044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Модна тенденція: сережки-кафи

Ви завжди стежте за модними новинками? Ніколи не носите одні і ті ж прикраси кілька років поспіль? Часто ходите на неформальні вечірки і заходи? Значить, Ви віддаєте перевагу виділятися з натовпу, привертати до себе увагу і притягувати захоплені погляди. І тепер домогтися такого враження стало простіше простого - потрібно тільки прикрасити вушка ексклюзивними сережками-кафами.

Золоті сережки з топазами і фіанітами

Кафф - це нестандартна прикраса, яку досить важко знайти в ювелірних магазинах. Такі золоті сережки не вимагають проколів, вони легко і швидко кріпляться за вушним хрящем в одній або декількох точках. Щоправда, для деяких моделей може знадобиться прокол в мочці, якщо прикраса доповнена сережкою-гвоздиком або підвіскою.

Хто придумав кафи?

Кажуть, що перші кафи з'явилися ще в період античності, але точних історичних підтверджень цьому немає. Однак, костюмери фільму «Александр» використовували ці прикраси для головної героїні Олімпіади, яку грала Анджеліна Джолі. Ефектні золоті сережки так чудово виглядають на македонської цариці, що всі сумніви в автентичності прикраси відразу ж відпадають.

Ювелірне мистецтво - це величезний пласт культури Індії, і чимале місце в ньому займають саме сережки-кафи. Ви можете побачити їх і в старовинному індійському живописі, і на вухах сучасних індійських красунь. Весільні кафи - обов'язкова прикраса традиційного одруження. Знизу вони кріпляться у проколі мочки за зразком звичайних сережок, а зверху можуть з'єднуватися ланцюжком із шпильками на волоссі або з затискачем на верхній частині вуха.

Сережки з червоно-жовто-білого золота

XVIII століття ознаменувалося приходом золотих сережок-каф в Європу, і причиною тому стала мода на масивні прикраси, інкрустовані безліччю дорогоцінних каменів. Звичайні золоті сережки були занадто важкими і некрасиво відтягували мочку вуха, а кафи рівномірно розподіляли навантаження.

У XX столітті кафи входили в моду не раз. У 50-ті роки це були кафи з дужкою за вухом, в 80-і - в формі кільця з підвіскою, що кріпиться на середину вуха, в 90-і - кафи із ланцюжками. До речі, останній сплеск популярності прикрас пов'язаний з виходом на екрани «Зоряних воєн». Незвичайні сережки носила раса баджорців - і чоловіки, і жінки, отже шанувальники саги просто не могли відмовити собі в наслідуванні ним.

До 2010 року про кафи не знає лише той, хто зовсім не стежить за ювелірної модою. Їх включають в свої колекції найвідоміші дизайнери - Александр Вонг, Карл Лагерфельд, Олександр Маккуін, Коллетт Дінніган. В золотих сережках є співачка Ферджі, актриса Сієна Міллер, світська левиця Періс Хілтон, фотомодель Діана Крюгер. Кафи з'являються у всіх ювелірних бутиках, дуже затребуваними стають сережки hand-made, виконані з мідної, посрібленого або позолоченого дроту і різнокольорових намистин. Навіть журнал Vogue удостоїв їх своєю увагою, включивши в список новітніх трендів 2012 року.

Ear cuffs - новий світ прикрас

За допомогою каф Ви можете прикрасити не тільки вушко, але і шию, скроню або волосся - все залежить від кількості та величини декоративних елементів. З кафи можуть до ключиць спускатися довгі ланцюжки з перлинами на кінцях, а деякі майстри роблять кафи візуально схожими на загострені ельфійські вуха. У таких сережках не підеш на роботу або навчання, кафи - це символ свободи і незалежності від думки оточуючих.

Золоті сережки з фіанітами

Ми не рекомендуємо Вам носити одразу дві кафи, надлишок прикрас робить образ занадто вульгарним і не дуже естетичним. Якщо не хочете залишати друге вухо без прикраси, вставте в нього невелику золоту сережку, виконану в тому ж стилі, що і кафа.

Кафи бувають дуже різними: вони можуть імітувати множинний пірсинг або бути складним ювелірним орнаментом з намистинами і кристалами. Тільки погляньте на дизайнерські кафи, наприклад, від бренду Elise Dray. Золото всіх відтінків, білі і кольорові діаманти, сапфіри, рубіни - прикраси викликають ні з чим не зрівнянне естетичне задоволення. І залишається лише одне бажання - стати щасливою власницею хоча б однієї дорогоцінної кафи.

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →