044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Як вибрати каблучку на заручини: 10 важливих порад

Як вибрати каблучку на заручини: 10 важливих порад

Зміст:

  1. Яку каблучку дарують на заручини і якою вона має бути?
  2. Як правильно визначити розмір каблучки?
  3. На який палець якої руки одягають каблучку на заручини?
  4. З'ясуйте переваги дівчини.
  5. Виберіть форму.
  6. Вибір металу і каменю для каблучки на заручини.
  7. Визначтеся з каменем.
  8. Обираємо метал каблучки на заручини.
  9. Оригінальні каблучки на заручини.
  10. Ексклюзивні каблучки на заручини.
  11. Де купити каблучки на заручини?

Ви готуєтесь до важливої події у житті - збираєтесь купити каблучку на заручини? Здавалося б, один великий камінь, якісне золото, елегантний декор - що ще потрібно? Але вдумливий, зважений вибір підкреслить важливість Ваших намірів. Дівчина відчує любов і турботу. Кожен раз, поглядаючи на солітер, вона буде згадувати про Ваше освідчення.

Яку каблучку дарують на заручини і якою вона має бути?

Яке каблучки дарують на заручини

Каблучки на заручини - це аксесуари з одним великим каменем. Спосіб фіксації самоцвіта буває різним. Декоративний елемент може бути занурений в основу каблучки або розташовуватися над обідком прикраси (цей елемент називають кастом). У першому випадку мова йде про високе розташування мінерала, у другому - про низьке. Прикрасу на заручини з одним каменем називають «солітер» чи «одинарник». 

Найкращий варіант - купити каблучку на заручини з діамантом. Діамант міцний і прослужить довгі роки після покупки. Подряпати його зможе лише інший огранований алмаз.

Інша сторона питання - краса виробу. Топази, сапфіри і рубіни можуть подобатися Вашій коханій, але не можна бути до кінця впевненим, що саме цей камінь дівчина захоче побачити у каблучці на заручини.

Важливу роль відіграє і колір металу. Існує три відтінки: червоний, лимонний і білий. Безпрограшний варіант - виріб з лимонного (жовтого) металу. Саме про таку каблучку ми згадуємо, коли думаємо про заручини. Біле золото дає відчуття свіжості, червоне - витонченого шику і старовини (вироби з такого металу носили наші бабусі).

У самому спрощеному варіанті прикраса має виглядати так: каблучка, виконана з лимонного золота, з прозорим діамантом не великого або середнього розміру. Розташування каменю високе.

Як правильно визначити розмір каблучки?

Перший крок в купівлі солітера - дізнатися, якого розміру каблучка Вам потрібна. Якщо пропозиція руки і серця не сюрприз для коханої, тоді запитайте у неї напряму. Так Ви точно не прорахуєтесь з розміром і не буде ніякої мороки з обміном прикраси.

Проте, описаний вище спосіб підходить тільки в тому випадку, якщо Ваша обраниця готова до пропозиції. А ось якщо слова «будь завжди разом зі мною» стануть для Вашої дівчини сюрпризом, тоді потрібно скористатися іншими способами:

  1. Подумайте, на якому пальці передбачається носіння каблучки. Якій формі і стилю прикрас надає перевагу Ваша дівчина. 
  2. Поміркуйте, хто з подруг Вашої коханої міг би підказати потрібний розмір. Вирішіть, чи зможе вона зберегти секрет в таємниці? Зможе - тоді звертайтеся за порадою.
  3. Ще як варіант. Дочекайтесь, коли Ваша дівчина засне. Візьміть нитку і акуратно оберніть навколо її пальця. Потім прикладіть нитку до лінійки і за допомогою спеціальної таблиці переведіть довжину окружності в розмір каблучки.
     

Таблиця відповідності довжини окружності пальця до розміру каблучки

На який палець якої руки одягають каблучку на заручини?

Пропозиції руки і серця

Після пропозиції руки і серця каблучку одягають на місце, де в майбутньому має з'явитися обручка. В Україні каблучку на заручини одягають на безіменний палець правої руки. Хоча суворих приписів з цього приводу немає. Можна одягнути аксесуар і на безіменний палець лівої руки.

Каблучку на заручини носять до дня весілля. Уже в РАГСі молодята одягають один на одного обручки. Поради про те, що ж робити з солітером після появи обручки, різні:

  1. Прикрасу носять разом з новою каблучкою на тому ж пальці.
  2. Переодягають одинарник на безіменний палець лівої руки.
  3. Надягають прикрасу на середній палець правої руки.
  4. Знімають і зберігають каблучку в затишному місці.

З'ясуйте переваги дівчини

Ваша обраниця цінує унікальність? Купуйте каблучку на заручини, яка відповідає її смакам. В такому випадку прикраса не буде припадати пилом на поличці серед інших: кохана часто буде її одягати.

Отримуючи оригінальну прикрасу, дівчина буде думати, який мій чоловік уважний і турботливий. Це тепло жінка пронесе впродовж довгих років. Кожен раз, поглядаючи на одинарник, вона буде відчувати приємні емоції.

Дізнатися смаки коханої допоможуть такі прийоми:

  1. Порадьтеся з близькими людьми обраниці: мамою, подругами, родичами. Вони підкажуть, у якій стилістиці краще придбати каблучку.
  2. Якщо боїтеся, що хтось обмовиться про пропозицію, краще зробити все самому. Подумайте про те, чи хоче Ваша жінка бути оригінальною або бути схожою на подруг. Придивіться до оточення Вашої дівчини і зробіть відповідні висновки.
  3. Вивчіть прикраси, які вже носить кохана. Обрана каблучка на заручини гармонує з усім набором прикрас - обраниця буде довгі роки надягати аксесуар.

Виберіть форму

Є уявлення про класику, але не обмежуйте себе нею. Можливо, саме каблучка незвичайної форми підкреслить кращі сторони характеру Вашої дівчини.

Сучасні ювеліри працюють з оригінальними формами. Наприклад, дорогоцінний камінчик може перебувати серед геометричних орнаментів.

Різні форми ювелірних каблучки

Можливо, Ваша дівчина цінує вінтаж, тобто прикраси стилізовані під старовину. Обирайте прикраси з рожевого золота.

Є й інші критерії вибору, які не пов'язані зі смаком жінки. Придивіться до рук коханої:

  • якщо у Вашої обраниці короткі пальці, то купуйте прикраси з тонким обідком;
  • на пухкеньких пальцях краще виглядають прикраси з середньою шириною обідка.

 Види профілю обручок

Бажаєте бути оригінальними? Тоді придивіться до прикраси типу «гало». У цих каблучках над обідком розташовується декоративний майданчик, інкрустований камінчиками. Посеред цієї розсипи один великий камінь. У майбутньому така каблучка стане святковою незвичайною прикрасою.

Каблучки «гало» підійдуть в тому випадку, якщо дівчина хотіла прикрасу з напівдорогоцінним каменем. Такий мінерал ювеліри оточують розсипом невеликих діамантів.

Вибір металу і каменю для каблучки на заручини 

Каблучки визначають чотири характеристики:

  • колір металу;
  • тип каменю;
  • розмір, форма огранювання;
  • конструкція ранта, тобто місця, куди інкрустують мінерал;
  • товщина обідка п
  • шения.

Правильна оцінка цих характеристик визначає пишність прикраси, яка буде нагадувати обраниці про одне з найважливіших рішень в її житті.

Визначтеся з каменем

Каблучки на заручини з діамантами - класичне рішення. Прикраси з напівдорогоцінного каміння (наприклад, топазами або рубінами) входять до групи оригінальних каблучок на заручини.

Діамант втілює характеристики довгих і стабільних відносин. Серед усіх каменів - це єдиний дорогоцінний мінерал. Решта вважається напівдорогоцінним або не дорогоцінним. Діамант - найміцніший мінерал з усіх існуючих, втілення стабільності відносин.

Основна характеристика каменю - каратність. Карат використовують як одиниця ваги дорогоцінних каменів. 1 карат дорівнює одній п'ятій грама. Залежно від ваги прикраси камені діляться на три групи:

  1. Малі (не більш ніж 0,29 карата).
  2. Середні (камені від 0,3 до 0,99 карата).
  3. Великі (від 1 карата).

Друга важлива характеристика - чистота. Показник чистоти вказує на кількість помутнінь і домішок в мінералі. Для опису характеристики прозорості існує шкала з дванадцяти поділок:

  • показник «1-4». Навіть непрофесіонал зверне увагу на дефекти коштовності;
  • показник «5-8». У каменів середнього цінового сегмента гарна відбивна здатність;
  • показник «9-12». У каменів з такими характеристиками гра світла надзвичайно красива.

Шкала характеристики прозорості каменів, кількість помутнінь і домішок в мінералі

Обираємо метал каблучки на заручини

Вибір залежить від уподобань обраниці: матеріали яких відтінків вона полюбляє і які це метали? Три види дорогоцінних металів: золото, срібло і платина.

Проба золота вказує на вміст чистого металу в сплаві. Золото не високої проби більш довговічне: менше дряпається і гнеться. Каблучки, виконані із золота високої проби, вважаються витонченими елітними прикрасами.

Срібло - економний варіант. Немає нічого поганого в тому, щоб подарувати прикрасу зі срібла з невеликим напівдорогоцінним камінням. Для молодої сім'ї - це показник згуртованості і впевненості в майбутньому. Віри в те, що пара зможе подолати всі складнощі.

Проте, срібло має і деякі недоліки. Воно з часом темніє. Метал можна почистити в побутових умовах, але варто пам'ятати про згубний вплив засобів для чистки на дорогоцінні вставки. На камені може з'явитися каламутна плівка.

Платина - зносостійкий варіант. Міцний метал сріблястого кольору забезпечує хорошу закріпку мінералу. Якщо Ви обираєте прикрасу з великим діамантом подумайте про каблучки з платини.

Оригінальні каблучки на заручини

Оригінальними каблучками на заручини вважаються вироби, інкрустовані напівкоштовним камінням. Діаманти незвичайних відтінків підкреслять оригінальність прикраси, але їх вартість значно вища за ціну на безбарвні або жовтуваті діаманти.

Кожен мінерал має своє особливе значення: 

  • каблучка з аметистом сприяє ясності і мудрості;
  • каблучка з блакитним топазом вказує на прагнення пари до вірності, доброти і чесності;
  • солітер зі смарагдом вважається талісманом для тих пар, які піклуються про здоров'я своїх майбутніх дітей;
  • каблучка на заручини з рубіном дозволить зберегти пристрасть у шлюбі, а з гранатом - відданість і ніжність; 
  • каблучки на заручини з сапфіром приносять у дім щастя.

 Види напівкоштовних каменів в обручках

Ексклюзивні каблучки на заручини

Ваші почуття унікальні, а це значить, що і Ваша каблучка має бути такою. Для цього майстра створюють прикраси індивідуального виконання.

Ціна на ексклюзивні прикраси висока. Часто в аксесуари інкрустовані діаманти незвичайних квітів. Фантазійні камені - зелені, рожеві, жовті мінерали. Підкреслює унікальність діаманта і огранювання:

  • «принцеса» - діамант прямокутної форми;
  • «маркіз» - челновідна форма;
  • «грушоподібна»;
  • «трикутна»;
  • огранювання типу смарагд з вісьмома кутами.

Фантазійні ограновування діамантів

Де купити каблучки на заручини?

Краще купувати прикраси у перевірених часом продавців. Каблучка на заручини - одна з найпоширеніших товарів в ювелірному бізнесі. Каблучки - особливі, інтимні прикраси. Аксесуари на заручини - перевірка продавця на сумлінність. 

Обрали інтернет-магазин «Ювелірна Карта» - вивчіть віртуальну вітрину. У лівій стороні екрану знаходиться система фільтрів, яка допомагає знайти прикрасу з потрібними характеристиками. Наприклад, потрібно придбати каблучку, виконану із жовтого золота, в яку інкрустований діамант вагою від 1 карата. Три кліки - і тепер усі прикраси такого типу відображені у вікні віртуальної вітрини.

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →