044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Діамантова казка Graff: від Лондона до Києва

Нащадок емігрантів з Києва Лоуренс Графф довів світові, що необроблений алмаз можна перетворити в бездоганний діамант за допомогою ретельно продуманої огранки. І знадобляться на це не роки, а всього лише пару місяців.
Діамантова казка Graff: від Лондона до Києва

Зміст:

  1. Історія компанії Graff
  2. Як і де виробляють прикраси Graff?
  3. Унікальна ювелірна техніка Graff
    • Висока майстерність
    • Скрупульозність і увага до деталей
    • Діаманти - найважливіші
  4. Секрети компанії Graff
  5. Вартість ювелірних шедеврів від Graff

Сьогодні ювелірний дім Graff відомий на весь світ завдяки своїм бездоганним діамантам. На відміну від інших гігантів ювелірної промисловості, компанія Graff витрачає всього кілька місяців на створення нового унікального шедевра. Як таке можливо? Ручна праця і високий професіоналізм майстрів у поєднанні з використанням новітніх технологій. На додаток до цього, виняткова педантичність і повна включеність керівництва компанії в процес створення прикрас. Ось такий нехитрий секрет успіху, який дозволив компанії Graff за пару-трійку років перетворитися в цілу діамантову імперію.

Як і де виробляють культові прикраси Graff? У чому унікальність ювелірних технік? Де сьогодні можна купити оригінальні вироби знаменитого бренду? Про це і не тільки читайте нижче в нашій новій статті.

Історія компанії Graff

Друга половина XX століття подарувала світові ювелірну марку Graff, яка ось уже шість десятиліть перебуває на вершині ювелірного Олімпу. Компанія створює ексклюзивні вироби з діамантами, смарагдами, сапфірами. Самоцвіти вирізняються неймовірним блиском і ретельно підібраною огранкою, яка вражає своїм різноманіттям (овальна, смарагдова, грушоподібна, серцевидна). Ніхто раніше не насмілювався обробляти безбарвний алмаз в настільки складні форми.

Нащадок емігрантів з Києва, Лоуренс Графф, за 10 років зумів побудувати цілу діамантову імперію. І це незважаючи на те, що до моменту виходу Graff на ринок (а це 1960 рік), ювелірний сектор був зайнятий такими гігантами як Cartier, Tiffany.

Історія компанії Graff

Історія Л.Граффа є наочним прикладом "англійської мрії". У 14 років він пішов у підмайстри до ювеліра, в 24 - уже володів своїм бізнесом в Лондоні, а в 35 був нагороджений орденом Єлизавети II.

Втім, лондонські ювеліри спершу не дуже жалували настирного юнака. Тому Лоуренс вирішив спробувати удачу в Сінгапурі. Керівництво магазину Robinsons погодилося представити його колекцію вартістю в $1000 на своїй вітрині. У підсумку - всього за кілька днів всю продукцію викупила місцева еліта, а вартість виробів незабаром зросла до $20 тис.

Вже через 6 років з моменту заснування ювелірний дім Graff зумів отримати престижну нагороду за кращий дизайн прикрас (Diamonds International Award). Також Graff був неодноразово відзначений урядом Великобританії, про що свідчать Королівські премії за величезний внесок у розвиток країни.

У чому криється секрет такого стрімкого успіху? У неймовірній педантичності і повній залученості в процес створення виробів (від видобутку самоцвітів до огранювання і закріпки кожного каменю).

Починаючи з 2001 року Graff відкриває точки продажу по обидві сторони континенту. Сьогодні ювелірні вироби компанії можна купити в Європі, в Північній Америці, на Середньому Сході, в Японії і навіть в ПАР. Прикраси Graff також продаються в Києві (фірмовий бутик знаходиться на вул. арх. Городецького 12/2).

Читайте також: Алмазні біржі світу: розповідаємо, як влаштований ринок алмазів

Як і де виробляють прикраси Graff?

Як і де виробляють прикраси Graff?

Сьогодні Graff очолює Реймонд Графф, рідний брат засновника компанії. Ювелірний дім спеціалізується на обробці особливо рідкісних алмазів і славиться високими темпами створення нових ювелірних шедеврів. В цілому весь процес виробництва займає приблизно 3 місяці.

Над створенням прикрас працюють близько 70 першокласних майстрів, які працюють у фірмовій майстерні бренду в Лондоні. Щомісяця там з'являються на світ понад 500 прикрас, більша частина з яких - каблучки з діамантами, решта - браслети, кольє і сережки.

Всі прикраси Graff виготовляються вручну. У майстерні компанії також знаходиться окрема студія, де розробляється дизайн прикрас. Прототип майбутнього виробу створюється за допомогою ручного малюнка і 3D-моделі в CAD, а потім допрацьовується.

Унікальна ювелірна техніка Graff

Відмітна особливість майстерні Graff - гармонійне поєднання сучасних технологій і ручного виробництва. Замість традиційних моделей з воску майстри використовують зразки, отримані методом 3D-друку зі спеціальної смоли. Така технологія не впливає на зовнішній вигляд золота і дозволяє істотно збільшити обсяги продукції.

Фірмовою рисою прикрас Graff є ефект рухливості діаманта, завдяки якому інкрустація виходить більш блискучою і невагомою.

Майстри також використовують техніку невидимої вставки: знизу у каменів вбудовані спеціальні пази, за які вони кріпляться до золотої решітки в основі прикраси і стають невидимими для оточуючих.

Висока майстерність

Ювелірний бренд Graff відкрив світові цілу низку знаменитих діамантів з найвищими характеристиками кольору і чистоти (наприклад, камінь Graff Venus у формі серця, Graff Lesedi La Rona).

Крім того, Graff стали першими, хто зробив неможливе: під час полірування необробленого алмаза в 269 каратів отримали два абсолютно однакових діаманта. Так на світ з'явилися знамениті близнюки Graff Eternal Twins.

Висока майстерність

Слід зазначити, що візитною карткою бренду стало також втілення пташиної тематики в ювелірних прикрасах:

  • Butterfly Medallion - великі округлі прикраси: підвіски і сережки з камінням, огранованими як «груша» або «маркіз»;
  • Pave Butterfly - найкрасивіші комахи, повністю покриті невеликими круглими діамантами;
  • Classic Butterfly - втілення суворої симетрії і мальовничої динаміки, яка непідвладна часу.

Вироби Graff схожі на тропічних метеликів, яких змусили сісти і відпочити тяжкість їх крилець, покритих рубінами, сапфірами, смарагдами та діамантами.

Неймовірний інтерес серед колекціонерів викликають і годинники Graff - претензійні, але не химерні. Один з останніх шедеврів компанії - обмежена серія Princess Buttefly Secret Watch. Годинник зроблений з білого золота у вигляді крил метелика, повністю вкритих діамантами. Кожен камінчик ретельно підібраний за кольором. Циферблат годинника схований під крилами, що розсуваються при натисканні на круглий діамант.

Скрупульозність і увага до деталей

Оригінальність і сміливість дизайнерських рішень, а також складний багаторівневий дизайн - одна з відмінних рис прикрас Graff. Це передбачає велику кількість деталей, які потребують підвищеної педантичності в роботі.

Graff славиться тим, що кожна деталь прикрас виготовляється вручну з великою скрупульозністю. В процесі виготовлення кожен елемент ретельно очищається і полірується - не менше 3-х разів.

Діаманти - найважливіші

В першу чергу Graff відомий своїми діамантами (кольоровими і білими), які всі проходять через Південноафриканську діамантову корпорацію. Повне залучення у виробничий процес (від поставок сировини аж до створення прикрас) є ще одним підтвердженням елітності вироблених виробів.

Graff увійшла в історію як перша компанія, яка ставить унікальний ідентифікаційний номер на своїх діамантах. Це свідчить про високу якість продукції і виключає ризик підробки. Кожен камінь має свій особливий ідентифікаційний номер, який помітний тільки при 10-кратному збільшенні.

Діаманти - найважливіші

Читайте також: Що потрібно знати про діамант: відповіді на головні питання

У 2016 році Graff представила «The Graff Venus» - найбільший в світі безбарвний діамант у формі серця. З огляду на рідкість такого каменю, процес його обробки був занадто ризикованим завданням. На перший погляд складно визначити, що ховається всередині необробленого алмаза.

Секрети компанії Graff

Прикраси Graff знамениті такими характеристиками:

  • Складністю виконання;
  • Візуальною невагомістю;
  • Чіткими формами;
  • Вишуканими стилістичними рішеннями;
  • Складною різноплановою оправою.

У всіх видів продукції використовується тільки найкраще дорогоцінне каміння бездоганної огранки і кольору: рубіни, смарагди, сапфіри і, звичайно, діаманти.

На думку засновника компанії Лоуренса Граффа, достоїнства кожного необробленого алмаза найкращим чином розкриваються за допомогою ретельно продуманої огранки. Саме тому він скрупульозно вивчав усі примірники алмазів. Згодом, Лоуренс навіть створив свою пошукову службу з відстеження найбільш цінних екземплярів. Тому цілком очікувано, що в стінах його майстерень на світ народилися одні з найякісніших і дорогих у світі діамантів.

Вартість ювелірних шедеврів від Graff

Вартість ювелірних шедеврів від Graff

При формуванні ціни на прикраси враховуються не тільки їх вага, тип металу і ціна дорогоцінного каміння. Також чималу частку в вартості займає гонорар іменитих майстрів. Ціна виробів Graff недешева. Але тих, хто шукають ексклюзивні прикраси з самими якісними діамантами, це не бентежить.

Середня ціна на фірмове намисто Graff становить близько 500 тис євро.

В Україні купити сережки/каблучки з діамантами Graff можна від $5000, $15000 і вище. У вторинному продажу зустрічається цінник в $3000-4000.

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →