044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Яким повинен бути колір золота?

Кількість золотих прикрас на жінці, згідно східної традиції, пропорційна любові чоловіка до неї. А в багатьох країнах світу золото є найкращою причиною для примирення закоханих сердець, а також прекрасним символом початку нового життя в шлюбі. Іншими словами, золото - метал, що володіє особливою магією, міцно увійшов в історію людства і нерозривно пов'язаний з легендами і традиціями різних країн світу. Ось чому золото має таку велику владу над людськими серцями.

Рожеве золото (або, як його ще називають, червоне)

Отже, що ж ми відчуваємо, отримуючи золото в подарунок або вибираючи ще одну кумедну річ на прилавку ювелірного магазину? По-перше, захоплення. Захоплення формою, поєднанням металу і каменю, захоплення інтерпретацією прекрасного, вилитого в металевому злитку.

По-друге, заворожені блиском коштовностей, ми звертаємо увагу на колір виробів із золота. Комусь подобається жовте, комусь червоне, хтось любить біле, а деякі вважають вершиною досконалості золоту прикрасу, що поєднує ці відтінки. Але чи є різниця в золоті різного кольору крім візуальних відмінностей? Що ж ми відчуваємо при вигляді золота різного кольору? Більшість із нас звикла вважати золотом найвищої якості червоне золото або так зване червоне або червлене золото. Адже в недавньому минулому нам пропонувалося золото тільки такого кольору. Тому червоний відтінок золота у нас прийнято вважати еталоном якості.

Жовте золото - своєрідний стандарт кольору золота на Заході

Яскраво-жовте золото - це природний колір цього металу. До речі, золоті вироби закордонного виробництва в більшості своїй мають саме жовтий, насичений і ясний відтінок. Для багатьох з нас жовтий колір золота трохи незвичний. В основному це стосується старшого покоління. А ось молодь прекрасно розуміє природу жовтизни сучасного золота - чистого і ідеального металу без будь-яких домішок.

Біле золото - це словосполучення відоме багатьом і вже встигло стати крилатим. Розглядаючи ювелірну прикрасу з білого золота або з його вмістом, обов'язково відчуєш силу, холодну міць і благородство цього металу. Біле золото назавжди асоціюється з металом, гідним лише аристократії. Сьогодні біле золото дуже популярне, а в деяких західних країнах вироби з нього вважаються показником високого смаку, тонкого почуття стилю і виключно благородного походження, в той час як ювелірні прикраси з жовтого золота вважаються проявом поганого смаку.

Використання білого і жовтого золота в ювелірних виробах дозволяє ювелірам домагатися незвичайних художніх ефектів

У нашій країні увагу модників і модниць привертають золоті вироби, що поєднують в собі декілька відтінків золота. З одного боку пояснити таку моду можна тривалим «голодуванням» в цьому класі виробів, а з іншого - надзвичайною красою ювелірних прикрас, виготовлених з переплетінь і переливів жовтого, рожевого або червоного і білого золота. Однак, вибираючи прикрасу з різними відтінками золота, пам'ятайте про те, що такі прикраси поєднувати з іншими потрібно дуже обережно. Інакше Ви ризикуєте перетворити себе в королеву несмаку. А ось вироби із золота, що поєднують в собі понад 4-и відтінків, всюди славляться показником поганого смаку, крім представників хіп-хоп культури. Насправді ж зареєстровано до 88 відтінків золота. У моді як масивні золоті прикраси яскраво лимонних відтінків, що більше нагадують недорогу біжутерію, але притягують погляд справжніх цінителів, так і матове золото, яке вважається справжнім ексклюзивом.

Якого б кольору не була золота прикраса, яку Ви вибрали, керуючись власним смаком і стилем, пам'ятайте про те, що з нею образ перетвориться в досконалість грації та впевненості в собі, а блиск металу в поєднанні з блиском щасливих очей затьмарить будь-які діаманти.

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →