044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Тенісний браслет: незвичайна історія прикраси

Браслети з діамантами і спорт, здавалося б, поняття малосумісні. Але один спортивний казус став яскравим спростуванням цієї думки, започаткувавши нову ювелірну моду.
Тенісний браслет: незвичайна історія прикраси

Зміст:

  1. Чому браслет називається "тенісний"?
  2. Як виглядає тенісний браслет?
  3. Різновиди тенісних браслетів
  4. У чому секрет популярності тенісного браслета
  5. Діаманти в тенісному браслеті
  6. Як вибрати тенісний браслет?
  7. Вибираємо матеріал для оправи
  8. Визначаємо розмір
  9. Як носити тенісний браслет?

Лаконічність та простота можуть підкорювати серця мільйонів жінок у всьому світі. Яскравим підтвердженням цього став тенісний браслет - найвитонченіша і водночас універсальна прикраса на руку у сучасній ювелірній моді. Основа основ ювелірного гардеробу. До його фанаток відносяться такі знамениті жінки, як принцеса Діана, Дж. Лопес, Дж. Еністон, М. Маркл, К. Уінслет, К. Вашингтон, С. Вільямс ітд.

Його надягають на червоні доріжки, з ним відвідують коктейлі, ділові зустрічі і навіть грають у теніс! Адже тенісний браслет став не лише популярною ювелірною прикрасою, а й легендарним спортивним талісманом. Взагалі, вся історія його популярності пов'язана зі спортом. А саме з одним незвичайним казусом, що відбувся на змаганнях у США у 80-х роках. Саме з нього все почалося. Заінтриговані?

Читайте також: Гід по стилю: всі модні браслети 2021 року

У новій статті Ювелірна Карта розповідає, як виглядає тенісний браслет і чому так називається. Крім того, ви дізнаєтеся, як правильно вибирати та з чим краще носити знаменитий ювелірний аксесуар.

Чому браслет називається "тенісний"?

Чому браслет називається "тенісний"?

Тенісний браслет не призначений для гри в теніс та й взагалі носити його на тренуваннях не рекомендується. Тоді, до чого тут приставка "тенісний", запитаєте ви? До того, що вся історія популярності цієї прикраси пов'язана безпосередньо зі спортом, а саме з одним цікавим казусом, який стався в Америці в 80-х роках. Тоді у американської тенісистки Кріс Еверт у розпал матчу з руки впав діамантовий браслет Cartier, який вона вважала своїм талісманом. Дівчина так розхвилювалась, що попросила суддю призупинити гру, аби знайти прикрасу. Короткі пошуки, за якими стежили мільйони глядачів, увінчалися успіхом - браслет відразу став новим трендом, а заповзятливі маркетологи охрестили його "тенісним".

У подальшому за браслетом закріпилася слава прикраси, яка приносить удачу. Він став невід'ємним аксесуаром багатьох знаменитих тенісисток, зокрема Г. Сабатіні та С. Вільямс.

В ювелірній моді назва "тенісний браслет" закріпилася за виробами на руку у вигляді м'якого тонкого обруча. Після історії з Еверт ювеліри доопрацювали механізм застібки, доповнивши кріплення ланцюговим механізмом.

Як виглядає тенісний браслет?

Тенісний браслет складається з тонкої гнучкої основи, на яку нанизане дорогоцінне каміння. Класика – прозорі діаманти однакової форми. Для збереження ефекту безперервності доріжки ювеліри ховають застібку всередину.

Найчастіше в браслетах використовується крапанова закріпка, але зустрічається і глуха (ободкова).

Зовнішній вигляд браслета витончений і лаконічний. Діаманти одного розміру, огранювання, кольору зливаються в одну сяючу безперервну лінію, яка нагадує кільце вічності. Недарма, перша назва браслета "eternity bracelet" ("браслет нескінченності").

Оригінальна версія виробу передбачає оправу з білого золота і платини. Проте сучасні ювеліри активно впроваджують й інші варіанти декору, використовуючи оправу з червоного, жовтого металу та навіть срібла. Новації торкнулися й дорогоцінних вставок. Крім діамантів, майстри використовують кольорові рубіни, гранати, сапфіри, смарагди.

Різновиди тенісних браслетів

Різновиди тенісних браслетів

Ажіотаж навколо тенісних браслетів спонукав ювелірні бренди створювати різні варіанти трендового аксесуару. Дизайнери Cartier, Damiani, Graff експериментують з формою виробу, а також із кольором та розташуванням каменів.

Кольоровий варіант

Альтернатива класиці з прозорими діамантами – браслет з кольоровим камінням. Це можуть бути смарагди, сапфіри або фіаніти, цирконій. Не такий важливий тип каменів, як їх однакова форма та розмір.

У колекції знаменитого будинку Cartier є браслети з рожевого золота з діамантами, моделі з білого металу з кольоровим камінням. Італійський бренд Damiani презентував браслет із білого ауруму, а до нього на контрасті – чорні діаманти.

Додаткові вставки

Спочатку тенісний браслет складався із щільного ряду каміння у вигляді безперервної доріжки. Тепер ювеліри все частіше доповнюють моделі декоративними вставками. Це можуть бути різноманітні фігури, ланки чи невеликі перемички.

Багатошарові моделі

Крім тонких моделей, є багатошарові тенісні браслети. Наприклад, це може бути кілька окремих ниток, з'єднаних біля застібки.

Ще більше каменів

Іноді дизайнери відхиляються від правила тонкої доріжки і створюють навколо основної декоративної лінії обрамлення з дрібних кристалів. Зберегти цілісний характер браслета допомагає потовщена металева основа.

Діаманти у виробі можуть бути не лише круглої форми. Наприклад, елегантний браслет сlassic Graff створений із кристалами у формі серця.

У чому секрет популярності тенісного браслета

У чому секрет популярності тенісного браслета

Феномен популярності тенісного браслета полягає у його мінімалізмі і водночас універсальності. Завдяки цим двом якостям він гармонійно вписується буквально в будь-який образ. Його можна носити як на світські раути під вечірні сукні, так і з джинсами, рубашками.

Такий браслет є доречним для будь-якого приводу. Теніси можна комбінувати між собою, поєднуючи різний метал та колір каміння. До того ж, їхній стриманий дизайн чудово гармонує з іншими ювелірними виробами (каблучками, годинниками), не перетягуючи увагу на себе.

Серед відомих шанувальниць тенісного браслета значиться і герцогиня Сассекська. У неї, до речі, два тенісні браслети – один дістався від принцеси Діани, а другий – від ювелірного бренду Cartier подарував їй принц Гаррі.

Діаманти в тенісному браслеті

Класична версія тенісних браслетів не обходиться без діамантів. Вони займають центральне місце у декорі. Основу під діаманти роблять, як правило, з білого металу, а іноді, для контрасту, з рожевого або жовтого. У виробах високої якості каміння має бути однаковим за розміром та огранюванням. У браслетах не дуже дорогих марок можуть використовуватися неоднорідні діаманти за кольором та чистотою.

Порада від ЮК: Білі діаманти в обрамленні з білого золота повинні бути без крапок або цяток. Під оправу з жовтого золота можна підбирати камені з жовтуватим відтінком.

Найчастіше майстри використовують для каменів діамантову огранку, іноді "принцесу" або "троянду".

Як правило, у тенісах налічується понад 50 дрібних діамантів (до 0,29 карата), або середніх (від 0,30 до 0,99 карата). Кількість кристалів варіюється залежно від моделі.

Читайте також: Як вибрати та правильно носити золотий браслет на руку?

Як вибрати тенісний браслет?

Витонченість тенісів потребує індивідуального підходу та знання тонкощів вибору. Перед тим як купити браслет необхідно переконатися, чи немає в ньому структурних дефектів.

Пам'ятайте, що гнучкість основи робить браслет вразливим до зовнішніх дій, особливо під час активних рухів. На поверхні браслета не повинно бути подряпин, задирок, шорсткостей, гострих кромок, а також слідів клею чи запилення. Усі краї та місця паяння повинні бути ретельно заправлені, а ланки – міцно з'єднані без перекосів.

Особливу увагу слід звернути на застібку: перевірте, чи вона вільно відкривається, а також чи немає ризику її самовідкриття.

Тенісний браслет високої якості – це виріб, у якому всі діаманти мають однаковий розмір, колір та огранювання. Саме тоді кристали забезпечують рівномірний блиск прикраси.

Найнадійнішою вважається ободкова/глуха оправа, яка повністю закриває камінь по периметру, або крапанова. Всі її зубці повинні бути гладко заправлені, аби не чіплятися за одяг.

У тенісах використовуються переважно дрібні діаманти, тому роздивитись у них внутрішні дефекти дуже складно. Для виявлення можливих зовнішніх недоліків (тріщин чи сколів) найкраще скористатися лупою.

Вибираємо матеріал для оправи

Вибираємо матеріал для оправи

Найпопулярніша комбінація металу та каміння в тенісах - це біле/жовте золото і діаманти. Однак слід враховувати те, що біле золото потребує додаткових витрат на обробку. Для красивого сталевого блиску виріб обов'язково покривають родієм, який підвищує його собівартість. Сам родій з часом стирається, особливо в місцях застібки аксесуарів. Тому таке покриття слід періодично оновлювати.

Для підвищення жорсткості жовтого золота ювеліри використовують лігатуру (домішки). Вони роблять метал більш міцним, зменшують його окислення при литті та носінні. Для білого ауруму основна лігатура – нікель, для жовтого – срібло. Якщо на виробі вказано пробу 585, це означає, що в ньому 58,5% чистого золота, решта - домішки.

Сплави з платиною, в порівнянні з золотом, найчистіші. Найпоширеніший - 950-й (95% чистої платини). За своєю красою ювелірні вироби з платини здатні розтопити навіть найхолодніше серце. Але платина складний для обробки метал через свою м'якість. Виробництво платинових виробів вимагає від майстра великого досвіду й певної підготовки, що позначається на їх ціні. Вартість прикрас із платини вище за золото.

Крім тенісів, доволі часто із платини замовляють обручки. Але слід розуміти, що навіть масивні платинові каблучки з лігатурою схильні до деформацій. Прикраси з платини більше підходять для поодиноких виходів, ніж для повсякденного носіння.

Визначаємо розмір

Каркас тенісного браслета досить гнучкий, тому виріб повинен сидіти на руці не сильно туго. Слідкуйте за його рухливістю, аби уникнути деформацій. Оптимально, якщо теніс вільно переміщується по зап'ясті, але не настільки, аби з нього зісковзувати.

Гнучка основа браслета передбачає його вільну рухливість по руці!

Порада від ЮК як визначити розмір браслета в домашніх умовах:

  • Виміряйте обхват зап'ястя (з урахуванням виступаючої кісточки);
  • До отриманого значення додайте 1-1,5 см;
  • Співвіднесіть отриману цифру з таблицею розмірів;
  • Між браслетом і рукою повинен залишатися невеликий запас повітря.

Як носити тенісний браслет?

Як носити тенісний браслет?

Тенісний браслет зручний своєю універсальністю, тому ви можете не хвилюватися за його доречність в образі. Такий браслет підійде як до вільного кежуального стилю у поєднанні з рубашками, джинсами, сарафанами оверсайз, так і до більш ошатних коктейльних суконь. При цьому теніси не вимогливі до дотримання ювелірного "дрес-коду". Їх можна поєднувати з браслетами різних стилів і матеріалів, або носити в парі з металевим годинником.

Головне не забувайте дотримуватися акуратності в носінні: вироби не повинні тиснути і плутатися між собою.

Ювелірний інтернет-магазин Ювелірна Карта приєднується до модного тренду та представляє на вибір браслети у різних варіаціях. Моделі з білого золота з білими діамантами та синіми сапфірами, доповнені квітковими вставками, виглядають надзвичайно ніжно та по-весняному. Кругла форма ограновування витончено підкреслює кожен камінь, що виглядає дуже ефектно на жіночій руці. Є в каталозі і більш лаконічні варіанти без каміння з грайливою вставкою у вигляді метеликів, або з одиничними каменями та Love символами.

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →