044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Ювелірні прикраси в стилі мінімалізм: як їх носити і поєднувати

Втомилися від складних образів та нескінченних пошуків власного стилю? Мінімалізм дозволить виглядати вишукано і стильно з мінімальними зусиллями, а головне - позбавить споконвічного питання «що вдягнути?»
Ювелірні прикраси в стилі мінімалізм: як їх носити і поєднувати

Зміст:

  1. До витоків: виникнення стилю мінімалізм
  2. Мінімалізм у прикрасах
  3. Прикраси у стилі мінімалізм
  4. Як носити і поєднувати «прості» прикраси?

Вислів "все геніальне - просто" якнайкраще підходить до стилю мінімалізм. Щоразу, коли мода повертається до чистоти ліній та прямоти форм, мінімалізм - на вершині трендів.

Завдяки своїй простоті та універсальності, прикраси в стилі мінімалізм чудово виглядають з будь-яким луком, адже увага не розсіюється на складних поєднаннях, а концентрується на одному елементі. Акуратні сережки-гвоздики або невеликий кулон з камінчиком додадуть ніжності та тендітності будь-якій залізній бізнес-леді.

Незважаючи на зовнішню лаконічність, аксесуари в стилі мінімалізм можуть виглядати шикарно і навіть певною мірою - аристократично. Багато що залежить від вміння поєднувати такі вироби з іншими елементами вашого образу. Мінімалізм - це зовсім не нудно, а спокусливо і захопливо. Ви в цьому переконаєтесь, прочитавши цю статтю.

Як вміло впровадити у свій гардероб мінімалістичні прикраси? З чим їх краще поєднувати, а також з якими моделями ви точно не прогадаєте - читайте в новому огляді від ЮК.

Читайте також: Топ-8 золотих обручок із діамантами від ЮК

До витоків: виникнення стилю мінімалізм

До витоків: виникнення стилю мінімалізм

Історики моди схиляються до думки, що саме К. Шанель та її маленька чорна сукня 30-х років сприяли популярності мінімалізму. На зміну пишним бантам та рюшам прийшли сукні без застібок, однотонні блузи та суворі костюми без надмірностей. В одязі стали цінуватися простота крою, монохромна кольорова гама, чисті лінії та відсутність яскравого декору.

Мінімалізм в одязі та прикрасах – це стиль екстремального спрощення та дотримання суворості, поєднання гарної естетики та зручного функціоналу. Такий стиль легко адаптивний до будь-якого луку через відсутність складних деталей та фактур.

Серед ювелірів головним адептом стилю мінімалізм став Jean Dinh Van, а серед брендів – Tiffany. Сьогодні мінімалізм активно використовують у своїх колекціях Calvin Klein, Stella McCartney, Jil Sander, Victoria Beckham, Max Mara, Roberto Cavalli. Основний акцент вони роблять на чорно-білій, пастельній кольоровій гамі, якісних матеріалах та лаконічній фактурі.

Мінімалізм у прикрасах

Мінімалізм у прикрасах

Лаконічність, практичність та мінімум деталей — це три кити, на яких базується мінімалізм. Він передбачає чисте споглядання форми без розсіювання уваги на складні елементи. Основна форма таких прикрас – тонкі прямі лінії, лаконічні геометричні фігури. При цьому можуть використовуватись і такі прийоми, як багатошаровість.

Шість основних ознак мінімалізму в прикрасах:

  • Однотонна гама, нейтральні відтінки (білі, чорні, сірі, пастельні, ніжні);
  • Простий та зрозумілий дизайн, невеликий розмір;
  • Простота фактур – гладка чи матова поверхня;
  • Прості, але чіткі форми. Стиль міні відмінно поєднується з геометричними фігурами - кругом, овалом, прямокутником.
  • Мінімум деталей, фурнітури;
  • Багатофункціональність та ергономічність.

Прикраси у стилі мінімалізм

Кольори

В основному це однотонна гама з акуратною біло-чорною, прозорою інкрустацією. Можна робити помітні акценти, але краще тільки один.

Матеріали

Лаконічність форм витісняє складний декор. Гладка відполірована обручка або матова з діамантом посередині цілком самодостатня у стилі міні.

Техніки виконання

В основному такі прикраси виконують у вигляді тонких ліній, або об'ємних/плоских геометричних форм. Камінь - не обов'язковий елемент таких аксесуарів. Якщо вибирати вироби з самоцвітами, то тоді з одним дорогоцінним каменем, вбудованим посередині обідка.

Прикраси у стилі мінімалізм

Прикраси в стилі міні зроблені за принципом "нічого зайвого". Тут немає хитромудрого декору, безлічі самоцвітів, рідко застосовуються техніки нанесення емалі, чорніння. Але і без всього цього така прикраса може виглядати дорого. Мінімалізм дозволяє правильно розставити акценти в образі, тому не потрібно розсіювати увагу на непотрібні деталі.

Сережки

Такі сережки виготовлені з чистого дорогоцінного металу, мають невеликий розмір, а їх дизайн не має помітних деталей. Найчастіше в них переважають анімалістичні мотиви (тварини, птахи), геометрія (трикутники, кола), Love символи. Круглі або квадратні сережки, кільця у вигляді простого обідка, непомітні протяжки у вигляді тонкого ланцюжка - це основа прикрас в стилі мінімалізм в колекції ЮК. Найбільшу популярність мають також невеликі гвоздики з інкрустацією перлів або прозорих самоцвітів.

Читайте також: Вухо одне - сережок багато: як носити та поєднувати?

Найпопулярніші моделі сережок у стилі міні від ЮК:

  • Золоті пусети з акуратними вставками із перлів і маленького прозорого діаманту або фіаніту;
  • Довгі сережки з підвісками, а також у вигляді тонкого ланцюжка. Це універсальний варіант, який допоможе скорегувати форму обличчя та візуально подовжити шию;
  • Сережки-конго різної форми з легким вкрапленням прозорих фіанітів та діамантів.

Каблучки в стилі мінімалізм

Каблучки в стилі мінімалізм

Каблучки в стилі мінімалізм мають просте оздоблення та поодинокі вставки. Якщо ж самоцвіти і присутні, їх розмір невеликий. Найкраще виглядає інкрустація одного дорогоцінного каменю, вбудованого посередині обідка.

У тренді каблучки з поперечним перерізом, багатошарові набори з кількох тонких кілець, а також каблучки на фалангу. Останні ви можете носити одночасно на різних руках.

Браслети у стилі мінімалізм

Мінімалістичні браслети завжди тонкі та витончені. При цьому вони можуть бути м'які і жорсткі, закриті чи відкриті, мати ланки у формі квадрата чи ромба. Зараз у моді браслети з кількох ланцюгів, які візуально роблять зап'ястя тоншим. Тонкі браслети від ЮК з різного металлу можна носити одночасно.

Підходять під стиль міні і такі моделі як Т-браслети, обручі з маленькими підвісками.

Підвіски в стилі мінімалізм

Головна риса підвіски в стилі мінімалізм – простота та маленькі габарити. При цьому такі підвіски можуть бути у формі метелика, серця, птахів, квітів, геометрії та ін.

Кулон може бути виконаний з каменю. Як правило, йдеться про прозорі або дуже світлі мінерали. Дорогоцінний камінь (як правило один) на тонкому ланцюжку виглядає ніби натяком на розкіш. І водночас є нею.

Кольє в стилі мінімалізм

Витончене намисто від ЮК різної довжини можна комбінувати одне з одним. Це неодмінний аксесуар образу у стилі бохо.

У колекції ЮК представлені стильні кольє з підвісками у вигляді свічки, серця, монетки, геометричних символів. Є також маленькі круглі підвіски з камінчиком, багатошарові моделі з двох ланцюжків.

Порада від ЮК: Подбайте про те, щоб ланцюжок не був надто коротким. Довге кольє чудово доповнить V-подібний виріз і підкреслить стрункість силуету.

Як носити і поєднувати «прості» прикраси?

Як носити і поєднувати «прості» прикраси?

Є один незаперечний плюс прикрас у стилі міні: потрібно постаратися, щоб зіпсувати ними образ. Як правило, такі прикраси надягають поодинці або можуть комбінувати з яскравими деталями. Мінімалістичні коштовності також легко поєднуються між собою. Це зручно, практично і що важливо - не стає нудно. Делікатний ланцюжок прийме до компанії ще два таких різної довжини. А до сережок-конго гарно підійдуть у пару гвоздики чи Т-браслети.

Простих джинсів та майки вже достатньо, щоб скласти стильний мінімалістичний образ. Проте в такому разі варто приділити увагу якісним аксесуарам.

Коктейльні сукні та яскраві блузи також гармонійно впишуться у цей стиль, якщо не перевантажувати їх декоративними елементами. Для зручності базовий гардероб варто наповнити речами, які можна легко поєднати з наявними аксесуарами. Це можуть бути біла сорочка, шовкова сукня прямого силуету, кілька базових майок, класичне пальто, костюми чи сукні у чорно-білій, бежевій гамі.

Якщо не впадати в крайнощі, то мінімалізм підходить без винятку до будь-якої ситуації, типу фігури та віку. Ним складно "перевантажити" образ, проте легко зробити його витонченим і стильним.

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →