044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Весільні прикраси для нареченої: головні тренди

Патріотичний стиль, природність і невимушеність у деталях: тренди у весільних прикрасах сезону 2022 сповнені нових сенсів.
Весільні прикраси для нареченої: головні тренди

Зміст:

  1. Що таке весільні прикраси?
  2. Великі сережки
  3. Жорсткі браслети
  4. Фасон фати
  5. Вибираємо сукню
  6. Сумочка
  7. Намисто під виріз сукні
  8. Елегантна підвіска
  9. Діадема
  10. Декорації весільного залу

Стилістика сучасних весільних аксесуарів дедалі більше виходить за межі звичних канонів. Традиційні елементи відходять на другий план, а деталі, яким раніше не було місця у весільній моді, переймають головні акценти.

У сезоні 2022 переважають неформальність, природність та невимушеність в аксесуарах. Менше пишності та помпезності, більше чуттєвості і спокійних фасонів. На фоні війни Росії проти України особливо актуальним став патріотичний стиль, український етно-стиль в одязі і прикрасах. Прикраси з українською символікою стали способом вираження емоцій. Наразі це не просто ще один ювелірний аксесуар. Це спосіб ідентифікації українців. Те, що заряджає нас духом єдності.

Які тренди сьогодні диктують ювелірні бренди? До чого краще придивитися, а від чого відмовитися, розповідаємо у новій статті.

Читайте також: Топ-8 золотих обручок з діамантами від ЮК

Що таке весільні прикраси?

Що таке весільні прикраси?

У якому б складі ви не святкували весілля (у двох або з гостями), обручки потрібні в будь-якому випадку. До них у комплект ще входять сережки чи кольє. Так виглядає класична “трійка” весільних прикрас, яка допомагає нареченій розставити потрібні акценти в образі. Деякі одягають до весільного образу навіть анклети (у літній період), що виглядає дуже свіжо і неординарно.

Втім, головна прикраса – це образ нареченої, створений у гармонійному поєднанні всіх цих елементів.

Великі сережки

Великі сережки

Сережки відіграють другу роль у весільному образі після обручки. Цей маленький аксесуар може змінити або задати тон усьому образу, особливо якщо вам хочеться свіжого прочитання звичних коштовностей.

Наразі у моді переважають великі сережки овальної форми, а також сережки-висюльки з камінням у тон до сукні. Примітно, що навіть бренд Channel, який традиційно вибирає мінімалістичний дизайн, цієї весни-літом 2022 використовує прикраси XL.

Рівні, гладкі камені одного розміру залишаються в трендах, але тепер вони доповнені м'ятим, рельєфним золотом, тонкими металевими пластинами, ланцюжками в золоті/сріблі. Перли різних форм і відтінків ювеліри складають у різні візерунки. Нічого зайвого, та сама елегантність, але більш сучасна.

Дизайнери радять поєднувати сережки з відкритими сукнями на тонких бретелях або з великими вирізами.

Жорсткі браслети

Жорсткі браслети

Ще одна модна тенденція цього сезону – браслети у вигляді твердих каркасів. Вони можуть бути у вигляді масивних золотих пластин, незвичайних геометричних форм, декоровані оздобленням з різнокольорового каміння.

Зручно те, що золоті пластини без додаткової інкрустації цілком поєднуються з повсякденним одягом і можуть одягатися після весілля.

Деякі дизайнери пропонують носити браслети у вигляді золотої перфорованої пластини, що дуже незвичайно.

Модні браслети 2022 року також передбачають всілякі поєднання перлів із золотом. Оригінальності виробу надають намистини різного розміру і неправильних форм. Ще один тренд літнього сезону – браслет у вигляді подвійних ліній. Цей прийом візуально полегшує виріб і робить його невагомим.

Фасон фати

Фасон фати

Ніжна, напівпрозора "іспанська" фата - лідер цього сезону. Вона має округлу форму з вишивкою/візерунками по краях і частково прикриває обличчя. Невисоким дівчатам зі стрижкою підійде укорочена фата, яка також знаходиться у трендах. Така модель виглядає просто, але дуже стильно, грайливо доповнює акуратну зачіску. А ось високим дівчатам краще надати перевагу фаті, прикріпленій під зачіскою.

Читайте також: Чи мають обручки бути однаковими?

Вибираємо сукню

Вибираємо сукню

Здавалося б, що може бути більш консервативним, ніж біла весільна сукня? Весільні сукні 2022 року різко змінюють свій стиль і фасон. У моді відтінки синьо-жовтого, синього, марсала, кремового та навіть елементи чорного.

У колекціях домінують сукні-сорочки, прикрашені бісером та етно-вишивкою, сукні-бюстьє на бретелях, а також моделі з оголеною спиною та кольоровими принтами. Всі варіанти відрізняються простотою крою та одночасно елегантністю, допомагають підкреслити виразність силуету.

Відкриті плечі – один із головних весільних трендів. Широка оборка на рівні грудей підійде дівчатам із широкими плечима.


Згадали законодавці моди і про романтичні мережива. Вони грайливо обвивають відкриту спину, розташовані по лінії декольте або по подолу. Примітно, що мережива у новому сезоні не лише прикрашають весільну сукню, а й є важливим функціональним елементом. Вони візуально приховують недоліки фігури нареченої.

Війна в Україні відродила популярність патріотичних мотивів в одязі та аксесуарах. Вплинуло це і на широке використання української символіки в прикрасах. Такі вироби є засобом ідентифікації українців. Тим, що об'єднує та заряджає духом патріотизму. Поєднання блакитного та жовтого стало найпопулярнішою комбінацією кольорів, свідченням того, що весь світ сьогодні з Україною!

Сумочка

Сумочка

Дизайнери пропонують на вибір різні моделі сумок: у вигляді клатчу, букета, мішечка, конверта на ланцюжку. Головна умова - сумісність сумки з сукнею та іншими аксесуарами за фактурою, декором, кольором або за матеріалом.

Якщо у вашому весільному образі є якісь яскраві акценти, тоді на сумці вони теж повинні бути.

Сумочка-букет або помпадур з оригінальною вишивкою підкреслить нетривіальність образу нареченої. Дівчата носять їх, як правило, на зап'ясті або на лікті.

Намисто під виріз сукні

Намисто під виріз сукні

Якщо ви вирішили одягнути плаття-корсет, з V-подібним або трикутним вирізом, у цьому випадку намисто буде обов'язковим елементом.

Пам'ятайте, що виріз на спині зараз у тренді, тому ще одним безпрограшним варіантом буде аксесуар, що звисає ззаду. А ось під сукню з горловиною "стійка" або із закритим вирізом не варто взагалі одягати якісь прикраси на шию.

До трикутного вирізу/V-подібного найкраще підходить намисто з підвісками, які повторюють форму декольте. Ще як варіант – кулони-крапельки, Y-подібні ланцюжки. Непоганим варіантом може стати нитка перлів. Відкриті плечі можна доповнити намистом з довгою підвіскою, яка б опускалася до самого вирізу.

Прекрасний варіант прикраси на шию - довгий ланцюжок з медальоном або перлиною в один/два ряди. Такі намисто ефектно поєднуються з сукнями-корсетами, де відкритість верху можна доповнити багатоярусною або ажурною прикрасою.

Три універсальні варіанти кольє для нареченої:

  1. Елегантні нитки з перлиною в один або кілька рядів;
  2. Лаконічні ланцюжки з камінням у тон до сукні;
  3. Кольє-невидимки з одиничним каменем або перлиною на волосіні.

Елегантна підвіска

Елегантна підвіска

Чим більше відкриті руки і плечі, тим більшою може бути підвіска. На піку популярності незвичайна геометрія з дрібним розсипом каміння, подовжені ланцюжки-краватки з дрібною інкрустацією, ну і звичайно, підвіски в стилі Love. Звертайте увагу на те, щоб камінь у підвісці був підібраний у тон до сукні.

Для білого вбрання найкраще підійдуть підвіски з білого золота з прозорими діамантами, фіанітами, перламутром або перлами. А ось до сукні кольору шампань доречними будуть підвіски з теплого золота.

Бежева весільна сукня вимагає підвісок з бежевим, молочним, світло-коричневим, рожевим самоцвітом.

Діадема

Діадема

Епоха "коронованих" наречених відійшла в минуле разом з хутряними накидками. Власницям довгого волосся дизайнери радять вибирати витончені діадеми з пелюстками квітів або з дрібним розсипом каменів. Особливо ефектно на темному волоссі виглядає біле золото.

Крім цього, стилісти радять нареченим прикрашати свої голови мереживними пов'язками у стилі ретро. Це можуть бути моделі широкі, вишиті бісером, вузькі, або з великими квітами.

У 2022 році в моді діадеми з непомітними каменями, що переливаються, без химерних яскравих кольорів.

Декорації весільного залу

Декорації весільного залу

Сучасні варіанти святкування весілля стали більш домашніми. Помпезність та яскрава кольорова гама відходять на другий план. Декорації стають більш лаконічними та природними. Наприклад, прикраси для залу все частіше роблять handmade, або з квіткових композицій. На зміну традиційного застілля приходять банкетні фуршети.

Найчастіше весілля проводять на свіжому повітрі: у садах, патіо, відкритих терасах. Цього сезону найпопулярніші напрямки у декорі: патріотичний, український етно-стиль, природний еко-стиль, ретро.

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →