044499 55 55
з 9:00 до 21:00 (без вихідних)
Мої бажання
Кошик

Можна чи ні носити чужі прикраси – зʼясовуємо з ЮК

Прикраси, які дісталися від родичів чи друзів, це друзі-захисники чи вороги? На думку езотериків, вони можуть бути сильним оберегом, так і нашкодити. Розбираємось, чому і за яких обставин.
Можна чи ні носити чужі прикраси – зʼясовуємо з ЮК

Зміст:

  1. Чи можна носити чужі золоті прикраси?
  2. Чи можна почистити чужу прикрасу?
  3. Як "чистити" золоті прикраси?
  4. Чи можна носити чужу золоту каблучку?
  5. Чи можна носити чужі золоті сережки?
  6. Чи можна одягати чужий хрестик?
  7. Чи можна давати міряти свою обручку?
  8. Чому мусульманам не можна носити золото?

Багато хто, напевно, чув про прикмети "чужу річ надягати - чужу долю приміряти", "використовувати деталі з битих авто - до неприємностей". Але попри це, факт залишається фактом: кожен з нас користується не тільки новими речами. Це стосується й прикрас. Напевно, у вашій скриньці знайдеться каблучка чи сережки, що дісталися від бабусі/мами, або хоч раз у юності ви обмінювалися речами з подругою або сестрою. І мало хто замислювався на той момент, що це має свої наслідки.

Фахівці з біоенергетики радять бути особливо обережними, якщо берете чужі речі або приносите їх додому. Вони можуть бути сильним оберегом, так і нашкодити. Адже будь-яка річ, особливо золоті прикраси, миттєво заряджаються енергетикою попереднього власника і несуть відбиток його долі. Наскільки безпечно користуватися чужими прикрасами, як вони впливають на долю людини та коли можуть нашкодити – зʼясовуємо у новій статті.

Читайте також: Весільні прикмети і забобони: що слід знати молодятам

Чи можна носити чужі золоті прикраси?

Енерготерапевти вважають золото особливим металом через його потужні енергетичні властивості. Ще в давнину з жовтого ауруму робили обереги, а золоті монети замовляли. Золоті прикраси швидко вбирають емоції та почуття іншої людини. Тому, як кажуть езотерики, навіть якщо виріб дістався вам від родичів, не можна бути впевненим, що він не завдасть шкоди.

Наші пращури говорили, що чужі прикраси можуть накликати лихо, тому забороняли їх міряти/підіймати з землі. Коли ви так робите, то ніби берете на себе всі труднощі, смутки іншої людини.

Втім, ті, хто далекі від забобонів, вважають, що прикраса, передана з добрими думками, не несе нічого поганого. Навпаки, згодом воно може стати для вас сильним талісманом. Особливо, якщо йдеться про мамині або бабусині прикраси.

Чи можна носити чужі золоті прикраси?

Прикраси батьків

Вважається, що прикраси батьків – найенергетичніші. Якщо сережки, ланцюжок чи браслет подаровані мамою, вони неодмінно принесуть вам удачу. Такий виріб стає сильним амулетом, який охоронятиме від нещасть.

Сестри

Якщо у вас із сестрою гарні стосунки, то це безпечний варіант. Вважається, що прикраси від кровних сестер мають позитивну енергетику, особливо якщо передані з любов'ю.

Хресна

Кажуть, що такі прикраси можна носити абсолютно безпечно, адже хрещена для дівчинки як друга мама перед Господом. Але, якщо в людини складна доля, тоді слід носити прикраси з обережністю і не постійно.

Бабусі

Езотерики впевнені, що це енергетично-сприятлива прикраса. Бабусин виріб може навіть прискорити появу в сім'ї дитини. Прикраса, яка передається у спадок, має потужну енергетику, накопичену поколіннями.

Свекрухи

А ось прикраси від свекрухи рекомендується носити з обережністю. Особливо якщо у вас дуже натягнуті стосунки. Носіння таких виробів може спричинити непорозуміння в сім'ї.

Родичів чоловіка

Якщо у вас із родичами чоловіка склалися гарні стосунки, то такі прикраси принесуть вам нейтральну енергетику. Може трапитись, що під їх впливом у вас зміняться погляди, або з'ясуються спільні інтереси з попереднім власником.

Чи можна носити золоті прикраси родичів чоловіка

Двоюрідних братів чи сестер

Радимо прислухатися до свого внутрішнього відчуття – які почуття викликає у вас ця прикраса. Адже буває так, що не хочеться одягати навіть каблучку близької людини.

Сторонніх людей (куплене з рук)

Предки застерігали: від чужої золотої прикраси можна отримати чужі проблеми та нещастя, а своєю каблучкою – віддати частину свого добробуту.

Такі прикраси небезпечні тим, що їхня історія невідома: що за людина їх носила, які труднощі вона пережила, чому вирішила продати. До того ж багато магічних ритуалів проводяться за допомогою золотих аксесуарів. І звичайна каблучка або ланцюжок можуть притягувати всілякі хвороби та неприємності.

Антикваріат

Антикварні коштовності не рекомендується носити щодня, краще – кілька разів на рік. Старовинні прикраси пережили безліч життів і накопичили долі багатьох людей. Вони мають потужну енергетику. Щоденне їхнє носіння може вплинути на біополе та долю нового власника.

Чи можна почистити чужу прикрасу?

Чи можна почистити чужу прикрасу?

Енерготерапевти радять одягати чужу прикрасу лише після попередньої очистки. Адже подарунок може бути не від щирого серця, а каблучку зі сторонніх рук може приміряти безліч до вас людей.

Найпростіший спосіб почистити прикрасу – потримати її під проточною водою пару хвилин. Але це стосується нового виробу. Чужі речі вимагають більш тривалого очищення. Наприклад, чужий перстень кладуть у воду, або у сіль на три дні. Церковники радять обов'язково посвятити знайдену прикрасу.

А ось дорогоцінні камені, кажуть езотерики, можна очистити місячним світлом, залишивши на місяць на підвіконні.

Ще один спосіб очищення – за допомогою вогню. Вдень запаліть свічку і залиште поряд з нею прикрасу зі словами: "Добре приймаю, а все погане прогоняю". Виріб можна очистити також морською/кухонною сіллю, помістивши в контейнер на 48 годин.

Які речі можуть передати долю?

Деякі предмети мають схильність миттєво "вбирати" енергетику свого власника. Тому якщо ви віддаєте/берете якусь річ, ви автоматично берете на себе чужу енергетику. А вона може бути як позитивною, так і деструктивною.

На думку езотериків, гострі предмети (ножиці, голки, шпильки) найкраще "вбирають" у себе негативну енергетику. Якщо вколотися таким предметом, то вам не уникнути лиха.

Потужною енергетичною зброєю є натільні хрестики, монети та годинники. Така знахідка може перенести на вас долю попереднього власника. Тому не рекомендується приносити їх додому.

Чуже золото з точки зору релігії

Чуже золото з точки зору релігії

Православна церква лояльно відноситься до носіння чужих прикрас, особливо якщо йдеться про милостиню. Щоправда, в обов'язковому порядку рекомендується річ освятити – окропити або потримати у святій воді. Далі коштовності та біжутерію можна носити на власний розсуд або зберігати як сімейний оберіг. Якщо ви хочете носити чиюсь річ, то носіть і згадуйте добрими словами того, хто вам її подарував. А от всяка погана енергетика знімається сповіддю та причастям.

Читайте також: Втратити, зламати або знайти сережку: про що говорять прикмети

Думка езотериків

Езотерики з острахом ставляться до носіння чужих речей. Адже вони несуть у собі енергетику сторонньої людини. Прикраси можуть належати поганим людям і на них можуть бути пристріти. Такі речі можуть привнести у ваше життя біди та розчарування.

Золоті прикраси, як і вироби з камінням, це речі із сильною енергетичною прив'язкою до минулого. Це найсильніший енергетичний магніт. Найменшу небезпеку, на думку езотериків, становлять місячний камінь, перли, онікс.

Найбільш нейтральним металом вважається срібло, оскільки воно може втратити свої властивості на чужому тілі. Якщо ви знайшли золоту прикрасу, слід повернути її власнику або здати в ломбард. Але в жодному разі не можна нести її додому.

Народні прикмети про чужі речі

Одягнув чужу річ - приміряв чужу долю, говорили наші предки. І частково мали рацію: будь-яка річ несе на собі відбиток долі попереднього власника. Речі однієї й тієї ж людини можуть мати зовсім різну енергетику. Все залежить від того, з якими думками господар носив одяг/прикраси.

Вважалося, що якщо знайдене золото почорніло, воно прокляте або не підходить вам. Згідно з народними прикметами, піднімаючи чужі речі, ви берете чужі проблеми та нещастя. Найнебезпечніші речі – ножиці, ножі, каблучки, фото.

Якщо хтось із знайомих забув у вас якусь річ, то її краще повернути якнайшвидше.

Втім, незважаючи на багато забобонів, стародавні слов'яни вірили в те, що знайти золоту каблучку - до успіху, багатства. Якщо ви боїтеся, що на прикрасі може бути чорна магія, промийте виріб під проточною водою або посипте сіллю. Всі ці обряди краще проводити ввечері в повний місяць.

Думка реалістів

Думка реалістів

На думку реалістів, немає доказів, що чужа енергетика переходить з річчю. Тому всі народні прикмети вони вважають необґрунтованими “страшилками”. Усі люди так чи інакше передають речі, обмінюються ними. І в цьому немає нічого поганого.

Можна носити будь-яку річ: свою, з чужого плеча тощо. Це лише річ. Жодної енергії в ній немає. Все це фантазії і недовірливість людини, яка вірить у це. Життя людини залежить від її рішень, способу життя, а не від чужого одягу. А ви як думаєте?

Як “чистити” золоті прикраси?

Енерготерапевти радять чистити будь-яку прикрасу, навіть куплену в магазині. Чому така процедура потрібна новим виробам? Подарунок може бути зроблений не від щирого серця, а каблучку з магазину приміряли безліч людей. Очистивши прикрасу, ви можете наповнювати її лише своєю енергією.

Екстрасенси та езотерики вірять у те, що золоті прикраси можна очистити від чужої енергетики за допомогою води, солі чи вогню. Також можна освятити знайдену прикрасу в церкві або потримати її в освяченій воді.

Чи можна носити чужу золоту каблучку?

Вважається, що каблучка добре запам'ятовує енергетику людини. Виняток: коли її дарують найближчі кровні родичі.

Енерготерапевти відзначають, що круглі замкнуті прикраси (каблучки, кольє, сережки) найшвидше накопичують енергетику. Оскільки їхній замкнутий контур не дає їй виплеснутися. З цієї причини вони не радять давати приміряти свою каблучку. Адже людина, яка просить про це, може змінити енергетичний баланс прикраси.

Міряти чужі обручки теж не рекомендується. Ви можете мимоволі передати свої негативні емоції власнику прикраси.

Чи можна носити чужі золоті сережки?

Чи можна носити чужі золоті сережки?

Сережки круглої форми, як і обручки, одні з найпотужніших магнітів для людської аури. Вони швидко вбирають в себе чужу енергетику. Якщо ви знайшли сережки, але не надягаєте їх, то вони навряд чи завдадуть вам шкоди, але тримати їх вдома не рекомендується.

Крім того, прислухайтеся до себе. Якщо річ подобається і вас тішить – значить вона ваша. Вам стало не по собі, хилить у сон, болить голова? Значить предмет енергетично не ваш і його слід позбутися.

Чи можна одягати чужий хрестик?

Колись на Русі існувала ціла традиція обміну хрестиками. Вона вважалася актом найвищої довіри та спорідненості. Такий обмін означав, що люди ставали як рідні брати. Так і виникло слово "поріднитися". Хрестик був найдорожчим предметом, який носили біля серця.

Крім того, хрести передавалися з покоління в покоління та були важливою реліквією у сім'ї.

Сьогодні багато хто боїться носити чужий хрест, вважає, що разом з ним перейдуть усі гріхи старого власника. Церква вважає, що це лише забобони. Адже кожен відповідає лише за свої гріхи, і через хрест не може передатися доля людини.

Чи можна давати на примірку свою обручку?

Чи можна давати на примірку свою обручку?

Відповідь – ні, причому категорично. Наші пращури вважали, що так ми роздаємо своє сімейне щастя. Тим паче ви можете багато чого не знати про особисте життя людини, якій даєте на примірку таку інтимну річ як обручка. За зразковим фасадом можуть ховатися скелети у шафах. Навіть якщо це подруги, не варто ризикувати стосунками.

Чому мусульманам не можна носити золото?

Золото і все, що зроблено з жовтого ауруму (годинник, портсигари, ручки) іслам вважає розкішшю, яка веде до гріховних бажань. Чоловікам-мусульманам дозволено носити обручки зі срібла, але не із золота.

З жінками все не так категорично. Вважається, що любов до прикрас та розкоші – частина жіночої натури. Тому для жінок це цілком природно – такими їх створив Аллах. Жінкам дозволяється носити золоті прикраси, але не для привернення уваги сторонніх.

Якщо йдеться про золоті обручки, то чоловікам їх носити заборонено. Вважається гріхом прикрашати себе, аби продемонструвати оточуючим своє багатство та статусність. Про чоловічу спроможність треба судити за словами та вчинками. Якщо ж мусульманин хоче носити каблучку, то йому краще вибирати виріб із платини/срібла.

Сookies
Продовжуючи користуватися сайтом diamant.ua ви підтверджуєте, що ознайомилися з публічною офертою, положенням про конфіденційність і погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Прийняти
Детальніше →