрілих дам

Прикраси на жінці в зрілому віці - це показник її способу життя і ставлення до себе. На інтуїтивному рівні вона вже знає, що їй точно не підходить. Проте, бажання виглядати молодше може спонукати до безглуздих експериментів.

20-річна дівчина може одягнути на себе короткі шорти і доповнити зухвалий образ яскравими сережками з намистинами, пір'ям. У такому віці ще все пробачається. А ось жінці за 50 краще так не ризикувати, адже насмішок зі сторони не уникнути.

Найчастіше молоді дівчата роблять вибір на користь оригінальних, ефектних композицій, а жінки старшого віку - на користь якісних матеріалів.

Увага! Ювелірний етикет наголошує: носити великі діаманти молодим дівчатам - це поганий тон, навіть якщо ви можете собі це дозволити. Виняток становить каблучка для заручин/обручка з маленьким діамантом, або витончені сережки.

Каменів може бути багато, але не великих і однорідних. Тоді будь-який виріб буде виглядати розкішно, а не кричущо. Непомітний, але глибокий відтінок каменю, фігурна золота оправа, трохи мініатюрних дорогоцінних каменів - і базова композиція готова!

Найчастіше зрілі пані виглядають безглуздо тому, що відразу надягають занадто багато прикрас. Підбираючи будь-який ансамбль, дотримуйтесь правила «1 велика прикраса на противагу 1 або 2-м дрібним».

Легкість і багатошаровість в аксесуарах зараз у моді. Це гарна можливість продемонструвати своє почуття стилю. Головне - створити цілісність прикрас, не роблячи їх занадто помітними.

Звертаємо увагу на вік

Ймовірність помилитися з класикою менша, ніж при виборі прикрас з оригінальним, сучасним дизайном. Фактор віку тут грає першорядну роль. Погодьтеся, жінка солідного віку, яка одягає підвіску з метеликами або сердечком, посипаним яскравими самоцвітами, виглядає дещо безглуздо. Це ж стосується і юної леді, яка вирішила доповнити свій образ масивними сережками з червоними гранатами.

Прикраси молодих дівчат повинні бути непомітними і витонченими. Адже їх юність і молодість - краща прикраса. Ні до чого обтяжувати себе масивними ланцюжками, багатоярусним намистом чи великими сережками.

10 років

Прикраси в 10 років

У цьому віці всі дівчата хочуть здаватися дорослішими і бути схожими на маму. Як правило, їм подобається все що яскраво блищить. Однак, не варто перестаратися з блиском. Ювеліри рекомендують вибирати витончені вироби з непомітною інкрустацією (прозорими фіанітами, кришталем, аметистом, бірюзою). Доречним буде доповнити образ грайливим кулоном з милими звірятами, квітами, фруктами.

20 років

Прикраси в 20 років

Прикраси стають одним із способів самовираження. Вибирайте аксесуари, які близькі вам по духу. Якщо ви м'яка і жіночна, найкращим компаньйоном стануть витончені підвіски і тонкі сережки-кільця. А ось активній дівчині підійдуть яскраві аксесуари з загостреними формами. Вони будуть поєднуватися як з джинсами, так і з сукнею в стилі "мілітарі". Також на шиї дуже стильно виглядає тоненький ланцюжок з витонченою геометрією або з символічним написом.

30 років

Прикраси в 30 років

В цей період все більш-менш стабільно: час пошуків закінчився, власний стиль і світогляд сформувалися. Все рідше виникає бажання епатувати. Йому на зміну приходить тяга до дорогої простоти та елегантності.

Витончено і розкішно виглядають прикраси з білого/рожевого золота. Якщо не можете визначитися з металом каблучки - то і не потрібно! Адже зараз у моді "смугасті" каблучки (з декількох металів), доповнені кольоровими каменями огранки кабошон, або самоцвітами в круглій оправі.

Порада від ЮК: Уникайте прикрас з великими темними каменями. Вони зроблять ваш образ занадто похмурим!

40 років

Прикраси в 40 років

Вік, коли хочеться виглядати молодше, але при цьому залишатися собою. Це легко зробити за допомогою правильно підібраних прикрас. Сережки з каменем, відтіняючим колір очей, підкреслять глибину погляду і мінімізують дрібні зморшки.

Щодо декору практично немає обмежень. Можна віддати перевагу каблучці з матовою поверхнею, сережкам, інкрустованим камінням в незвичайній оправі, прикрасам з діамантами і самоцвітами.

Деякі прикраси доречні завжди - це сережки з перлинами. Завдяки різноманітності тонів каменю, ви можете підібрати як світлі, легкі сережки, так і браслети, брошки, персні насиченого перламутрового кольору.

50 років

Прикраси в 50 років

50 років - той вік, коли можна дозволити собі все, за винятком старомодних «бабусиних» прикрас.

У солідному віці і прикраси повинні бути солідними. Краще за все, якщо сережки будуть з дорогоцінних металів - золота, платина.

Порада від ЮК: У віці за 50 віддавайте перевагу жовтому золоту. Воно підкреслить вашу статусність і додасть образу м'якості!

З камінням та ж ситуація, що і з металом - який вік, такі й камені. Витончений діамант в золотій оправі буде саме те!

Жінкам в 50+ підходять сережки/каблучки з витонченим візерунком і середнім в діаметрі камінням, багаторядні кольє - модельний ряд прикрас досить широкий. Для створення особливого образу варто звернути увагу на намисто з перлів, сережки-гвоздики з діамантами. Тонкі багатошарові браслети підкреслять витонченість жіночих рук.

А ось чого точно не потрібно робити - надягати молодіжну біжутерію з пластика у спробі освіжити стриманий образ. Вона не додасть вам стильності, а молодіжний фасон може зіграти проти вас.

Прикраси для заміжніх жінок

Заміжнім жінкам етикет дозволяє надягати і більш масивні прикраси. Наприклад, доречними будуть яскраві сережки в складній оправі, каблучки з цитрином, смарагдом, рубіном, діамантом.

Прикраси для заміжніх жінок

За давнім повір'ям, заміжнім жінкам слід носити не одну прикрасу, а пару. Тоді шлюб зі своїм обранцем буде довгим і щасливим. Це можуть бути намиста і сережки, браслет і каблучка. Виграшна комбінація для вечірнього образу - елегантне намисто і розкішна шпилька.

Як правильно вибрати сережки жінці 45+

З якого матеріалу ви не купили б сережки, головне те, наскільки вони гармонійно впишуться в обраний образ. Універсальний варіант - пусети і сережки-кільця (маленькі чи середні). Вони не важкі, а значить не витягнуть мочку. З ними ви не будете відчувати щоденний дискомфорт. Вдалий варіант - сережки з англійським, італійським та французьким замками, але при належному оформленні. Головне, щоб пластина була не велика і не відтягувала вухо.

При виборі форми виробу стежте, аби відстань між плечем і сережкою була більше ніж довжина самої сережки. В іншому випадку, ви ризикуєте зробити шию візуально ширшою і коротшою.

Фасон

Стримана елегантність - безпрограшний девіз всіх жінок в 50+. Масивні камені в поєднанні з химерними візерунками залишилися в минулому. Рясно інкрустовані прикраси візуально збільшують вік. Проте, будьте акуратні і з молодіжними моделями. Вони можуть підкреслити відсутність смаку, а не вашу сучасність.

Матеріал

Кращим рішенням стануть сережки із золота, оскільки цей матеріал найбільш стійкий і довговічний в носінні. Фактура (матова, емальована) підбирається в залежності від загальної стилістики виробу.

Яскраві камені, якщо вони присутні, не повинні перебирати на себе всю увагу. Дрібна прозора інкрустація буде відмінно доповнювати сережки, не відволікаючи від основного образу.

Відповідність віку і поєднання з іншими аксесуарами

У прагненні виглядати молодше деякі жінки приміряють на себе молодіжний стиль. Однак, акцент на біжутерії екстравагантного декору, призначений для юних дівчат, може зіграти злий жарт з жінкою в 45+. Такі ювелірні прикраси створять нарочито молодіжний образ.

Порада від ЮК: Елегантні аксесуари завжди підкреслять переваги вашого віку, але ніяк не ваш страх його приховати.

Вибираючи велику каблучку або сережки, слід обмежитись тільки ними. Не поєднуйте "все і відразу" в одному образі.

Які сережки не підійдуть 50-річній жінці?

Біжутерія у вигляді фарбованих пластикових сережок до лиця лише юним модницям. Дамам у віці купувати такі дрібнички не варто, оскільки вони здешевлюють будь-який образ. Також краще відмовитися від міксу яскравих і кислотних кольорів. Такі вироби будуть виглядати вульгарно, якщо тільки їх власниці не 20 років. Уникайте пір'я і тропічних мотивів, а також великих сережок-кілець.

Які сережки вибрати жінці за 50?

Аби прикраси гармонійно доповнювали, а не обтяжували образ, досить мати хоча б один базовий набір. Пропонуємо вам 3 типи аксесуарів, з якими ви точно не помилитесь:

  1. Гвоздики з перлами або з діамантами/фіанітами. Така прикраса підійде до повсякденного і ділового луку, а також відмінно доповнить вечірній;
  2. Золоті сережки-кільця середнього діаметра. Моделі з дрібною інкрустацією доповнять вечірній образ. Уникайте занадто великих кілець, які ризикують перетворити ваш образ у циганський;
  3. Золоті вироби з керамікою. Підійдуть як доповнення до образу з легких тканин в стилі бохо, етно.

10 рекомендацій щодо ювелірних виробів від зоряного стиліста

Нью-йоркський імідж-консультант Аманда Сандерс, яка працює зі знаменитостями Гвінет Пелтроу і Вандою Сайкс, вважає, що вдало підібрані прикраси завжди допоможуть скинути кілька років. Десять порад від Аманди Сандерс щодо створення безпрограшного образу:

  1. Біжутерія на жінці 50+ виглядає дешево, тому краще придивитися до золотих прикрас середнього цінового сегмента 585 проби. Кращі вставки: діаманти, фіаніти, топази, циркони, турмаліни;
  2. «Перепрограмуйте» свою скриньку. Мало кому вдається до 50 років зберегти ту саму фігуру, яка була в 20 і 30 років. З віком змінюється не тільки тіло, а й обличчя. Воно може стати більш м'яким, округлим або, навпаки, худим і витягнутим. Підбирайте вироби так, аби їх розмір і форма гармоніювали з вашими параметрами;
  3. Якщо ви одягаєте якусь сміливу річ, доповнюйте її однією яскравою прикрасою. Нагромадження аксесуарів додає віку;
  4. Не женіться за модою. Немає нічого поганого в тому, щоб носити традиційну класику;
  5. Замість короткого намиста віддайте перевагу витонченим багаторядним моделям. Вони допомагають приховати вікові недосконалості шиї;
  6. Відмовтеся від масивних сережок. До 50 років отвори в мочках неминуче витягуються. Носіть невеликі пусети або легкі обручі, щоб запобігти подальшій деформацію вух;
  7. Купуйте сережки з камінням під колір очей. При бажанні можна зіграти на контрасті. Блискуча вставка зробить очі живими і приховає дрібні зморшки;
  8. Не привертайте увагу до рук. Саме вони видають вік жінки;
  9. Не надягайте занадто багато браслетів у спробі бути більш молодіжними. Досить двох!
  10. Теплі відтінки (жовте і рожеве золото) нададуть образу теплоту, свіжість й легке світіння.
Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →