044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Як вибрати і правильно носити золотий браслет на руку?

Бангли, слейви, анклети: все це різновиди сучасних браслетів. Кожен день нові образи - з ними легко! При вмілому виборі браслети вигідно підкреслять вашу індивідуальність і додадуть образу ефектне завершення.
Як вибрати і правильно носити золотий браслет на руку?

Зміст:

  1. Трохи з історії браслетів
  2. Стиль вирішує
  3. Тип і особливості фігури
  4. Проба золота
  5. Як визначити розмір браслета?
  6. Підбираємо товщину браслета в залежності від пропорцій рук
  7. Різновиди браслетів
  8. Які бувають застібки на браслетах?
  9. Як правильно носити браслет?
  10. Браслети на будь-який смак в інтернет-магазині ЮК

Ідеальну картинку стильного лука легко зруйнувати за допомогою невдалих аксесуарів. Як обрамлення на картині покликане завершити творіння майстра, так і браслет при вмілому виборі стає фінальною крапкою образу. Часто саме від цієї крапки залежить "прочитання" вашого образу і вас як особистості.

Браслет занадто акцентна прикраса, аби залишатися непоміченою. Як підтверджують соцопитування, саме на очі та руки звертають увагу чоловіки під час першого спілкування з дівчиною.

Яким має бути браслет? Красивим зовні, але не тільки. Браслет має ідеально підходити за розміром, гармоніювати з зовнішністю, а також з іншими аксесуарами. Завдання, скажімо так, не з легких. Але якщо підійти до вибору грамотно, то вийде прекрасний ансамбль.

Які вони, сучасні золоті браслети? Як їх правильно вибирати, з чим краще носити? І головне: як не помилитися з розміром вподобаної прикраси? Про це і не тільки читайте нижче в нашій статті.

Трохи з історії браслетів

Браслет має довгу історію і пережив не одне перевтілення перед тим, як стати популярною ювелірною прикрасою. Щодо давності носіння з ним може позмагатися хіба що каблучка.

Стародавні люди робили браслети-обручі з жил, шкіри тварин, а прототипом перших підвісок були звірині ікла. Тоді обручі були багатофункціональні: служили прикрасою, амулетом, а також захищали чоловіче зап'ястя від ударів і укусів тварин. Згодом усі ці ролі злилися в одну - прикраси-оберега.

Йшов час і з ним змінювалися матеріали, техніки обробки предметів декору. На зміну первісних браслетів прийшли вироби з металу і дорогоцінних каменів. Вони вже виконували статусну функцію і використовувалися в офіційних церемоніях.

В Європі браслети ввійшли в ювелірну моду тільки в XVII столітті разом з рукавом три чверті. Браслети в основному носили заможні аристократки на бали.

На початок/середину ХХ століття припадає епоха масивних браслетів (браслети-манжети, браслети-годинник). Тон в класичній моді задавали жіночі браслети з ниток у вигляді перлин, а в некласичній - браслети-ланцюги, кафи з різнокольоровими самоцвітами.

Стиль вирішує

Стиль вирішує

Перед тим, як придбати золотий браслет, бажано визначитися, під який одяг ви будете його носити. Браслет мусить бути доречним, а також поєднуватися з іншими аксесуарами.

Універсальною класикою вважається плоский, неширокий ланцюжок з оригінальним плетінням. Цей варіант підходить і для офісу, і для урочистого прийому.

Сучасна мода допускає поєднання кількох золотих браслетів в одному ансамблі. Але за умови, що вони будуть перегукуватися за формою, дизайном. В іншому випадку, такий тандем буде виглядати як грубий кітч.

Вечірні романтичні моделі - браслети з перлами, з тематикою LOVE (у поєднанні золота різного кольору і фактур). Такі моделі добре виглядають з відкритою коктельною сукнею.

Порада від ЮК: краса браслета в повній мірі розкривається на відкритих частинах тіла!

Деякі моделі передбачають носіння поверх одягу. До них відносяться широкі браслети-бангли, каффи.

Браслети з різними тематичними шармами, браслети-ланцюжки без декоративних елементів підійдуть під стиль casual, "бохо". Для юних модниць ювеліри придумали браслети зі зйомними деталями-шармами у вигляді милих фігурок, квітів, звіряток.

Тип і особливості фігури

Тип фігури грає визначальну роль при виборі браслета. Витонченість пальців ефектно підкреслять ажурні браслети, або повітряні багатошарові моделі з підвісками. Вони додають легкість і ніжність образу, а також приховують зайву худорлявість.

Дівчатам з тонкою статурою найкраще підійдуть багатошарові браслети-ланцюжки, м'які глідерні моделі з шарнірним/пружним з'єднанням, плетені моделі, в тому числі з різнокольоровими підвісками. Але тільки у вільному ковзанні по зап'ястку! Це саме стосується і широких моделей.

Браслети на широкому зап'ясті мають рухатися легко і вільно. Здавленість руки візуально збільшує її об'єм!

Дівчатам з пишними формами можна носити одночасно широкі і вузькі моделі. Також їм підходять тонкі багатошарові браслети, або браслети з крупним центральним елементом (наприклад, самоцвітом). Головне правило: виріб не мусить обтяжувати пропорції вашого тіла!

Що стосується конструкції браслета, то повним леді варто уникати м'яких браслетів, а ось жорсткі будуть вельми доречні: замкнута форма або пружна (розірване кільце), шарнірні.

Проба золота

Чим вище цифра проби, тим чистіше метал, але разом з тим і м'якше. М'який метал більш схильний до подряпин і пошкоджень, а тим більше це стосується прикрас на руку. Для браслетів оптимальне поєднання ціни та якості - золото 585-ї проби. Воно не таке чисте і дороге, як 999-те, зате більш стійке в носінні.

Порада від ЮК: перед покупкою обов'язково перевірте, чи є на виробі клеймо з пробою!

Як визначити розмір браслета?

Як визначити розмір браслета?

Браслет підібраний за розміром - коли виріб не здавлює руку і не бовтається на ній. Такий браслет не заважає займатися повсякденними справами і практично не відчутний на руці.

Перевірене часом правило: між браслетом і зап'ястям має залишатися приблизно 1 см (вільно проходити великий палець).

Найпростіший алгоритм визначення розміру: виміряйте руку в найширшому місці, а після - додайте до отриманої цифри 1-2 см.

Читайте також: Як змінити розмір браслета: три прості поради

А ось для широких моделей діє інше правило. Тут слід строго відштовхуватись від діаметра зап'ястя. Золоті браслети з великими вставками мають щільно облягати руку, без будь-яких допусків.

Підбираємо товщину браслета в залежності від пропорцій рук

Краса прикраси, подібно аромату парфуму, повністю розкривається на її господарі. На тонкій руці з довгими пальцями буде добре виглядати лаконічний браслет-ланцюжок чи жорсткий замкнутий обруч.

Багатошаровий браслет з дрібною інкрустацією - в такій комбінації не виглядає масивним. Він навпаки робить руку більш витонченою.

Дамам з пишними формами рекомендується придивитися до об'ємних моделей з ажурними, асиметричними ланками, кільцями. Вони візуально роблять руку тонше, а образ - більш легким і повітряним.

Різновиди браслетів

Здавалося б, усі браслети так чи інакше схожі один на одного, оскільки мають однакову форму у вигляді «кільця». Однак, сьогодні різновидів браслетів - неймовірна кількість, і кожен з них має свою специфіку в носінні.

Види жорстких браслетів

Жорсткі браслети - це вироби з замкнутою конструкцією, яка охоплює 3\4 зап'ястя. Жорсткі браслети ділять на три основні підкатегорії: пружні - у вигляді роз'ємного кільця; шарнірні - у вигляді двох половинок, поєднаних шарніром; замкнуті, тобто нероз'ємні.

Браслет-обід

Це замкнуте кільце без застібки. Мінус такого браслета в тому, що помилившись з розміром, його можна легко загубити.

В такому браслеті не слід залишати про запас до 1 см. Зап'ястя має входити в браслет з невеликим зусиллям.

Браслет-змійка

Такий браслет складається з великої кількості гнучких ланок, які щільно облягають руку. Конструкція може бути спіралевидною або пружною.

Браслет у вигляді незамкнутого кільця

Зовні такий браслет схожий на обід, різниця лише в тому, що його внутрішня частина відкрита. Конструкція зроблена так, щоб браслет одягався збоку. Напів обід буває різної ширини. Широкі моделі в стилі геометрія одягають поверх суконь і светрів. Тканина заповнює геометричні порожнечі і робить аксесуар оригінальним доповненням обраного лука.

З очевидних плюсів - універсальний розмір. Якщо дизайн прикраси лаконічний, такий браслет вдало поєднується з будь-якими аксесуарами.

Види м'яких браслетів

М'які браслети найбільш популярні завдяки зручності в носінні, універсальності, а також різноманітності асортименту. Вони мають гнучку плетену конструкцію, яка складається з ланок і ланцюгів.

Глідерний браслет

Виріб складається з ланок (глідер), які з'єднані між собою пружинами/шарнірами. Браслети класу люкс-преміум декорують діамантами, гравіюванням. Вироби з великими ланками носять в основному чоловіки.

Браслети-ланцюжки

Складаються з ланок різної форми/довжини. Це можуть бути моделі з квадратними, круглими кільцями, з класичним або оригінальним плетінням, з геометричними фігурами. Додатково їх інкрустують камінням, щоб надати вечірній вигляд.

Браслет-ланцюжок декорують різними підвісками, які можуть виступати складовими елементами прикраси чи змінними, призначатися як юним модницям, так і дорослим жінкам.

Браслети зі вставками

Такий браслет складається з декількох вставок, які представлені у вигляді дорогоцінного/напівдорогоцінного каміння, штучних мінералів. На ланцюжок може кріпитися змінний декор, наприклад, у вигляді підвісок або намистин.

Браслети-годинник

Такий аксесуар - поєднання краси + функціональності. Його можна носити з іншими браслетами і в різних стилях. Єдиний мінус - складність ремонту, що вимагає професійних знань та навичок.

Найнадійнішими і довговічними є браслети зі сплаву титану і золота. Новий сучасний підвид браслетів - керамічні. Серед їх переваг - абсолютна гіпоалергенність. Деталі годинника не заржавіють і не жовтіють від часу.

Слейв-браслети

Історія появи прикраси сягає корінням в стародавню Індію. Такі браслети нагадують традиційні індійські мехенди - малюнки хною на руках. Самі індійці називають їх «квітами рук». В Індії жінки носять такий браслет в якості сильного талісмана.

Класичний слейв-браслет з'єднаний з кільцями, яких налічується від 1 до 5.

Популярністю користуються автентичні браслети з різьбленими візерунками, що відтворюють мереживні малюнки хною, а також вишукані вечірні варіанти з діамантових ниток. Серед молоді популярні грубуваті слейв-браслети з ланцюгами і шипами.

Анклети

Так в народі називаються браслети на ногу. У давнину анклети вважалися оберегом і були важливим жіночим аксесуаром. Інколи вони навіть заміняли обручку. В Індії до сих пір браслет на ногу - це недоторканний атрибут наречених.

Сьогодні модні будинки Versace закликають носити анклети в тандемі з яскравими човниками на підборах, а Missoni - з яскравими каменями. Популярністю користуються анклети у вигляді великих ланцюгів або "фенечки" - з ниток, бісеру. Деякі стилісти навіть пропонують носити анклети поверх шкарпеток.

Чоловічий браслет із намистин

Браслети з намистин з натуральними каменями - відмінний варіант для стильних чоловіків. Прикраса може доповнюватися тематичними підвісками/кулонами у вигляді голів тварин, черепів, хрестів.

У якості декоративних вставок найчастіше використовують такі камені, як онікс, агат, аметист, яшма, тибетські намистини з молитвою.

Які бувають застібки на браслетах?

Найпопулярніші застібки - карабін, шпрінгельний і коробчатий. Кожен з них має свою специфіку у носінні.

Карабін підходить для браслетів-ланцюжків будь-якого розміру і ваги, тому вважається перевіреною класикою. Він надійно витримує масивні прикраси. Крім того, такий замок зручно відкривати однією рукою.

Читайте також: Шпаргалка: як вибрати браслети та ланцюжки по застібці

Які бувають застібки на браслетах?

А ось шпрінгельна застібка найчастіше використовується у браслетах з тонким плетінням. Вона легка і проста в носінні. Такий замок кріплять і на жорстких браслетах, тильна частина яких зроблена у формі короткого ланцюжка.

Коробчата застібка має найбільш складну конструкцію, але при цьому вирізняється надійністю в носінні. Використовується в основному в масивних чоловічих браслетах.

Як правильно носити браслет?

Навіть найтонший браслет-ланцюжок - це завжди помітна деталь. Адже саме ювелірні аксесуари розставляють фінальні акценти в образі.

Стилісти радять купувати браслет в останню чергу, коли наряд і базові аксесуари вже підібрані.

Чим яскравіший одяг, тим пишнішим може бути браслет. І навпаки - з офісним костюмом найбільш вдалий тандем складе непомітний браслет з дрібною інкрустацією.

П'ять порад щодо носіння браслетів від мережі «Ювелірна Карта»:

  1. Браслет носиться «соло» на правій руці без годинника і без іншої біжутерії;
  2. На одній руці краще носити одну акцентну прикрасу: будь це крупна каблучка або масивний браслет;
  3. Усі прикраси мають перегукуватися між собою за вагою, розміром, шириною, дизайном. Широкий і яскравий браслет не поєднується з тонкими сережками або ланцюжком;
  4. Браслет не повинен ховатися під рукавом - це поганий тон. Поверх одягу носяться тільки масивні жорсткі браслети (обід або "манжети");
  5. Камені повинні бути зі схожими візуальними характеристиками. Якщо виріб підбирається для комплекту, то краще купувати браслет з каменями приблизно однакової форми.

На якій руці носити браслет?

Поглянемо, що про це каже браслетний етикет: виріб носиться на «робочій» руці, тобто на правій у правшів, або на лівій - у лівшів. При цьому наручний годинник надягають на руку, протилежну тій, на якій носиться браслет.

Втім, сьогодні такий поділ вельми умовний. Головне - відчуття комфорту в носінні, а на якій руці вирішувати вже вам.

Як носити браслети між собою та з іншими прикрасами?

Сучасна мода допускає носіння двох-трьох-чотирьох браслетів одночасно, але не більше 7-10 (на обидві руки). Будь-яка тематична композиція з браслетів формується за одним принципом: 1-2 браслети в основі, інші - в якості доповнення.

Вечірній браслет з крупними дорогоцінними каменями краще носити соло разом з "верхніми" аксесуарами (сережками, кулоном). А ось масивні каблучки не вимагають доповнень, хіба що у вигляді тонкого обідка на протилежній руці.

Золото і срібло прийнято носити окремо від біжутерії. Якщо на одній руці у чоловіка знаходиться прикраса з простого матеріалу, аксесуари з дорогоцінними каменями краще одягти іншим разом, у крайньому випадку - на інше зап'ястя.

Як носити браслети між собою та з іншими прикрасами?

До тонких витончених браслетів з підвісками можна надіти сережки будь-якої химерної форми, розміру і кольору, зі вставками з кольорових каменів, емалі, перлів.

Надягаємо браслети з годинником

А якщо рука, на якій має бути годинник, вже зайнята улюбленим браслетом? Сьогодні допускається носити одночасно обидва аксесуара, якщо їх альянс виглядає доречним.

Традиція носити браслет окремо від інших аксесуарів тягнеться ще з часів Голлівуду 50-х років. Тоді чоловіки надягали обручку/перстень на праву руку, а годинник - на ліву. Таким чином, браслет був з одного боку, а годинник - з протилежного.

Порада від ЮК: Не варто носити годинник між браслетами в одному стилі - вони візуально зіллються. Хитромудрий браслет повинен поєднуватися зі строгим годинником і, навпаки, вичурний годинник можуть доповнювати лаконічні прикраси.

Як браслет поєднувати з одягом?

Тут все залежить від загальної стилістики обраного лука. Не рекомендується поєднувати браслет із яскравими принтами і блискучими паєтками в одязі. Це візуально здешевить прикрасу.

Зимовий час

Пізньою осінню і взимку, коли в хід йдуть куртки, пальто та інший одяг з довгими рукавами, стилісти рекомендують носити широкі браслети-кільця. Масивні аксесуари добре виглядають поверх рукавів. Підійдуть також варіанти з підвісками.

Порада від ЮК: Рукав верхнього одягу повинен бути максимально лаконічним, без манжет, вишивки та іншої обробки.

Літній час

Літня пора дозволяє експериментувати з формою/декором, міксувати вузькі і широкі браслети під різні сукні. З коротким рукавом або з відкритим верхом пасує геометрія, романтичні моделі з крупними підвісками Love, а також різнобарвна флористика. Розкішні квіти, посипані дрібними діамантами, позолочені ягідки, витончені стебла і ніжні пелюстки квітів - все, що завгодно! У барвистому розмаїтті літа яскраві аксесуари завжди доречні.

Вечірній варіант

Відмінна риса вечірніх браслетів - яскраві деталі, масивні візерунки і рясна інкрустація. У якості декоративних вставок використовуються дорогі, якісні матеріали: дорогоцінні метали, натуральні камені, кристали Swarovski. Такі вироби привертають увагу складною і багатою фактурою, а також пишним декором.

Підбір браслетів під рукав

Одяг з коротким рукавом залишає більш широке поле для експериментів, ніж з довгим.

Під довгий рукав слід підбирати браслет так, аби він виднівся і водночас гармоніював з верхнім одягом.

Поверх рукава ефектно виглядає широке кільце або об'ємний браслет з підвісками. Немає сенсу перевантажувати зап'ястя, якщо рукав має обробку (принт, вишивку) чи розширюється до низу.

Які браслети підходять під спортивний стиль?

Під спортивний стиль підійдуть золоті браслети-ланцюжки максимально простої форми і лаконічного дизайну. Вітаються каркасні і гнучкі аксесуари з будь-яких матеріалів, з підвісками, які можна носити поверх спортивних рукавичок.

Такий виріб має комфортно сидіти на руці, витримувати активні рухи і не чіплятися за одяг.

Не металевий варіант - мотузкові браслети з символами, або моделі з підвісками на червоній нитці. Вважається, що такий виріб приносить удачу і щастя, незалежно від того, на якій руці носиться.

Які браслети підходять під спортивний стиль?

Коли браслет обов'язковий

Коли на вас блуза з закритим верхом або плаття з коміром-стійкою, де "верхні" аксесуари (сережки, ланцюжки) зайві. Вишуканий браслет стане відмінним доповненням до відкритої сукні, кофти з облягаючими рукавами або три чверті. До сарафанів, суконь-сорочок з відкритими руками добре пасують тонкі багатошарові браслети-ланцюжки, або моделі з масивними підвісками.

Коли браслет буде зайвим

Коли на вас ошатна блуза/плаття з мереживом або вишивкою. Те саме стосується і зимових светрів з масивними узорами або великою в'язкою.

Поєднання золотого браслета і срібного годинника (і навпаки) вважається моветоном. При купівлі золотого браслета, сережки і каблучка мають бути з аналогічного металу. У деяких випадках допускається поєднання срібла і білого золота.

Підбирайте вироби за принципом гармонійної сполучуваності. На одній руці з трьома і більше прикрасами, або з масивним перснем, золотий браслет буде зайвим.

Браслети на будь-який смак в інтернет-магазині ЮК

Модельний ряд золотих браслетів ЮК досить "різношерстий". У нас є в наявності всіма улюблена класика з перлами, комбіновані моделі з декількох металів, з ланками у вигляді круглих, квадратних кілець, а також неординарні сучасні композиції. Всі вони представлені широкою розмірною сіткою і розраховані як на широке, так і на вузьке зап'ястя.

В індивідуальному порядку ви можете замовити чоловічі браслети з тематичними шармами з жовтого, білого, червоного золота. Романтичні натури можуть придбати ніжні браслети-ланцюжки з сердечками, квітами, зі знаком нескінченності, а любителі холодного сяйва - моделі в білому золоті з корундом, топазами; браслети-обручі (закриті і роз'єднані) з діамантами по центру і обідку.

Квіткові браслети з камінням Swarovski в жовтому золоті ефектно підкреслять сексуальність і чуттєвість жіночого образу. А ось в поєднанні з білим металом вийде більш стриманий, "зимовий" ансамбль.

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →