044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Легко і красиво: пустотілі золоті ланцюжки

Пустотілі ланцюжки стають все більш популярними серед споживачів, що володіють різними фінансовими можливостями. Основною причиною підвищеного інтересу стало значне підвищення цін на золото, так що бажання покупців придбати недорогу, але ефектну прикрасу цілком зрозуміле. Якщо раніше виробники випускали пустотілі ланцюжки лише великих діаметрів - від 1 мм. і товщі, то зараз можна знайти вишукані вироби діаметром всього 0,3-0,5 мм.

7 переваг пустотілих ланцюжків

Відмінна репутація пустотілих ланцюжків цілком заслужена. Чому ж все більше покупців віддають перевагу порожнистому ланцюжку аніж повноваговому аналогу?

  1. Дизайн порожнистого ланцюжку нічим не гірше оформлений аніж повновагового.
  2. Вартість порожнистого ланцюжку при тому ж обсягу в два рази нижча, а суперлегкого - в три. Цілком природно, що з двох ланцюжків однієї цінової категорії покупець вибере той, що виглядає більшим і вагомішим.
  3. За однакової ваги довжина порожнистого ланцюжку набагато більша довжини класичного литого.
  4. «Чесний» пустотілий ланцюжок виконаний із золота тієї ж проби, що і звичайний. Будьте уважні, нечистий на руку майстер може залишити в пустотілому ланцюжку нешляхетний сердечник, що збільшує його вагу і, відповідно, ціну. Найкраще купувати такі ланцюжки в ювелірних магазинах з бездоганною репутацією, і в жодному випадку не з рук.
  5. Міцність сучасного порожнистого ланцюжку досить велика. Вона визначається технологією виготовлення, типом обраного плетіння і діаметром дроту.
  6. Найчастіше золоті легковагі ланцюжки комплектуються шпренгельним замком або карабіном. Вони забезпечують безпеку і довговічність виробу.
  7. Порожнистий ланцюжок можна носити в поєднанні з підвіскою. Єдина умова - кулон повинен бути в два рази легший ланцюжка.

Пустотілі ланцюжки вимагають дбайливого догляду. Їх структура робить ланцюжки більш крихкими і схильними до деформацій, при цьому ремонт буває важким, а іноді і зовсім неможливим. Ми не рекомендуємо купувати такий ланцюжок дитині - на активному малюку він протримається недовго.

Секрети майстерності

Існують чотири основні технології виготовлення пустотілих ланцюжків:

  • Обкручення

На ланцюгов'язальному верстаті залізний сердечник обкручується золотою пластиною, пайка ланок виконується за допомогою відкритого полум'я. Цим способом отримують найважчі, але при цьому не надто якісні пустотілі ланцюжки. Зовнішній вигляд ланцюжків (особливо, панцерного і якірного плетіння) псують складки металу, що утворюються під час намотування дроту на голку.

  • Плакірування

Дві пластини, з золота і металу, «намертво" скріплюються один з одним в умовах високих температур під великим тиском. Потім лист, що утворився прокачують, розрізають на смуги, які згортають в трубки. Важливе дотримання геометричних пропорцій і правильної орієнтації при подачі дроту на ланцюгов'язальному верстаті. В цілому виробничий цикл тривалий і складний. Золоті ланцюжки характеризуються високою якістю і відмінним співвідношенням ваги і довжини.

  • Зчіплення

Сердечник певного профілю обмотують золотою пластиною на спеціальному верстаті, що дозволяє під час закручення пластини помістити всередину припій (він необхідний для подальшої пайки ланок). Ланцюг, отриманий таким чином, має хорошу якість. Ця технологія нині є найбільш поширеною завдяки простоті виконання.

  • Система «вікно»

У таких ланцюжках абсолютно відсутні щілини для травлення. Дріт складається з трьох концентричних шарів: золотий сердечник, середній шар з недорогоцінного металу, верхній шар - золотий сплав стандартної проби. Для проникнення кислоти в ланках фрезеруються віконця. Популяризації цього методу перешкоджає складність виробництва вихідного дроту і збільшення часу травлення.

Серце золотого ланцюжка

Сердечником порожнистого ланцюжку може служити низьковуглецева сталь, латунь, мідь або алюміній. Сталь використовується для виробництва низькопробних виробів - червоного золота 385 або 585 проби. Залізо легко розчиняється при травленні 25-50% розчином соляної кислоти. Через 3-15 годин від сталевого сердечника в ланцюжку не залишається і сліду. Однак характеристики заліза сильно відрізняються від властивостей золота, що створює певні труднощі при механічній обробці і пайці.

Латунь або мідь за своєю поведінкою більше схожі на золото. Вони рекомендовані для благородного металу жовтого кольору більш високої проби. Подібний сердечник труїться азотною кислотою. При ручному виготовленні складноплетених пустотілих ланцюжків застосовуються алюмінієві сердечники. Травлення алюмінію відбувається за допомогою каустичної соди.

Останні етапи виготовлення пустотілого ланцюжку - нанесення алмазної грані, яка змушує прикрасу блищати, і кріплення ланок замку.
 

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →