044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Як правильно вибрати каблучку з діамантом: 6 базових порад

Як правильно вибрати каблучку з діамантом: 6 базових порад

Зміст:

  1. Перевірка сертифіката - без цього ніяк!
  2. Як перевірити, чи справжній у каблучці діамант?
  3. Чистота діаманта і його колір
  4. Огранка діамантів
  5. Форма каменю
  6. Дизайн оправи
  7. Скільки коштує каблучка з діамантом?

У розмаїтті каблучок з діамантом, як і у виборі суконь, легко загубитися: одна краща за іншу. Але, якщо раптом сукня не підійшла, її можна легко обміняти на іншу. А ось з каблучкою все складніше: будь-яка помилка обійдеться в рази дорожче. Як за 5 хвилин перевірити справжність діаманту, що запитувати при покупці, і як не натрапити на шахраїв - корисні лайфхаки від мережі Ювелірна Карта.

Золота каблучка з діамантом

Елегантні вигини тіла, граціозна хода, і, звичайно, діаманти роблять жінку - жінкою! І справа тут не тільки в її примхах чи слабкості до дорогих речей. Золоті каблучки з діамантами - це показник статусу жінки, її ставлення до життя, і, крім всього іншого, вигідне капіталовкладення. Саме тому так важливо не помилитися з вибором каблучки. Як уберегти себе від неприємних казусів - читайте нижче

Перевірка сертифіката - без цього ніяк!

Якщо раптом вам пропонують придбати діамант без сертифіката - це перший насторожуючий «дзвіночок».

Запам'ятайте: всі діаманти природного походження (від 0,29 ct і більше) обов'язково повинні проходити сертифікацію!

Загальновизнаним центром, який відповідає за таку перевірку, вважається GIA (США), тоді як в Україні - Гемологічний центр України. На експертизу виноситься повністю весь виріб, або один камінь.

Номер сертифікату можна звірити на сайті лабораторії, яка його видала. На великих діамантах номер наносять на нижню частину каменю.

Читайте також: Як вибрати каблучку на заручини: 10 важливих порад

Як перевірити, чи справжній у каблучці діамант?

Алмази всіх кольорів - улюблена мішень шахраїв. А причина цьому їх висока вартість і велика кількість синтетичних аналогів. Найчастіше діаманти підробляють фіанітами, кришталем, кварцом, муассанітом і навіть склом. Так, наприклад, не ювелір навряд чи помітить різницю між синтетичним муассанітом і діамантом. І навіть спеціальні даймонд-тестери (вимірюють теплопровідність) можуть показати однакові значення.

Немає можливості віддати камінь на професійну експертизу? Шість «домашніх» порад від ЮК, як за лічені хвилини захистити себе від підробки:

  • подихайте на камінь. Якщо це не діамант, камінь запітніє;
  • діамант дряпає будь-яку речовину, в тому числі і себе;
  • світлопроникність: через діамант можна прочитати літери і цифри;
  • якщо пропустити через діамант лазерний промінь, його не буде видно на зворотному боці;
  • у діаманта-фальшивки у воді видніється лінія склеювання;
  • чим яскравіше освітлення, тим сильніше грає камінь.

Запам'ятайте: діамант твердий, але крихкий! Тому не намагайтеся переконатися в його твердості за допомогою ударів молотком. Камінь може вмить тріснути і розколотися на дрібну крихту.

Чистота діаманта і його колір

Найпоширеніші діаманти- це прозорі або з жовтизною (за міжнародною шкалою D-G), рідше - кольорові (блакитні, рожеві). Останні відносять до фантазійних. Ті, що здобуті природним шляхом, найдорожчі.

Ювеліри оцінюють діаманти за двома критеріями: колір і чистота. Саме від цих параметрів безпосередньо залежить вартість прикраси.

Міжнародна шкала кольору позначається буквами (від D до Z по системі GIA), а українська - цифрами (від 1 до 9).

Шкала діамантів за кольором

За ступенем насиченості діаманти поділяють на «інтенсивні», «густі», «темні» (самі рідкісні і, відповідно, найдорожчі).

Чистота самоцвіту визначається кількістю включень в його структурі. Вони можуть виглядати як білі, темні точки або дрібні тріщини (від «дуже дрібні включення» до «включення помітні неозброєним оком»).

Камені з дрібними включеннями найкраще підходять для сережок і кулонів - там, де детально не розглядаються.

Вища ступінь чистоти - IF («бездоганний» діамант у сертифікаті GIA). На такому камені навіть при десятикратному приближенні не будуть помітні дефекти.

Якщо не вдаватися в технічні нюанси, то висока чистота діаманта визначається тим, що візуально в ньому не проглядаються сторонні предмети.

Уникайте каменів, де в описі згадується «cavity» («порожнина»): як зубам, так і діамантам, дірки ні до чого!

Шкала чистоти діамантів

Огранка діамантів

Максимально краса каменю розкривається за допомогою майстерно підібраної огранки. Одна з найпопулярніших - «принцеса», оскільки в ній найяскравіша гра світла. Найчастіше зустрічається кругла огранка (57 граней), рідше - фантазійна (овал, смарагд, серце, принцеса).

Вибираючи огранку, слід враховувати стан каменю і його пропорції, а також чи є в ньому мікротріщини.

Огранка «груша» або «овал» найчастіше використовується в сережках, підвісах, намистах, а «маркіз» - у каблучках.

Види огранки діамантів

Форма каменю

Якщо ви закохалися в камінь з першого погляду, не робіть поспішних покупок. Надягніть каблучку кілька разів і прислухайтесь до своїх відчуттів.

Візуально зробити руку тоншою допоможуть каблучки з витягнутими діамантами. Це може бути камінь в м'якому овалі або в огранці «груша» з завуженими кінцями.

Всім власницям тонких пальчиків ювеліри рекомендують придивитися до діамантів з круглою огранкою у формі «груша» або до квадратної («принцеса», «кушон»).

Огранка «радіант» чи «смарагд» найчастіше використовуються для великих каменів. Їх відкритість розкриває всю красу самоцвіту, але й водночас дефекти.

Перевірка діаманта в ювелірній майстерні

Дизайн оправи

Дизайн оправи відіграє важливу роль для невеликих каменів. А ось великий діамант гарний сам по собі. У масивних прикрасах камінь возвеличується над золотим обідком, міцно тримаючись на крапановій або пружинній закріпці. Перша утримує камінь на гачках або ледь помітних лапках, друга - невеликими секціями.

Пам'ятайте: оправа вдало підібрана в тому випадку, коли підкреслює, а не затуляє діамант!

Окрім цього, враховуйте і параметри ваших рук: величина оправи повинна бути їм пропорційна. Жінкам з масивними долонями підійдуть прикраси з доріжками діамантів і багаторівневим обідком.

І серцем, і розумом - саме так вибирайте каблучку з діамантом. Камінь може бути не з ідеальними пропорціями, але на вашій руці він буде виглядати гармонійно.

Скільки коштує каблучка з діамантом?

У мережі Ювелірна Карта ціни на обручки з діамантами стартують від 3500 гривень і понад 65 тисяч - в залежності від ваги виробу і кількості інкрустованих самоцвітів. Деякі діамантові каблучки - учасники акції «Золота ярмарка», а це значить, що вони йдуть зі знижкою майже вполовину.

Всі ювелірні вироби ЮК відповідають держстандартам якості, мають пробірні клейма і атестати на дорогоцінне каміння. Компанія дає гарантію на відповідність всіх характеристик виробів зазначеним на офіційній документації.

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →