044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Купити і не загубити: огляд популярних застібок для сережок

Купити і не загубити: огляд популярних застібок для сережок

Зміст:

  1. Застібки для сережок: які бувають?
  2. Вибір сережок в інтернет-магазині Diamant.ua

Застібки для сережок: які бувають?

«Легко загубити і неможливо забути" - це точно про сережки. Ситуація напевно знайома багатьом: одягла гольф, поправила волосся, озирнулася, а однієї сережки вже немає! Як так, де недогледіла? Але це не найприкріше, що може статися. Набагато гірше - дискомфорт при носінні. Адже тоді давно бажана покупка обертається щоденним головним болем.

Як цього уникнути? Звертати увагу не тільки на зовнішній вигляд сережок, але й на таку важливу їх деталь як застібка. Адже саме від неї залежить комфорт і довговічність виробу в носінні.

Пропонуємо розібратися разом, які бувають застібки і чим вони відрізняються. Як визначити найкращу для себе і уникнути розчарувань від втрати улюблених прикрас - читайте в нашій статті!

Сережки гвоздики

Англійський замок

Складається з гачка і швензи, що охоплює знизу мочку вуха. Вважається самим зручним і надійним кріпленням для золотих сережок з інкрустацією. Сережки виглядають елегантно і підходять для щоденного носіння.

Переваги. Надійність, яка до того ж органічно вписується в загальний дизайн виробу. Сережки з англійським замком можуть бути виготовлені з чистого металу, так і доповнені барвистими вставками з каменів чи об'ємними підвісками.

Англійська застібка на сережках

Недоліки. Конструкція замка накладає деякі обмеження на вибір прикраси. Простір для мочки вуха тут не регулюється. Тому вибирати прикрасу слід строго під свій розмір. Якщо мочка вуха тонка, а зазор між застібкою завеликий, декор може зміщувати правильне розташування сережки.

Пам'ятайте: при закритті англійського замка повинен бути характерний клацаючий звук!

Попри це, найчастіша проблема, на яку скаржаться ювеліри, - це невміння покупців правильно застібати сережки з англійським замком!

Увага! Не тягніть різко стійку, намагайтеся відкрити саму засувку. Для цього достатньо злегка вщипнути перехрестя застібки.

Слабкою ланкою в застібці може виступати і сам гачок. Звертайте увагу на відстань отвору під гачок. Він не повинен бути занадто тонким/вузьким. Крім цього, перевіряйте справність фіксуючого пружинного механізму!

Сережки з англійським замком

Італійський замок (кліпсова застібка)

Найчастіше використовується для прикрас преміум-сегмента круглої або овальної форми. Італійську застібку застосовують у виробництві європейські бренди, рідше - вітчизняні.

Італійська застібка на сережках

Головна перевага - простір для мочки вуха регулюється і легко підлаштовується під потрібну вам товщину!

Такий замок схожий з кліпсовим. Проте, на відміну від останнього, він має спеціальний штифт, який протягується в мочку і щільно фіксується замком-застібкою. Такі сережки рідко гублять. Вони зручні тим, що їх легко надягати.

Недоліки. Замочок можна розбовтати при різкому відкритті, а тонкий штифт зігнути (наприклад, якщо в сережках лягати спати).

Сережки-гвоздики (пусети)

Такі сережки з фіанітами та іншими каменями міцно влаштувалися на ювелірному олімпі. Завдяки надійності та універсальності вони ідеально підходять дітям (від 6 років) і дорослим; поєднуються зі стилем кежуал, діловим і романтичним образом.

Штіфтовий замок на пусетах

Гвоздики бувають гвинтові (закручуються по різьбі) і штифтові (зі спеціальною виїмкою, яка фіксує затиск). Гвинтовий фіксатор вважається більш надійним, оскільки регулює ступінь стиску. 

Переваги. Практичність, зручність, мініатюрність, універсальність.

Недоліки. Найбільша біда пусетів - закрутки/засувки часто падають і губляться. Виробники намагаються здешевити виробництво, роблячи дорогі вироби з не міцними засувками. У підсумку - варто лише зняти светр або поправити волосся, а однієї сережки вже немає.

Самий надійний спосіб не загубити пусети - одягати їх на закрутки з силіконовою заглушкою!

Надягання гвинтового замка може забрати не одну хвилину часу. Потрапити під правильним кутом в застібку, а потім її рівно закрутити не так вже й просто, особливо похапцем.

Лайфхак від ЮК. При надіванні на вухо гвоздика тримайте рівно сережку. Аби полегшити собі завдання, слід крутити не задню, а передню частину сережки!

Сережки-кліпси

Якщо хочете носити сережки, але ще не прокололи вуха, тоді застібки-кліпси для вас! Вони кріпляться на вушко за допомогою застібки, яка стискає мочку з двох сторін. Таким чином, ви носите прикраси без прокола вух.

Сережки-кліпси

Проте, є в них і один мінус - такі сережки часто губляться. Їх надійність залежить від щільності затиску застібки, яку необхідно вибирати суто під себе. Занадто туга застібка може створювати дискомфорт, а слабка - бовтатися на мочці вуха.

Читайте також: Родзинка - в деталях: вибираємо сережки на різні випадки

Французька застібка (повітряна петля)

Зразок елегантності і надійності. Сережки стають ніби продовженням вашого обличчя, додаючи рисам витонченості.

Складається з двох петель: одна протягується в прокол вуха, а друга фіксує виріб знизу. Середній вік таких сережок становить 20-30 років.

Французька застібка

Крім того, такі сережки дуже комфортні в носінні: не здавлюють і не травмують мочку. Це одна з причин, чому їх так часто купують дітям.

Навіть при розстібанні застібки ви не втратите сережку. Конструкція зроблена таким чином, що більша петля застібається в малій, і, щоб їй вискочити, - треба постаратися.

Сережки з французькою застібкою

А ось недоліки такої застібки - продовження її достоїнств. Витончену петлю легко пошкодити при грубому натисканні. Крім того, замок можна зачепити волоссям, кофтою, шарфом.

Порада від ЮК: розмір петлі має бути в міру вільним. Аби не втратити сережку використовуйте стопер!

Замок-шпилька

Найчастіше замок-шпилька використовується в об'ємних сережках-кільцях, оскільки має надійний механізм кріплення.

Сережки з замком-шпилька

Недоліки. Якщо довжина штифта виявиться короткою, надягання сережок може викликати масу незручностей. До того ж, є ймовірність не до кінця їх застебнути. При зачепленні за одяг край штифта може відкритися й подряпати шкіру.

Застібка-петля

Застібка-петля замість замка має подовжену петлю.

Застібка-петля

Переваги. Надягати такі сережки - справа кількох секунд. Замок-петля візуально не перевантажує аксесуар. Як правило, вся увага оточуючих направлена на основну частину виробу - підвіску з каменем.

Недоліки. А ось надійність кріплення під питанням, оскільки петля може зачепитися за волосся і злетіти з вуха. Крім того, застібка може легко деформуватися, оскільки нічим не зафіксована.

Сережки-кільця

Містять замок «шпилька» або замок «конго». В обох випадках забезпечується надійна фіксація прикраси.

Сережки-кільця ніколи не залишаються непоміченими. Такі прикраси можуть бути гладкими або посипаними камінням. Іноді їх доповнюють невеликими підвісками із золота.

Сережки-кільця

Переваги. Ризик втратити такі сережки мінімальний, оскільки елементи застібки щільно входять один в одного, створюючи ідеальне коло.
Таку застібку практично не видно на вусі. Створюється враження, що сережки литі.

Недоліки. Якщо кільце занадто велике, воно може чіплятися за волосся і одяг. Як варіант, вибрати сережки невеликого діаметру. Є й інший невтішний факт. З кожним разом, коли ви одягаєте/знімаєте сережку, метал гнеться і може тріснути по шву.

Замок-скоба

Оснащений рухомою дужкою з невеликим гачком на кінці. Гачок фіксується в спеціальному поглибленні зі зворотного боку сережки. Скоба широко застосовується в масивних виробах круглої форми.

Замок-скоба

Переваги. Застібка зручна в експлуатації, витримує вагу великих сережок.

Недоліки. Сама конструкція досить тендітна, а тому легко гнеться. Радимо надягати такі сережки не поспішаючи, а на ніч знімати.

Замок-ланцюжок

Представляє собою довгий ланцюжок з декором, який простягається в отвір в мочці. По суті, в цьому і полягає вся конструкція замку.

Замок-ланцюжок

Переваги. Така застібка має витончену форму, яку не потрібно фіксувати.

Недоліки. Сережки можуть легко заплутатися у довгому волоссі.

Порада від ЮК: перед купівлею перевіряйте якість ланцюжка (чи надійно закріплені в ньому ланки, вставки-камені)!

Застібки-кафи

Кожна така сережка оснащена двома застібками: одна фіксується на мочці вуха, а друга - в області «завитка» (верхньої частини вушної раковини). Між собою ці застібки з'єднуються ланцюжками або іншими візерунчастими елементами.

Сережки з застібкою-кафи

Переваги. Яскраві, оригінальні і одночасно надійні. Така застібка рівномірно розподіляє вагу виробу по всьому вуху. А це значить, що можна обирати будь-який складний декор на свій смак!

Недоліки. Кафи не підходять для щоденного носіння. До того ж, потрібен час, щоб звикнути до ваги застібки.

Вибір сережок в інтернет-магазині Diamant.ua

У нашому інтернет-магазині представлені сережки класичних форм, а також незвичайного дизайну (з асиметричними формами, поєднанням різних кольорів/фактур). Це можуть бути мініатюрні пусети у вигляді квітів/метеликів у глухій закріпці, абстрактні моделі з англійським замком, або об'ємні сережки з діамантами, а також розсипом топазів, фіанітів.

Майстри ЮК використовують різні типи золота, витончені переплетення та вигадливі візерунки, перетворюючи кожен виріб в оригінальну прикрасу.

Вибирайте застібку на свій смак (англійську, французьку, лаконічний «гвоздик» та інші), а також використовуйте фільтри для сортування товарів за потрібною вам ціною.

У нас відсутня мінімальна сума замовлення, тому кожен клієнт може вибрати виріб по своєму бюджету.

Визначилися з параметрами прикраси? Тоді оформляйте замовлення за пару кліків і чекайте доставку вже найближчим часом!

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →