044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Золоті чоловічі печатки з каменями

Серед нечисленних чоловічих прикрас найбільш помітними і стильними, безсумнівно, є печатки з камінням. Вони краще за інші аксесуари висловлюють індивідуальність і статус свого власника. Незважаючи на багатовікову історію, а може і завдяки їй, печатки все ще залишаються популярними прикрасами для сильної статі. Однак якщо кілька століть назад чоловіки носили одразу п'ять-десять каблучок, то сьогодні мало хто ризикне надіти таку кількість перснів. Розумним компромісом вважається комплект з двох аксесуарів: каблучки-обідка і печатки.

Історія, як привід купити перстень-печатку

Чи вважаєте, що чоловік може носити тільки одну каблучку - обручку? Сама історія доведе Вам, що помиляєтеся. У первісну епоху людства дерев'яні або кістяні каблучки з різьбою носили лише чоловіки: вожді, воїни і шамани. З появою дорогоцінних металів персні стали виготовляти з міді, бронзи, потім зі срібла або золота, інкрустовані дорогоцінним камінням. Володіння ними вважалося привілеєм, яке давалася або за правом народження, або за бойові заслуги.

Археологам відомі персні Стародавньої Месопотамії і Стародавнього Єгипту. Прикраси, знайдені в гробницях фараонів і осіб до них наближених доводять, що носити золоті каблучки, могли лише люди, наділені владою. У середні століття золоті чоловічі печатки з камінням використовувалися як іменні печатки і як посвідчення особи, вони підтверджували статус пред'явника і слугували пропусками. У багатьох таємних суспільствах і духовно-лицарських орденах видавалися особливі персні, які дозволяли учасникам пізнавати один одного.

«Каблучка Рибалки» - один із атрибутів влади Папи Римського. Золота каблучка-печатка важить понад 30 грам. У її центрі - кам'яна вставка із зображенням апостола Петра з вудилищем. Після смерті папи перстень знищували, а для новообраного глави Римської католицької церкви виготовляли новий.

До дев'ятнадцятого століття у всіх більш-менш заможних осіб були власні персні-печатки. Практична чоловіча прикраса стала необхідністю - відбитком каблучки запевняли юридичні та торговельні документи, накази та особисті листи. Символ на камені або металі вирізували в зворотному «дзеркальному» відображенні, щоб його відбиток на воску, сургучі або друку був добре впізнаваний.

Перстень передавався у спадок і нерідко служив предметом суперечок, якщо претендентів було декілька. Оскільки справами в сім'ї і державі займалися в основному чоловіки, у жінок просто не було можливості обзавестися таким каблучками. До того ж вони зазвичай було дуже масивними і важкими, щоб навіть під час активної експлуатації прослугувати своєму господареві не один десяток років. Ось чому печатка так і залишилася виключно чоловічою прерогативою.

Золоті чоловічі печатки: з камінням або без?

Якщо говорити про професійну класифікації прикрас, то будь-яка чоловіча каблучка з каменем вважається перснем. Однак звання печатки може бути застосовано і до тих моделей, які доповнені мініатюрним прозорим або чорним кристалом, розташованим в кутику. Крім того, печаткою називають каблучку з широким плоским каменем. Найпоширеніші форми щита: овал, коло, квадрат і прямокутник. Вони можуть бути абсолютно гладкими або декорованими різьбленням: написом, ініціалами власника, гербом.

Як вставки зазвичай використовують непрозорі камені спокійного відтінку:

  • Оникси - смугасті мінерали з рівними паралельними лініями. Пробуджують красномовство, знімають стреси, оберігають від самотності і віднаджують передчасну смерть.
  • Обсидіани - вулканічні «скельця» чорного кольору. Надають гостроту мислення, нормалізують тиск, застерігають від поганих вчинків і захищають від недоброго ока.
  • Агати - коричневі, сірі, чорні. Розкривають обман, допомагають уникнути неприємностей, роблять свого власника більш видющим.
  • Опали - блідо-молочні або темні різновиди. Обіцяють успіх в справах порядній людині. Опал бажано поєднувати із золотом і носити на вказівному пальці правої руки.
  • Кварци - камені різних відтінків і найменувань: аметисти, раухтопази, авантюрини, моріони. Всі вони сприяють зміцненню пам'яті і розвитку уяви, а в поєднанні з сріблом залучають удачу і любов.

Ви з однаковим успіхом можете одягти печатку як на мізинець, так і на вказівний палець. Існують моделі і для великих пальців - такий спосіб носіння каблучок вказує на людину енергійну, емоційну, таку, що прагне підкреслити свою мужність.

Сучасні золоті чоловічі печатки з камінням - лаконічні, стримані, виконані в брутальному, трохи грубуватому стилі. На вітринах ювелірних магазинів можна зустріти і класичні, і дизайнерські моделі, створені для сильних особистостей, далеких від умовностей.
 

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →