044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Персні зі значенням

Однією з найголовніших прикрас, покликаних магічно охороняти свого власника, здавна вважалися персні. Колись вони належали сильним світу цього, вони захищали їх від меча або отрути, дарували здатність бачити майбутнє і виліковуватися від найстрашніших хвороб. Золотий перстень - це символ багатства і безперервності буття, вічності і нетлінності. Перші, кістяні персні, з'явилися ще в епоху палеоліту, а в бронзовому столітті їх змінили металеві прикраси.

Золотий перстень з білого золота 585 другої спроби

Персні з благородних металів стали ознакою приналежності до аристократії в давніх державах: Єгипту, Риму, Греції, де вони з особистих печаток перетворилися у вишукані коштовності. Багато що носили їхні правителі, адже були впевнені в магічних властивостях перснів, що служили їм талісманами і амулетами.

Містичні персні

Каблучка Ліліт - один з найсильніших магічних предметів. Він являє собою перстень із зображенням п'ятикутної золотої зірки в чорному колі. Каблучка має велику силу - з її допомогою можна управляти любовними бажаннями і пристрастями людей. Той, хто володіє таким перснем, зможе закохати в себе кого завгодно.

Перстень з золота з смарагдом

Знаменитий перстень Нібелунгів, оспіваний в опері Вагнера, приносить своєму господареві багатство і владу над людьми. Володар Нібелунгів, Альберіх, втратив віру в любов і, вкравши золото у русалок, зміг скувати з нього каблучку. Боги забрали у нього перстень, але нічого доброго їм це не принесло - вони загинули у вогні, а золота каблучка повернулася до русалкам.

Якщо мова йде про славу і владу, не варто забувати і про такий талісман, як каблучка Пентаграмматона. Вона дозволяє управляти всіма чотирма стихіями - водою і землею, повітрям і вогнем. Перстень, що передається у спадщину стане справжнім охоронцем для всієї родини.

Перстень Метатрону принесе заступництво 10 ангелів, які керують кожною сферою діяльності людини. Перстень "Чотири вітри" допоможе легко перенести навіть найважчу подорож. Каблучка Джина інкрустована каменем, всередині якого, за повір'ям, ховається дух, що виконує бажання.

Мабуть, кожен золотий перстень можна наділити чудодійною силою. Просто носіть його не знімаючи, і Ваша енергія, що накопичується в каблучці, обов'язково допоможе у важкій життєвій ситуації.

Золотий перстень з каменем: подвійний захист

Думаєте, що все це казки? Ви здивуєтеся, але навіть найбільш освічені уми нітрохи не принижували захисну здатність золотих перснів. 

На самому початку XI століття невідомий майстер вручив Ярославу Мудрому, заговорений рубіновий перстень, який повинен був захистити того від полону і ворогів. За допомогою цього золотого персню Ярослав здобув перемогу в багатьох битвах і зміг отримати титул великого Князя Київського. Перед смертю Ярослав наказав заховати каблучку в схованці Собору Софії Київської. Тільки в кінці XVII століття його знайшли слуги гетьмана Мазепи, який і став його другим господарем. Ченці розповіли йому про властивості персня, і з тих пір гетьман не розлучався з прикрасою. Саме вона врятувала Мазепу від пожежі, влаштованої ворогами. Він кинув всі свої скарби, залишивши тільки золотий перстень Ярослава Мудрого.

Золотий перстень з дорогоцінним камінням

Всім відома династія Медічі теж володіла магічним перснем. Кажуть, що саме завдяки йому Марія Медічі зуміла звабити короля Франції Генріха IV і зійти на французький престол.

Золоті персні носили не лише царі та імператори, але і люди мистецтва. У скриньці Пушкіна лежало чимало коштовностей, але найважливішими для нього залишалися три персні - з бірюзою, яка охороняла від насильницької смерті, з смарагдом, який рятував від хвороб, і з криваво-червоним сердоліком, що дарував натхнення. Михайло Булгаков завжди носив вишуканий перстень із сапфіром, а Шаляпін не розлучався з діамантовою каблучкою, що за переказами, колись належала Петру I.

Навіть якщо Ви не вірите в містику, варто уважно поставитися до досліджень учених, які наділяли магічним впливом персні. Навіть серйозні історики говорять про каблучки, колишньою власністю знаменитих історичних особистостей, з благоговінням і шанобливістю.

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →