044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Таємниці чорних перлів

Кільце з чорним перлами

Гарні, великі натуральні перли завжди вважалися знаком приналежності до вищого суспільства. Вони довгий час цінувалися вище інших дорогоцінних каменів, затьмарюючи їх яскравий блиск спокійним шляхетним сяйвом. Особливе захоплення викликали тоді і викликають тепер неповторні чорні перли, чий глибокий колір заворожує і полонить.

5 фактів, які Ви повинні знати про чорні перли

  1. Перли не потребують оброблення, їх форма і так абсолютно досконала. Вони може бути круглими, грушоподібними, каплеподібними або овальними - в будь-якій іпостасі вони ідеальні.
  2. Чорна перлина є такою тільки на перший погляд. Насправді вона темно-сіра і переливається різними відтінками - баклажановим, зеленим, оливковим і навіть червоним. До найбільш цінних відносять перлини кобальтово-синіх тонів.
  3. Найбільш затребувані і якісні - таїтянські перли. Їх вартість варіюється в межах від ста доларів за невелику намистину до десяти тисяч доларів за масивну перлину, діаметр якої досягає 18 мм. Не меншою популярністю користуються і каліфорнійські перлини.
  4. Китайці вважають чорні перли символом мудрості, приписують йому такі магічні властивості, як захист від недоброго ока, утримання від необачних вчинків і допомогу в прояві таланту ясновидця.
  5. Золоті прикраси з перлами чорного кольору підходять далеко не кожній жінці. Романтичним і ніжним особам краще вибрати білі перлини з рожевим або легким блакитним відтінком. Зате дамам з сильним характером і яскравою зовнішністю чорні камені підходять найкраще. До речі, в чоловічих прикрасах використовуються виключно чорні перли - з ними будь-які затискачі або шпильки для краватки набувають особливого шарму.

100% перли

Нерідко за натуральні чорні перли намагаються видати штучно вирощені або, більше того, імітацію. Перший вид на сьогоднішній день зустрічається в ювелірних прикрасах дуже рідко, що пояснюється забороною на його видобуток. Іноді як перли пропонують намистини гематиту. Розпізнати підробку не важко - гематит залишить червону риску на неглазурованій порцеляновій пластині.

Хороший продавець ніколи не приховує походження перлів.

Золотий кулон

Основою для перших культивованих перлів, що з'явилися на ринку на початку минулого століття, слугували порожнисті намистини. Вони робили щільність готової перлини помітно меншою її побратима, мали природне походження, і обчислювалися дуже швидко.

Зараз же в раковину вводять речовину мантії, і вищенаведений метод втратив свою актуальність. Тепер для визначення автентичності перлини її необхідно просвердлити наскрізь. З одного боку вводиться мікроскопічний ендоскоп - голка, на кінцях якої закріплені дзеркала. З іншого боку подається світло, яке повинно відбитися від дзеркал. Це можливо лише під час наявності концентрично розташованих арагонитових пластинок, наявних в натуральних перлах.

Культивовані перли практично повністю поглинають світло, який розсіюється в пластинчастих шарах оболонки.

Кулон з перлами

Крім того, існує так званий принцип Накка, що відноситься до штучного вирощування кристалів. Відповідно до нього перлину підвішують за довгу нитку і поміщають в потужне електромагнітне поле. Натуральні перли залишаються абсолютно спокійними, а культивовані повертаються таким чином, що перламутрові шари їх ядра і силові лінії ЕМ-поля розташовуються паралельно.

Яким би не було їх народження, чорні перли - еталон смаку. Їх яскраво виражена індивідуальність допомагає ювелірам створювати справді унікальні творіння. Як не буває двох однакових перлин, так Ви ніде не знайдете двох однакових прикрас, декорованих чорними перлами. Вони екстравагантні і незвичайні, дарують жінці незрозумілу внутрішню силу і впевненість. Вони можуть стати Вашими, якщо Ви зважитесь скласти їм конкуренцію.

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →