044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Як вибрати сережки-кліпси і з чим їх носити

"Бабусині" кліпси, від яких червоніли вуха і щоки, вже в далекому минулому. Сучасні сережки-кліпси приємно дивують декором і різноманітністю застібок, які можна регулювати на свій розсуд.
Як вибрати сережки-кліпси і з чим їх носити

Зміст

  1. Коли і як з'явилися кліпси як прикраса
  2. Особливості та переваги кліпс
  3. Моделі сучасних кліпс
  4. Види застібок
  5. Екстравагантний шарм: які кліпси у тренді
  6. Створюйте свій стиль
  7. Підбираємо кліпси за формою обличчя

Аби носити красиві сережки, не обов'язково проколювати вуха. В якості альтернативи ювеліри придумали кліпси. Вони підходять жінкам, які відмовляються від звичайних сережок з медичних/естетичних міркувань, і дівчатам, яким батьки ще не дозволяють проколювати вуха.

Якщо раніше кліпси асоціювалися з жовтим гарнітуром епохи 80-х, де головним матеріалом була пластмаса, то сьогодні різноманітності декору можна позаздрити. Радянські сережки-кліпси робили з щільними зажимами, які не вирізнялися комфортом у носінні. Сучасні ювеліри вдосконалили конструкцію таких виробів і показали, що кліпси можуть бути зручними.

Чим сережки-кліпси відрізняються від звичайних сережок, які моделі сьогодні в моді, на що слід звертати увагу при виборі - про це читайте нижче в нашій статті.

Коли і як з'явилися кліпси як прикраса

Прикраси для вух з особливим типом кріплення «кліпсою» з'явилися не так давно, лише в XX столітті. Їх поширення пов'язують з ім'ям французького ювеліра, власника будинку моди Луї Картьє. За переказами, ідея використовувати застібку-затиск для прикрас прийшла модельєру в голову після того, як він побачив звичайну прищіпку. Чи так це було, достеменно невідомо. Адже аналогічні застібки в той час вже використовували в одязі (наприклад, в підтяжках). Крім того, прототипи кліпс існували і в давні часи. Правда, тоді вони вважалися виключно чоловічою прикрасою, яка свідчила про владу вождя племені.

Справжній сплеск популярності кліпс серед жінок відбувся лише після Другої світової війни, коли в моду увійшли великі каблучки і сережки з синтетичних матеріалів. Для масивної форми виробів якнайкраще підходили саме великі застібки-кліпси, ніж тонкий гвоздик або англійський замок. Тут-то й настав для кліпс зоряний час: спочатку в 50-80-і роки XX століття, потім - в 2000-і, і, нарешті, повернення на ювелірний Олімп в 2018-2019-му.

Особливості та переваги кліпс

Головна особливість сережок-кліпс полягає в тому, що вони не потребують прокола вух. У цьому їх перевага, яка таїть в собі деякі недоліки. Масивні кліпси можуть створювати додаткове навантаження на мочку вуха, де знаходиться багато біологічно активних точок. При сильній щільності затиску вони порушують кровообіг і можуть спровокувати головні болі.

Кліпси не призначені для постійного носіння! Лікарі рекомендують носити кліпси не довше ніж 3-4 години поспіль, за умови їх періодичного зняття на 2-3 хвилини.

Сьогодні ювеліри розробляють все більш досконалі і зручні конструкції кліпс, дозволяючи регулювати щільність застібки. Тому для тих людей, у кого алергія на метал, або професія не передбачає щоденного носіння сережок, кліпси залишаються єдиною альтернативою традиційним прикрасам.

Крім того, часто за кліпсами в магазини приходять школярки і дівчатка-підлітки - якщо мама не дозволяє проколювати вушка. Або вже можна проколоти - але не вистачає часу для загоєння мочки.

На відміну від звичайних сережок, кліпси мають такі плюси:

  • Зручність - їх легко надягати/знімати. Для фіксації кліпс на мочці не потрібно робити прокол і чекати загоєння;
  • Безпека. Звичайні сережки можуть порвати вухо при різких ударах або при випадковому чіплянні за одяг/волосся;
  • Відсутній ризик розвитку нагноєння. Буває так, що після носіння деяких сережок мочки вуха болять і гниють;
  • Універсальність - підійдуть для повсякденної та вечірньої прогулянки. Хоча для останньої - більш підходящі.

Моделі сучасних кліпс

Моделі сучасних кліпс

Якщо на зорі 80-х в основному переважали яскраві круглі кліпси з масивним кріпленням, то сучасні бренди пропонують більш витончені моделі з регульованими застібками. Зупинимося детальніше на найпоширеніших варіантах.

Мініатюрні

Це маленькі кліпси округлої форми, призначені для дівчаток, і лаконічні моделі для дорослих жінок. Вони можуть бути з фактурною поверхнею, з об'ємними квітковими чи витонченими геометричними елементами. Акуратні затискачі не викликають дискомфорт і хворобливі відчуття при тривалому носінні.

Мініатюрний розмір робить такі вироби не нав'язливими, тому вони підійдуть до будь-якого вбрання.

З підвісками

Буйство кольорів і фактур стане стильним доповненням до неформального луку, а також до офісного. Моделі з підвісками представлені вишуканими варіантами, а також яскравими і неординарними. Як правило, це досить важкі моделі, які вимагають надійної фіксації.

Подовжені варіанти можуть доповнюватися різними фігурками, китицями, а також різнокольоровими дорогоцінними каменями. Особливо ефектно виглядають екземпляри у вінтажному стилі.

Порада від ЮК: Кліпси з підвісками надійніше сидять на середніх мочках. Занадто великі моделі на маленькій мочці будуть відтягувати шкіру, створюючи неестетичний візуальний ефект.

З магнітами

Моделі з магнітною застібкою мають круглу форму і кріпляться до вуха за допомогою вбудованих всередину магнітів. Такі кліпси акуратно охоплюють мочку або іншу частину вушної раковини і не викликають дискомфорт. Універсальний варіант під будь-який гардероб.

У вигляді дорогоцінного каменю

Основа прикраси - камінь круглої або прямокутної форми. Такі кліпси можуть бути виконані зі справжніх або штучних мінералів. Бюджетні аналоги - з пластика або скла, що імітують фіаніт, діамант.

Читайте також: Купити і не загубити: огляд популярних застібок для сережок

Види застібок

Види застібок

Ризик втратити кліпсу безпосередньо залежить від того, наскільки зручне і надійне в ній кріплення. Сьогодні форма і тип кріплення кліпс підбирається в індивідуальному порядку з урахуванням особливостей будови вуха. Правильно відрегульована застібка - це гарантія того, що виріб не буде здавлювати вухо і доставляти зайвий дискомфорт.

В сучасних кліпсах застібку можна відрегулювати таким чином, що вона не буде надмірно здавлювати мочку, доставляючи неприємні відчуття, як це було характерно для перших зразків. При цьому затиск надійно охоплює область кріплення, що знижує ризик втрати дорогоцінну прикрасу.

Затискачі

Самий простий у використанні, фіксується на вусі за допомогою спеціальної «лапки». Таким чином можна носити навіть дуже масивні прикраси, але до них треба звикнути.

Слід враховувати, що масивний виріб легко чіпляється за волосся/одяг, тому його легко загубити.

Кліпси-затискачі виглядають стильно. Застібка рівномірно розподіляє навантаження на вухо. Її можна послабити або більш щільно притиснути до мочки на свій розсуд.

Гвинтова застібка

Універсальна для дітей і дорослих, оскільки підходить на мочку будь-якої повноти. Зовні така застібка схожа на гвоздик з гвинтом. Одягати сережки з таким замком не дуже зручно, зате можна регулювати ступінь тиску на вухо.

Магнітні

Магнітні кліпси легкі і невагомі в носінні. При цьому вони досить надійні, якщо правильно підібрані за розміром. Застібка в таких виробах складається з двох маленьких магнітів, які закриваються, з'єднуючись один з одним.

Кліпси-обручі (пружини)

Такі кліпси тримаються на вусі за допомогою пружини. Вони можуть бути блискучими і текстурованими. Популярний малюнок на кліпсах асиметричний, або у вінтажному стилі.

Манжетні кліпси (спіралі)

Тримаються за допомогою спіралі за верхню частину вуха і нагадують сережки-кафи. Такі кліпси будуть надійно триматися, якщо ви правильно їх надягнете.

Дитячі

Найчастіше такі кліпси виконані в ніжних кольорах, прикрашені квітами, звірами, мультяшками. Їх роблять легкими, з м'якими округлими кутами, щоб не травмувати дитину.

Існують і більш дорогі моделі, виготовлені з золота і срібла. Але такі кліпси не варто купувати дуже маленькій дитині. Адже вона може легко їх загубити.

Екстравагантний шарм: які кліпси у тренді

Сьогодні кліпси активно використовують в колекціях імениті бренди. Наприклад, Dior, Chanel, Dolce & Gabbana. Останні полюбляють декорувати кліпси барвистими квітковими композиціями, яскравими стразами з іменним логотипом dg. Ажурні кліпси-люстри в стилі Dolce & Gabbana виконані з біжутерного сплаву і покриті матовим напиленням з дорогоцінних металів.

Характерно, що сучасні дизайнери експериментують з образами, доповнюючи їх незвичайною родзинкою. Це може бути одна акцентна кліпса або непарний комплект в одній стилістиці.

Матеріали, з яких виготовляють кліпси, найрізноманітніші - від дорогоцінних каменів до полімерної глини, металу, пір'я, натуральної шкіри.

Багатошаровість, великі камені, асиметричні деталі, ніжні флористичні елементи, круглі фігури і абстракції - все це сучасні тренди в ювелірній моді.

Створюйте свій стиль

Завдяки своїм об'ємним розмірам, кліпси рідко залишаються непоміченими. Це яскрава акцентна прикраса, яка завжди привертає увагу, особливо якщо підібрана невдало. Тому якими б екстравагантними не були ваші аксесуари, спершу визначтеся, який стиль ви хочете з ними створити.

Діловий стиль

Діловий стиль

Тут превалює мінімалізм і стриманість в декорі. Строгі костюми або сукні-олівець відмінно доповнюють мініатюрні круглі кліпси, або моделі середньої довжини в стилі геометрія. Це можуть бути і укорочені сережки-китиці в чорно-білій гамі.

Вечірній стиль

Вечірній стиль

А ось тут вже можна розгулятися. Масивні кліпси-люстри з різноманітними підвісками, блискучі протяжки, посипані стразами, моделі з ажурними візерунками і великими каменями - всі вони якнайкраще вписуються у вечірній стиль.

Сукню з глибоким декольте можна поєднувати з вінтажними моносережками, або з асиметричними комплектами кліпс. Головне, щоб волосся було зібране, а шия максимально відкрита.

Стиль бохо

Стиль бохо

У цьому випадку підійдуть кліпси в етно стилі, легкі сережки-китиці середньої довжини, моделі з підвісками з бісеру, пір'я, дерева. Все це розмаїття фактур стане оригінальним доповненням до повітряної лляної сукні, туніки, джинс, куртки з бахромою. Такий лук подарує відчуття легкості у всьому тілі.

Панк-стиль

Панк-стиль

Панкерші віддають перевагу кафам чи магнітним кліпсам в кілька рядів. Це можуть бути лаконічні металеві пластини, кліпси з черепом, комахами, хрестами, нанизаними по периметру вуха.

Круїзний стиль

Круїзний стиль

Напівпрозорі шифонові туніки, легкі бавовняні сукні, шовкова накидка-парео відмінно виглядають з об'ємними кліпсами акцентних кольорів, великими круглими кільцями, з кліпсами-люстрами, а також з багатошаровими моделями з дрібною інкрустацією.

Підбираємо кліпси за формою обличчя

Головне правило, яке стосується всіх різновидів сережок і кулонів/підвісок - вибір прикраси визначається, в першу чергу, типом обличчя їх майбутньої власниці.

Кругле обличчя зобов'язує носити кліпси з подовженими елементами і підвісками, аби візуально зменшити ширину голови. А ось квадратне - до пом'якшення ліній, для чого використовуються кліпси округлої форми. Ви блондинка зі світлими очима? Ваш образ доповнять кліпси зі світлими каменями. Красу темних очей підкреслять золоті сережки зі вставками теплих відтінків. Зовнішність брюнетки стане ще яскравіше, якщо вона зупинить свій вибір на кольорових кліпсах.

Дівчатам з маленькою мочкою вуха краще віддати перевагу довгастим матовим прикрасам, з великою - плоским кліпсам. Чим тонше мочка, тим легшими повинні бути сережки. Вушка, щільно притиснуті до голови, потребують об'ємних кліпсів.

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →