044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Чи можна міняти обручки після весілля: правила і прикмети

Міряти чужу обручку - біду накликати. А що вже казати, якщо раптом загубили. Сварки, розставання і навіть смерть пророкують молодятам прикмети. Втім, чи все так однозначно? Може не до горя, а на щастя?
Чи можна міняти обручки після весілля: правила і прикмети

Зміст:

  1. Що кажуть прикмети і забобони?
  2. Так можна все-таки міняти обручки чи ні?
  3. Які бувають випадки і що робити?
  4. Як правильно одягати нові обручки?
  5. Чи можна знімати обручку?
  6. Рекомендації астрологів і психологів
  7. Висновок

З давніх часів обручки вважалися особливим оберегом молодят. У зв'язку з цим прикмет навколо обручок утворилося "вагон і маленький візок". Наприклад, міряти чужі обручки і передавати свої - табу. Такі прикраси не можна губити, інакше накличите біду.

Навколо обручок скільки заборон і страшилок, що замислюєшся - а чому не можна? Чи все так однозначно?

Чи варто прислухатися до прикмет, що робити, якщо раптом загубили обручку, в яких випадках її краще міняти/знімати - читайте нижче в нашій статті.

Що кажуть прикмети і забобони?

З обручками пов'язано безліч забобонів, які нібито захищають молоду сім'ю від пристріту, сварок, негараздів. В основному це усні настанови мам/бабусь, підкріплені "народними страшилками". Вірити забобонам чи ні - тут вже справа кожної пари, особливо коли мова йде про таку особисту подію як весілля. Одні чітко слідують прикметами, аби не натрапити на неприємності, інші - прислухаються частково. Але є й ті, хто демонстративно роблять все навпаки.

Що кажуть прикмети і забобони?

Отже, 5 найголовніших весільних прикмет:

  1. Якщо каблучка не з однорідного гладкого металу, ваше сімейне життя буде таким самим - не гладким/неспокійним;
  2. Втратити каблучку після весілля - до швидкого розлучення;
  3. Давати міряти свою каблучку - значить передавати свою енергетику;
  4. Якщо каблучка впала в церкві/загсі - до розлуки і навіть смерті;
  5. А ось знайти обручку - добрий знак, що пророкує заміжжя.

За словами екстрасенсів і езотериків, всі круглі золоті каблучки через свою нероз'єднану форму накопичують енергетику свого власника. Тому одягаючи чужу каблучку, ви ризикуєте "прийняти" на себе хвороби іншої людини.

Після розлучення не рекомендується продовжувати носити обручку. Вона може заважати подальшому спільному життю з іншою людиною. Такий виріб краще переплавити на інший аксесуар.

Так можна все-таки міняти обручки чи ні?

Обручка - виріб статичний, а от фізичні параметри й смаки нареченого/нареченої можуть змінюватися. Але, як і будь-який інший виріб, обручка не застрахована від псування і втрати. У таких ситуаціях цілком природним бажанням буде її поміняти. Одні вибирають половинчастий варіант - змінити щось в декорі, підкоригувати розміри, інші - купують новий виріб.

Які бувають випадки і що робити?

Які бувають випадки і що робити?

Поспішили і купили невдалу модель, або набрали у вазі і каблучка стала тиснути? Досить поширені ситуації. У ювелірній майстерні вам допоможуть підкоригувати розмір/декор виробу без шкоди якості. Якщо ж виріб набрид за 10-15-20 років, ви можете доповнити його візерунком, або купити до нього в набір браслет з аналогічною інкрустацією. Радикальний варіант - придбати новий виріб і носити його в парі з першою обручкою.

Читайте також: Як вибрати обручку: ТОП-10 порад

Якщо поспішили

Процес підготовки до весілля - метушливий період, під час якого доводиться вирішувати багато організаційних питань. Серед них покупка каблучок - не завжди в пріоритеті. Деякі пари залишають це питання на потім і у підсумку купують виріб похапцем. Проходить час і каблучка виявляється не зручною, або не підходить під стиль, гардероб.

Порада від ЮК: купувати каблучку краще не поспішаючи, попередньо примірявши різні моделі. Моделі з інкрустацією більш вимогливі в носінні і гірше піддаються коригуванню.

Якщо загубили

Впала в море, загубилася, або ще гірше - вкрали. Досить неприємний інцидент, який може статися з кожним. Тут вихід такий - замовити у ювеліра копію каблучки.

Водночас ситуацію можна обернути і собі в плюс. Втрата каблучки - можливість придбати новий красивий виріб, який підкреслить рівень добробуту вашої родини.

Якщо змінився розмір

Успішна дієта, очікування малюка, фізичні навантаження, або їх відсутність неминуче впливають на зовнішній вигляд власника каблучки. Як завжди, підсумок один - каблучка стає малою, або завеликою.

Найпростіший варіант - віддати її на переплавку. Зменшити каблучку завжди простіше, ніж її збільшити. Для збільшення розміру виробу використовуються такі техніки: вставка металу, механічна розтяжка, або розточування.

Читайте також: Як змінити розмір каблучки: 5 відповідей на найчастіші питання

Порада від ЮК: При коригуванні каблучок з візерунками, гравіюванням й щедрою інкрустацією можуть виникнути складності. Віддавати такі вироби краще перевіреним майстрам, адже навіть саме мінімальне стиснення може деформувати основу каблучки, а значить і кріплення каменів.

Після світського одруження

Після світського одруження

При традиційному одруженні обмін каблучками - кульмінаційний момент офіційної церемонії. Каблучка наділяє закоханих новим статусом "чоловіка і дружини" і демонструє це оточуючим. Такі каблучки можуть бути виконані з використанням різноманітних технік декору і обробки металу.

Каблучка як символ шлюбу може видозмінюватись з часом, але носиться на одному і тому ж місці - на безіменному пальці правої руки.

Після вінчання

А ось тут все серйозніше. Церква наділяє каблучки особливою сакральністю. Вони несуть в собі захист і Боже благословення для сім'ї.

Після вінчання

Перед вінчанням каблучки обов'язково освячують. За давньою традицією для нареченого і нареченої роблять однакові обручки, на які наносяться слова молитви, гравірування «Спаси і Збережи». Каблучки для вінчання, на відміну від обручальних, надягають на безіменний палець лівої руки - туди, де красується каблучка для заручин.

Якщо вирішили поміняти каблучку, можливо, вам доведеться сповідатися, причаститися і освятити нові каблучки на молебні.

Захотілося нову модель

Ми впевнені, що коли ви дивитеся на свої фотографії 10-, 20- і 30-річної давності, то дивуєтесь: «Як я міг це носити?» Мода змінюється, і, природно, змінюється ваша зачіска, одяг і стиль в цілому. Немає нічого дивного і в тому, що вас перестала влаштовувати обручка, яка вийшла з моди, або більше не відповідає вашим почуттям і смакам.

Може трапитися і так, що прикраса не підходить для повсякденного носіння. Хіба до народження дитини ви могли собі уявити, скільки проблем виникне через складний дизайн обручки при простій заміні підгузника? А якщо могли, то вже точно купили б простішу модель.

Каблучки, які ви купуєте, і з плином років повинні бути комфортними і привабливими, якщо, звичайно, ви не збираєтеся міняти їх кожні п'ять років.

Річниця весілля

Часи змінюються, як і смаки. Якщо раптом вам сподобалася більш сучасна, незвичайна модель обручки, річниця весілля - відмінний привід, щоб зробити приємний подарунок дружині і порадувати себе.

Вкладіть в нові прикраси новий сенс, зрозумілий тільки вам двом. Нова каблучка, наприклад, на 15 річницю, додасть приємних емоцій у ваше сімейне життя і, можливо, навіть його пожвавить.

Першу куплену обручалку не обов'язково знімати. Ви можете носити її одночасно з новою обновкою, або на безіменному пальці лівої руки.

Як правильно одягати нові обручки?

Зважившись на покупку нових каблучок, проведіть той же ритуал, що і на весіллі. Як кажуть психологи, обмінюючись заново каблучками, подружжя немов відкривають нову сторінку своєї Love story.

Як правильно одягати нові обручки?

На честь покупки нових обручок можна влаштувати міні-свято: запросити друзів і влаштувати вечірку. Одягніть каблучки один одному на пальці під музику, яка звучала під час вашої весільної церемонії, і повторіть сказані раніше клятви. Винахідливі подружжя можуть доповнити клятви новими обіцянками.

Що стосується прикмет, то вони говорять: не варто надягати каблучку поверх весільних рукавичок (якщо такі є на нареченій), інакше закоханих чекає швидке розлучення. В день весілля на правій руці нареченої не повинно бути інших прикрас.

Чи можна знімати обручку?

Якщо пара повінчана, то робити це не рекомендується. Вибираючи каблучку на вінчання, краще зупинитися на простих гладких моделях без зайвого декору. Такий виріб довше прослугує в носінні, а щоденна активність не завадить зберегти його первозданний вигляд.

Для світського одруження вибирають моделі з більш різноманітним декором - тут вибір величезний, починаючи від каблучок з одиничною інкрустацією до прикрас, повністю прикрашених камінням і візерунками.

Порада від ЮК: дорогоцінні метали не стають краще від близького спілкування з кислотами, а також від солоної води. Тому мити посуд краще в рукавичках, а перед походом в басейн - тимчасово знімати каблучку.

Рекомендації астрологів і психологів

Якщо раптом ви втратили обручку, не варто впадати в паніку і чекати швидкого розлучення. Думаючи про погане, людина притягує негатив у своє життя.

Якщо річ «пішла» від вас, можливо, їй не місце у вашому житті. Зникла річ часто вберігає людину від гірших втрат.

Рекомендації астрологів і психологів

Кращий спосіб пережити цю ситуацію - піти в ювелірний магазин і купити золоту обновку. Влаштуйте собі маленьке свято на честь нової покупки. Можливо, покупка нової каблучки стане початком нового світлого етапу у вашому сімейному житті.

На думку астрологів, втрата обручки веде до позитивних змін в житті подружжя, оскільки каблучка забирає з собою всі невдачі, страхи й розчарування.

Висновок

Жодна, навіть сама погана прикмета, не може бути перешкодою міцному коханню. Кожна людина - сам творець свого життя, а страшилки про силу прикмет лише у людей в головах.

Безперечно, обручка - особливий символ любові, але не найголовніший. Адже не каблучка тримає закоханих разом, а їхні почуття любові, ніжності, поваги один до одного. Бувають ситуації, коли прикрасу доводиться міняти або знімати. Але з покупки нової золотої обручки можна завжди зробити собі невеличке свято.

Ювелірний інтернет-магазин Ювелірна Карта пропонує великий вибір обручок з білого/жовтого/червоного золота за привабливою ціною. Чим не привід порадувати кохану і влаштувати міні-свято для двох в честь нової покупки?! Можливо, це стане початком нової сторінки у ваших відносинах. А прикмети - це лише прикмети.

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →