044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Камінь магів і ораторів: 5 цікавих фактів про онікс

Атрибут магів і ораторів, помічник в боротьбі з зайвою вагою - це все про камінь онікс. Один з найбільш незвичайних мінералів, оповитий містикою та магічною силою.
Камінь магів і ораторів: 5 цікавих фактів про онікс

Прикраси з оніксом - приклад рідкісного поєднання строгості, ефектності і неординарності. Смугасті візерунки на камені створюють унікальні комбінації ліній і кольору, розкриваючи потаємні сторони душі свого володаря.

Що представляє собою онікс, як він пов'язаний з магією і езотерикою, чому його не варто дарувати дружині - про це і не тільки читайте нижче в нашій статті.

Загальні характеристики

Онікс - напівдорогоцінний мінерал, один з різновидів кварцу. За хімічною структурою онікс є діоксидом кремнію. Він напівпрозорий, має скляний блиск і слоїсту структуру.

У ювелірній справі камінь цінується за свою пластичність. Онікс легко шліфується, полірується, зручний для різьблення і нанесення тонких візерунків. Мінерал є досить твердим і стійким до зовнішніх впливів (6,5-7 за шкалою Мооса).

Порада від ЮК: Чистіть вироби з оніксу за допомогою мильного розчину без грубих (зубних) щіток!

Камінь-полосатик

Особливість онікса - його смугасте забарвлення, яке створює на камені дивовижний структурний малюнок. На одному мінералі можуть бути одночасно коричневі, рожеві, білі, зелені лінії самих хитромудрих відтінків!

Кожен камінь має унікальний візерунок, який складається з паралельних смуг різного кольору і товщини. Зустрічаються як однорідні (зелений онікс), так і двох-тришарові побратими. Наприклад, з червоними і білими смужками - карнеол, з білими і сірими - халцедонікс, з білими, помаранчевими і коричневими - сардонікс.

Найрідкісніший арабський онікс або «чистий» - з чорно-білими смугами!

Не плутайте онікс з агатом! У онікса лінії прямі і чіткі, а у агата - розпливчасті

Камінь-полосатик

Крім смугастого візерунка, ще однією відмінною рисою онікса є його прозорість. Найбільше цінуються ті мінерали, які просвічуються вглиб.

Містичні властивості

У різних народів було непросте, суперечливе ставлення до онікса: одні його боялися, інші поклонялися. Одна з причин - темне забарвлення каменя, яке нібито притягувало до себе потойбічні сили. Наприклад, в Ємені чорний онікс вважали очима небіжчика.

А ось в Стародавньому Єгипті онікс був священним каменем. Його використовували для виготовлення жертовного посуду. Індуси досі вважають, що онікс (особливо зелений та білий) позбавляє від пристріту і має цілющі властивості.

Вважається, що будь-який вид оніксу з сірими смужками захищає від пристріту

Камінь магів і ораторів

Оніксова куля - незмінний атрибут магів. Вона використовується для збору і концентрації енергії.

Чорні маги вважають, що в камінь чорного кольору можна заточити душу людини. Онікс білого кольору використовують в ритуалах для призову душ померлих.

Камінь магів і ораторів

А ви знали, що...

В античному світі оратори використовували онікс, щоб тренувати дикцію. В рот брали кілька камінців і намагалися з ними голосно розмовляти

Вважається, що онікс благоволить людям з вираженими лідерськими якостями. У зв'язку з цим навіть з'явилося жартівливе застереження: чоловікам краще не дарувати онікс дружині і тещі, щоб уникнути верховенства в сім'ї.

Помічник у схудненні

Літотерапевти вважають, що кулон або фігурки з оніксу зменшують нервозність, почуття тривоги, допомагають вилікувати депресію, позбавляють від нічних кошмарів.

Допомагає онікс і тим, хто хоче позбутися зайвих кілограмів: для цього потрібно пити натщесерце воду, настояну на цьому мінералі.

Кому підходить

Вважається, що онікс - камінь Овна. Сприятливо діє на Дів, Козерогів і Тельців. Зелений онікс захищає енергетичне поле свого власника від пристріту і магічних обрядів.

Езотерики та астрологи рекомендують купувати зелений онікс в 19 день місячного циклу. А ось надягати прикрасу з мінералом слід тільки на четвертий день після покупки.

Онікс

Як відрізнити від підробки

Підроблені камені створюють з полімерів, або штучно забарвлюють.

Дві поради від ЮК:

  1. Придивіться до забарвлення: у дешевої підробки малюнок розмитий, чи навпаки - занадто чіткий. Справжній онікс прикрашений смужками нібито з глибини;
  2. Потримайте прикрасу в руках: натуральний мінерал має відчутну вагу.

Онікс у прикрасах

Прикраси з оніксом приваблюють своєю різнобарвною мозаїкою і приглушеним сяйвом. Оніксові вставки можуть бути плоскими, круглими, шліфованими, матовими і глянцевими.

Найчастіше в золотих прикрасах використовують чорні і зелені онікси. Біле золото або срібло найкраще поєднуються зі світлий, чорним і трибарвним оніксом. Контрастуючи з темним каменем, світлий метал надає прикрасі додаткової виразності.

Неповторний тандем для вечірнього виходу - каблучки з оніксом «маркіз» довгастої форми з розсипом фіанітів.

Асортимент виробів мережі Ювелірна Карта влучно доповнює лінійка моделей з синтетичним зеленим оніксом. Вибирайте, що вам до душі, а ми подбаємо про оперативну доставку!

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →