044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Розставляємо акценти: як правильно вибрати кулон і підвіску на шию

Одна підвіска або відразу декілька, з яскравим каменем або в оригінальному дизайні. Хочете бути різною? Це легко! Кулони/підвіски відкривають великий простір для експериментів, якщо вмієш їх вибирати і носити.
Розставляємо акценти: як правильно вибрати кулон і підвіску на шию

Зміст:

  1. Різновиди кулонів: моделі та декоративні особливості
  2. Правильні акценти: поради щодо вибору
  3. Вибір металу: срібло чи золото?
  4. Який вибрати стиль кулона і підвіски?
  5. Фасони кулонів
  6. Як підібрати ланцюжок для кулона/підвіски?
  7. Перевірка на якість
  8. Найкращі варіанти кулонів/підвісок для подарунка
  9. Кулони та підвіски в Diamant.ua!

Кулони і підвіски завжди в центрі уваги, адже підкреслюють найбільш делікатну й спокусливу жіночу зону - декольте. Вони діють як магніт: можуть притягувати, так і відштовхувати чоловічі погляди.

Сучасний ювелірний ринок пропонує велику різноманітність кулонів, в залежності від стилю й призначення. Носити один кулон або відразу декілька, з яскравими вставками або в оригінальному дизайні. А краще і те і інше! На відміну від каблучок та сережок, де багато що залежить від форми й розміру, підвіски залишають більше простору для вибору. Тут головний орієнтир - ваш смак і настрій.

Які бувають золоті кулони і в чому їх особливість? Як не загубитися в стилях і фасонах? Про це і не тільки читайте нижче в нашій статті.

Різновиди кулонів: моделі та декоративні особливості

Різновиди кулонів: моделі та декоративні особливості

В залежності від сфери призначення кулони бувають таких різновидів:

  1. Декоративні;
  2. Релігійні;
  3. Захисні;
  4. Функціональні.

Кожна з цих підгруп має свій символізм і негласні правила носіння. Наприклад, декоративні кулони допускають пишність декору. У той час як релігійні і захисні моделі вітають аскетичний лаконізм і простоту форм.

Кулон як прикраса

Найпоширеніший спосіб використання кулона. Декоративні кулони представлені різними формами: овал, серце, крапля, квадрат. І цим їх асортимент не обмежується. Дизайнери придумують все нові моделі: нетривіальні геометричні фігури, химерні абстракції з різних матеріалів, вироби у формі символів, інструментів.

Сучасні кулони і підвіски представлені двома протилежними трендами: з одного боку - лаконічні в мінімалістичному стилі, з іншого - об'ємні і яскраві в етнічному стилі або бохо.

У сезоні весна-літо 2020 в тренді залишаються багатошаровість, об'ємні і асиметричні прикраси, геометричний стиль, великі кільця. А ось широкі чокери стилісти радять замінити на багатошарові ланцюжки з лаконічними підвісками.

Релігійний символ

З давніх часів кулон визначав, до якої соціальної та релігійної групи належить його власник. Ця практика збереглася до сих пір. Релігійна підвіска - це символ віри, до якого багато хто ставиться як до талісману. Декоративна функція виробу відходить на задній план. Першорядне значення має духовне значення підвіски, а лише потім її зовнішній вигляд і ціна.

У кожної світової релігії є свої релігійні кулони: ладанки - у християн, півмісяць - у мусульман, зірка Давида - в іудеїв. Вважається, що всі вони мають потужні захисні властивості від пристріту і невдач.

У якості релігійної підвіски найчастіше вибирають лаконічні вироби, без великої кількості декоративних вставок, оскільки обереги зазвичай носять під одягом.

Медальйон

Це виріб у вигляді круглого або овального футляра. Найчастіше він носить романтичний характер. Медальйон відкривається як книжка. Всередину вкладається якась пам'ятна річ, наприклад, маленьке фото.

Медальйони роблять з різних сплавів, прикрашають емаллю, камінням, філігранню.

Талісман (амулет)

Кулон як талісман виконує захисну функцію від пристріту, а також покликаний приносити успіх у справах. В таких цілях на ланцюжок надягають образи святих, камінь з оком, руку Фатіми. Підвіска може бути і з нейтральним малюнком. Тут значення має не її форма, а те, що вона означає для вас.

Амулет на удачу виконують у формі конюшини, грошового дерева, ключика. Вважається, що кварци (котячий і тигрове око) оберігають від поганого впливу, а олександрит заспокоює, знімає негативний вплив після агресивної розмови.

Аромакулон

Такі підвіски йдуть у вигляді невеликої ємності, куди наливають аромамасло, або вкладають шматочок тканини з ефіром. Летючі речовини випаровуються через невелике шийку. Це приємно і корисно - запах допомагає розслабитися.

Аромакулони роблять з кераміки, каменю або скла.

Порада від ЮК: Перед тим як використовувати ефірні масла, переконайтеся, що у вас немає на них алергії!

Годинники

У XIX столітті годинник-кулон був невід'ємним аксесуаром аристократії. Для справжніх цінителів вінтажних прикрас ювеліри придумали цікаві моделі в сучасній інтерпретації.

Сьогодні в ювелірних магазинах зустрічаються стильні годинники-кулони у вигляді сови, сонечка, футбольного м'яча, дамської сумочки. Найчастіше їх роблять з металу, стилізованого під старовину, що надає їм особливий шарм.

Для романтичного подарунка купують кулони-сердечка з рухливою передньою стулкою. Зовні вони схожі на декоративний кулон. Таким чином ви купуєте не один аксесуар, а відразу два (годинник + кулон).

Правильні акценти: поради щодо вибору

Кулони можуть зробити будь-який образ яскравим, незабутнім, так і вельми безглуздим. Тому в пориві емоцій від побаченої краси, не втрачайте розсудливість.

Світлошкірим краще вибирати кулони з жовтого металу, а смаглявим - з білого/червоного. Вироби з бурштиновими і червоними вставками вдало підкреслюють карі очі, а з жовтими, коричневими, фіолетовими - зелені.

Вибір металу: срібло чи золото?

Переймаючись питанням, як підібрати підвіску, в першу чергу потрібно визначитися з відповідним матеріалом.

Срібні прикраси універсальні: їх можна носити на роботу, так і на неофіційні заходи. Вони не помітні і не привертають зайвої уваги. Їх можна комбінувати як з білим золотом, так і з бюджетною біжутерією.

Основне правило: матеріал підвіски повинен бути той же, що і в ланцюжка!

Золото полюбляє розподіл в носінні: змішування кількох металів в одному образі, а тим більше з дешевою біжутерією, вважається поганим тоном. Та й золотий ланцюжок з кулоном у такому строкатому тандемі просто загубиться.

У плані практичності лідирує 585-я проба, оскільки вона не викликає подразнень і не темніє.

А ось срібло вимагає підвищеної уваги в догляді. Срібло містить в своєму складі мідь, яка взаємодіючи з потом/шкірним салом, окислюється і темніє.

Порада від ЮК: Щоб виріб довше не темнів, знімайте його перед тренуванням, відвідуванням душа та іншими активностями!

Не можна чистити срібло зубною щіткою і пастою. Вони створюють на поверхні срібла мікротріщини, які згодом ще більше забиваються брудом!

Який вибрати стиль кулона і підвіски?

Стиль кулона і підвіски

Величезний асортимент кулонів і підвісок ускладнює відповідь на це питання. Яку б модель ви не вибрали, намагайтеся витримувати загальну цілісність образу.

Обраний кулон повинен гармонійно підходити за колірною гамою до одягу, або яскраво виділятися в монохромному луці. Не варто одягати підвіску в етнічному стилі під плаття-олівець. До офіційного стиля підійдуть непомітні кулони на гладкому ланцюжку, а вечірнє плаття можна обіграти яскравою вінтажною прикрасою.

Класика

Це завжди суворі лаконічні форми і правильні пропорції. Кольори можуть бути дуже різними, але завжди стриманими. Кулон в класичному стилі не впадає в око і завжди поєднується з ювелірною класикою.

Форма - найчастіше каплевидна або кругла з акуратними вставками. Елегантно виглядають кулони-камені без оправи.

Авангард

Тут править бал креативна геометрія і ексцентричні кольори. Конструкція кулонів в стилі авангард майже завжди рухлива, з яким-небудь фокусом! Такі прикраси можна по-різному адаптувати до власного стилю, підбираючи різні образи.

На перший погляд такі підвіски виконані в техніці мінімалізму. Але тут може бути присутнім прихований декоративний елемент у вигляді внутрішнього візерунка, що додає прикрасам неординарності.

Casual (міський стиль)

Кулони в стилі casual - це вироби на вільну тематику. Сюди входять різноманітні сердечка, зірочки, квіти, підвіски-келихи, представники флори і фауни.

Такі кулончики обирають молоді хлопці і дівчата за рахунок своєї простоти і універсальності.

Найчастіше прикраси для міського стилю виготовляються зі срібла. Золото більше підходить для ошатних луків.

Етніка

Це різноманітність форм, кольорів, матеріалів і символів. Яскраві національні мотиви і етнічні візерунки виконуються тільки з натуральних матеріалів і природних мінералів. З металів найчастіше використовується мідь, латунь, бронза.

Як і більшість прикрас в етнічному стилі, етно-кулони часто йдуть з різними підвісками.

Luxury

Стиль Luxury - розкіш, зведена в абсолют. Це рубіни і діаманти, платина і біле золото, кришталеві розсипи Swarovski, - тобто найдорожчі матеріали. І чим більше, тим краще!

Спорт

Міні-футбольний м'яч або підвіска-ковзани, а може пара боксерських рукавичок? Спортивні підвіски під замовлення роблять будь-якої форми і з будь-якого металу. При цьому необов'язково такий кулон має асоціюватися з якимось видом спорту. Це може бути будь-яка художня композиція, але майже завжди в дусі мінімалізму, - прості форми і симетричні фігури.

Дуже рідко в дизайні використовують блискучі камені. Замість самоцвітів такі кулони прикрашають незвичайними візерунками або гравіюванням.

Фасони кулонів

Фасони кулонів

Вибираючи підвіску, зверніть увагу на її форму. Вона зробить шию візуально довше або стане яскравим штрихом образу.

Янголята

Ювелірні золоті підвіски-янголята, виконані з білого або лимонного сплавів, зазвичай доповнені маленькими діамантами або фіанітами. Їх можна подарувати жінці будь-якого віку.

Літери

Кожна літера має свій особливий сенс, образ і значення. Ювелірна Карта пропонує великий асортимент кулонів-літер різних форм/розмірів, з білого і жовтого золота, прикрашені камінням. Відмінний варіант на подарунок!

Метелики

Елегантні моделі розміром від 10 мм. Крила декорують розсипом кольорових каменів. Яскраві сині, зелені та коричневі відтінки гармонійно доповнять грайливі літні образи.

Сердечки і ключі

Символізують найніжніші почуття. Мініатюрні підвіски сердечка інкрустують одним або декількома діамантами/фіанітами, декорують ажурним візерунком з золотих доріжок.

Тварини

Що може бути краще милого плюшевого ведмедика? Ведмедик золотий! Прикраси з милими звірятками (слоником, мишеням, кішечкою з блискучими синіми або смарагдовими очима) додадуть модниці грайливості і гарного настрою. Моделі для самих маленьких розписують кольоровою емаллю.

Квіти і рослини

Прикраси у формі квітів - частинка літа, яка завжди з вами! Це підвіски-троянди з ажурними золотими пелюстками або ювелірні вироби у вигляді витончених тюльпанів з великими каменями, пелюстки лотоса, конюшини з розсипом діамантів, фіанітів, топазів, аметистів.

Птахи та комахи

Оригінальні сови з діамантами, чорними і білими фіанітами доповнять повсякденний стиль. А ось мініатюрні пусети у вигляді голубів стануть відмінним подарунком маленькій модниці!

Фасон кулонів та підвісок

Як підібрати ланцюжок для кулона/підвіски?

Окрім аналогічного кольору металу, перше на що слід звертати увагу, - це на розмір кулона. Занадто маленький кулон загубиться на товстому золотому ланцюжку і навпаки.

Вважається, що кулон повинен бути наполовину легше ланцюжка. Якщо в ньому є важка вставка, наприклад великий самоцвіт, то допускається співвідношення 1: 1.

Ланцюжок має доповнювати кулон, а не відволікати на себе всю увагу.

Читайте також: Як правильно вибирати золотий ланцюжок? 5 важливих порад

Плетіння

Вибирайте виріб з плетінням, який дозволить ланцюжку легко згинатися в різних напрямках. Цій вимозі найкраще відповідають ланцюжки з панцирним і якірним плетінням.

Перш ніж купити, уважно огляньте ланцюжок - він має бути без зазубрин, заломів. Кручене плетіння або ланцюги-шнурки часто переламуються!

Плетіння снейк більш витончене. Воно щільно прилягає до шкіри, поблискуючи ланками на світлі. Багато жінок вибирають таке плетіння, оскільки воно підкреслює красу підвіски.

Якщо ви збираєтеся носити великий кулон, уникайте плетінь «ялинка» або «омега». Ці ланцюжки виглядають чудово в якості самостійних прикрас, але не практичні для підвісок.

Рухливі плетіння, які підходять до великих кулоном: «картьє», «колос», тонкий варіант «Сінгапур».

Не забувайте про замок!

Зіскочити і вислизнути, як вода крізь пальці, - такою підступною властивістю володіють ланцюжки. Аби цього не сталося, слід уважно підбирати застібку. Вона має бути:

  • Тугою і гнучкою (згинатися плавно);
  • Гладкою, без гострих кутів/зазубрин;
  • Відкриватися не заїдаючи.

Правильно підібрана застібка буде залишатися закритою, незважаючи на різні активності. Кулон є додатковим навантаженням на ланцюг, тому міцний механізм застібки грає першорядне значення.

Перед придбанням золотого ланцюжка переконайтеся, що його поверхня абсолютно гладка, без подряпин і задирок, а камінь в кулоні - міцно закріплений в оправі. Перевірте, чи зможете ви самостійно відкрити і закрити замок, чи міцно він фіксує прикрасу, чи не розстібається вона без вашої участі.

Читайте також: Шпаргалка: як вибрати браслети та ланцюжки по застібці

Найбільш надійними і зручними в носінні є замок-карабін; - гачок; - тогл або застібка на милицю.

Перевірка на якість

Про те, як важливо перевіряти якість продукції перед покупкою, знають практично всі. Але як правильно це робити, на що звертати увагу, які можуть бути підводні камені, - тут починається плутанина.

Чотири головні поради від ЮК:

  1. Огляньте кулон на наявність задирок і будь-яких гострих зазубрин. Такі "зайві деталі" можуть поранити шкіру і залишити зачіпки на улюбленій одежі;
  2. Місця спайок всіх елементів мають бути однорідними, а колір припою збігатися з відтінком основного металу. Зверніть увагу на кріплення каменів - вони не повинні хитатися;
  3. Всі шарнірні з'єднання повинні легко рухатися, без зайвих перекосів;
  4. Замок на кулоні не повинен мимовільно відкриватися.

Найкращі варіанти кулонів і підвісок для подарунка

Ювелірні кулони стануть приємним сюрпризом на будь-яке свято:

  • На повноліття - кулони-букви з золота, в формі метеликів, квітів, крил з розсипом кольорових каменів;
  • На народження дитини - мініатюрні ніжки і долоньки з діамантами; янголята;
  • На 8 березня і День закоханих - підвіски з камінчиками у вигляді серця, квітки, купідона, ключика, символа нескінченності.

Популярністю користуються тематичні кулони у формі інструментів для різних професій. Вони стануть приємним подарунком в честь професійного свята. Наприклад, ножиці з гребінцем, скрипковий ключ, балерина в пачці.

Кулони і підвіски в Diamant.ua!

Кожна дівчина хоче бути яскравою і неповторною. З оригінальними жіночими кулонами від мережі Ювелірна Карта це легко можна реалізувати. В нашій колекції зібрані кулони і підвіски із золота різної тематики: в формі келиха, сніжинки, гітари, сумочки, котиків, літер, квітів, тварин і птахів. Це можуть бути нейтральні щоденні вироби, так і кулони з діамантами в стилі Luxury.

В нашій колекції представлені також тематичні чоловічі кулони в морському і геометричному стилі.

Кулони можна кріпити до ланцюжка або браслета, змінювати/комбінувати з іншими підвісками, створюючи кожен день нові образи. А якщо зібрати кулони з різного металу в один браслет, можна отримати універсальну прикрасу, що підходить під будь-який ювелірний гарнітур!

У колекції ЮК зібрано понад 500 літніх виробів з квітами на будь-який смак: троянди, тюльпани, пелюстки лотоса, конюшини з розсипом діамантів, фіанітів, топазів, аметистів. Купуйте коханій різнобарвний букет з топазами, цитринами і хризолітами, який буде радувати її кожен день!

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →